Stoiximan Super League

Φινάλε με εκτός έδρας «δοκιμασίες» για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στη Stoiximan Super League

Με πέντε αγώνες και τρεις εκτός έδρας «μονομαχίες» για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ολοκληρώνεται η 15η και τελευταία για το 2023 αγωνιστική στη Stoiximan Super League.

Τρία εκτός έδρας παιχνίδια έχουν απόψε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι θα παίξουν με τον Πανσερραϊκό, την Κηφισιά (στην Καισαριανή) και τον Ατρόμητο, για την 15η και τελευταία για το 2023 αγωνιστική στη Stoiximan Super League.

Τα άλλα δύο ματς της ημέρας που σηματοδοτήσουν το φινάλε για τη φετινή χρονιά, γίνονται στα Γιάννενα μεταξύ του ΠΑΣ και του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο παίζουν ο ΟΦΗ με τον Αστέρα ΤΡίπολης.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός


O Παναιτωλικός σε 12 επισκέψεις του στα Γιάννινα είχε σημειώσει συνολικά τέσσερα γκολ και την περσινή σεζόν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για την κανονικά περίοδο και τα Playouts σημείωσε έξι. Μάλιστα, η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στις επτά πρώτες της αναμετρήσεις της εκεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2017, όταν ο Μοράρ βρήκε δίχτυα στο 69ο λεπτό και έγραψε το 1-1 για τον Παναιτωλικό.

Στα δέκα τελευταία ματς μεταξύ τους μόλις τις τρεις φορές έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, ενώ πέρσι το κατάφερε μόνο ο ΠΑΣ στην αναμέτρηση τους για τα Playouts.

Για τον Α’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που είχε να εμφανιστεί από τις 7 Νοεμβρίου 2020 και το Γιάννινα – Παναιτωλικός.

Το 1-0 και 0-0 είναι τα πιο συχνά σκορ στις αναμετρήσεις τους στα Γιάννινα, με τρεις εμφανίσεις το καθένα. Ακολουθεί το 2-0 με δύο παρουσίες.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους ήταν στις 21 Μαρτίου 1976 και ολοκληρώθηκε με νίκη 1-0 της ομάδα της Ηπείρου χάρη σε γκολ του Γκλασμάνη.

Η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αγρινίου ήρθε στς 20 Οκτωβρίου 2018, με 2-0 και τον Φράνκο Μάζουρεκ να σημειώνει και τα δύο γκολ για τον Παναιτωλικό και να γίνεται ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει δύο φορές στο ίδιο ματς για τις δύο ομάδες στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός.

Πανσερραϊκός-ΑΕΚ


Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό ήταν στις 9 Ιανουαρίου 2011, όταν η ΑΕΚ είχε φύγει με νίκη 3-1 από το Δημοτικό στάδιο Σερρών με δύο γκολ του Λυμπερόπουλου και ένα του Μπλάνκο, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Γεωργιάδης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και την περσινή σεζόν για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου πάλι η ΑΕΚ είχε φύγει με νίκη 3-1 από τις Σέρρες, αφού στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-0.

Συνολικά έχουν βρεθεί για το πρωτάθλημα 24 φορές με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό και από τις πρώτες αναμετρήσεις τους η ομάδα των Σερρών είχε χτίσει μια παράδοση, στην οποία δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα της ως γηπεδούχος, ενώ στα πρώτα έντεκα είχε δύο ήττες.

Από τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της και επικράτησε στα οκτώ από τα 13 ματς που έδωσαν στις Σέρρες και αντέστρεψε τις ισορροπίες.

Το πιο συχνό σκορ βέβαια μεταξύ τους είναι το 1-1 που έχει παρουσιαστεί πέντε φορές και ακολουθούν οι νίκες της ΑΕΚ με 1-0 και του Πανσσεραϊκού με 2-0 που έχουν από τέσσερις εμφανίσεις.

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ είναι με 5-1 στις 8 Μαρτίου 2009 με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο να σημειώνουν από δύο τέρματα και το άλλο να έρχεται από τον Σκόκο.

Ο Θωμάς Μαύρος είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κάνει χατ τρικ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και αυτό συνέβη στις 6 Μαΐου 1979, στη νίκη της ΑΕΚ με 5-2. Τα άλλα γκολ ήρθαν από τον Αρδίζογλου και τον Μπάγεβιτς, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσιώλας και Αναστασιάδης.

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης


Στα τελευταία επτά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχει νίκη φιλοξενούμενου, δηλαδή από τις 26 Ιανουαρίου 2021, όταν ο Αστέρας Τρίπολης είχε επικρατήσει με 1-0 στο Ηράκλειο χάρη στο γκολ του Τζίμα.

Μόνο σε μια από τις τελευταίες δέκα μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν σκοράρει και οι δύο και αυτό συνέβη στο περσινό τους ματς με γηπεδούχο τον ΟΦΗ στη διαδικασία των Stoiximan Playouts, όπου ολοκληρώθηκε με 1-1.

Στο ματς του Α’ Γύρου, ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 3-0 και διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην έχει νίκη σε 12 επισκέψεις του στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης.

Οι τέσσερις από τις πέντε εντός έδρας νίκες του ΟΦΗ είναι χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ τα περισσότερα τα έχει σημειώσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, όταν επικράτησε με 3-1 (56’ Φιγκεϊρέδο, 65’ Νέιρα, 87’ Σεμέδο – 51’ Φερνάντεθ).

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με νίκη τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον ΟΦΗ, αφού στις 21 Οκτωβρίου 2007 επικράτησε με 3-0 χάρη στα γκολ των Τσέζαρεκ (32’, 64’) και Παντελιάδη (90’). Τρία γκολ σημειώσε ο Ατέρας Τρίπολης και στην δεύτερη νίκη του (3-2) στο Ηράκλειο, στις 26 Οκτωβρίου 2014, στο πιο παραγωγικό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Ηράκλειο.

Κηφισιά-ΠΑΟΚ


Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση της Κηφισιάς ως γηπεδούχος με τον ΠΑΟΚ. Η νεοφώτιστη ομάδα σημείωσε το πρώτο γκολ της ιστορίας της στην μεγάλη κατηγορία στην μεταξύ τους συνάντηση για τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε με νίκη (2-1) του ΠΑΟΚ, όπου ο Γιάννης Μασούρας έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτό το ορόσημο για την Κηφισιά και είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Καισαριανής ήταν και πάλι στις 21 Δεκεμβρίου 2011 για το Κύπελλο Ελλάδος, σε μια αναμέτρηση που είχε διακοπεί στο 15ο λεπτό με τον Εθνικό Αστέρα.

Σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα είχε βρεθεί στο γήπεδο της Καισαριανής στις 23 Μαρτίου 2002, όταν επικράτησε με 3-1 του Εθνικού Αστέρα χάρη σε δύο γκολ του Γ.Χ. Γεωργιάδη και ένα του Βασίλη Μπορμπόκη, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Μπερνεάνου.

Η τελευταία νεοφώτιστη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει στη Super League ήταν ο Βόλος τη σεζόν 2019-20, όπου επικράτησε με 2-0 στο πρώτο τους ματς που έγινε στο Βόλο και με 1-0 στο Β’ Γύρο στο παιχνίδι της Τούμπας. Ακριβώς πριν ήταν τα ματς με τη Λαμία τη σεζόν 2017-18, όπου πάλι σημείωσε δύο νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα την πρώτη σεζόν, αρχικά στην Τούμπα με 4-0 και στη Λαμία με 2-0.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε πέρσι δύο φορές τον Ολυμπιακό και οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία και μάλιστα σε διάστημα δέκα ημερών. Αρχικά στις 11 Ιανουαρίου για το Κύπελλο Ελλάδος με 2-2 (8 Τζοβάρας, 51’ Κωτσόπουλος – 38’ Σισέ, 44’ Μαρσέλο) και στη συνέχεια για το πρωτάθλημα 1-1 (64’ Φριντγιόνσον – 54’ Μπακαμπού).

Ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό για 23η φορά για την A’ Eθνική/Super League με τους Ερυθρόλευκους να έχουν θετικό απολογισμό σε αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά με την ομάδα του Περιστερίου να χάνει δύσκολα τα περισσότερα από τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 16 νίκες σε 22 αναμετρήσεις, αλλά οι 12 από αυτές είναι με διαφορά ενός γκολ (10 με 1-0 και 2 με 2-1).

Ο Πέτρος Καραβίτης και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τρία γκολ είναι οι πρώτοι σκόρερ σε αυτές τις αναμετρήσεις, ενώ για τον Ατρόμητο δύο φορές δίχτυα έχει βρει ο Γιώργος Κορακάκης.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους στην Α’ Εθνική/Super League με γηπεδούχο τον Ατρόμητο ήταν την 1η Απριλίου του 1973, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το γκολ του Πέτρου Καραβίτη στο 21ο λεπτό.

Η μεταξύ τους αναμέτρηση για τον Α’ Γύρο ολοκληρώθηκε με νίκη του Ολυμπιακού με 4-0, με τον Γιώργο Μασούρα να σημειώνει δύο τέρματα και τους Μαντί Καμαρά και Κίνι τα άλλα.

Η βαθμολογία:
Stoiximan Super League: Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

Η 15η αγωνιστική:

Τετάρτη 20/12
Άρης-Λαμία 2-2
(48’, 74’ Μορόν - 56’ Ακούνια, 90’+5’ Μάλτσι)

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-3
(64΄, 72’ Γερεμέγεφ, 66’ Αράο)

Πέμπτη 21/12
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 15:00
Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 17:00
ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 17:30
Κηφισιά-ΠΑΟΚ 20:00
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 20:30

Η επόμενη (16η) αγωνιστική
Stoiximan Super League: Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x