Stoiximan Super League

Stoiximan Super League: Φιέστα στη Φιλαδέλφεια, χειροκρότημα στη Λεωφόρο και ντέρμπι στην Τούμπα

Πέφτει η αυλαία στο φετινό πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ (εκτός απροόπτου) να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα, τον κόσμο του Παναθηναϊκού να χειροκροτεί τον Ιβάν και την ομάδα και ένα σούπερ ντέρμπι στην Τούμπα.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα κρίνει την 3η θέση του φετινού πρωταθλήματος, αν και όλα για το «καλό» εισιτήριο για το Europa League θα κριθεί στον προσεχή τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο αποψινό παιχνίδι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει μόνο νίκη, ώστε να ισοφαρίσει στη βαθμολογία τους Πειραιώτες και να υπερισχύσει στην ισοβαθμία.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν ξεκινήσει από χθες οι… εορταστικές εκδηλώσεις από τους φίλους της ομάδας για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, καθώς η «Ένωση» θέλει μόλις έναν βαθμό απέναντι στον Βόλο για να κατακτήσει το 13ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Την ίδια στιγμή, στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Άρη, σε ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει τη δυνατότητα στους οπαδούς να χειροκροτήσουν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την ομάδα για τη φετινή τους προσπάθεια, και τη μάχη μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος μετά την περσινή 4η θέση.

ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ


Στα πέντε τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, ανεξαρτήτως έδρας, έχει επικρατήσει ο φιλοξενούμενος. Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη στο Β’ Γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στην πρώτη αναμέτρηση τους για τα Playoffs, ενώ ο Βόλος επικράτησε με 1-0 στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η ομάδα της Μαγνησίας είχε επικρατήσει και στην ακριβώς προηγούμενη αναμέτρησή τους, η οποία ήταν για το Β’ Γύρο του περσινού Πρωταθλήματος, στις 30 Ιανουαρίου 2022 με 2-1 στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά.

Η ιστορία των αναμετρήσεων τους είναι μικρή, αφού ο Βόλος διανύει μόλις την τέταρτη σεζόν του στην Super League, αλλά έχει τέσσερις νίκες σε σύνολο 12 αναμετρήσεων απέναντι στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.

Η ΑΕΚ τρέχει ένα αήττητο στο πρωτάθλημα στην διαδικασία των Playoffs, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στην διαδικασία των τριών τελευταίων χρόνων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ


Τέσσερις διαδοχικές νίκες έχει ο Παναθηναϊκός επί του Άρη, εντός και εκτός έδρας, σε ένα σερί που ξεκίνησε από την αναμέτρησή τους για τα περσινά Playoffs στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η τελευταία νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού είναι στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη για τον Α’ Γύρο της σεζόν 2021-22. Σε εκτός έδρας αναμέτρηση, ο Άρης επικράτησε με 2-1 στις 18 Απριλίου 2021 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η τέταρτη κόντρα τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό για τη διαδικασία των Playoffs με τον τρόπο διεξαγωγής των τελευταίων χρόνων, ενώ έχουν και μια ακόμη την σεζόν 2007-08 στην πρώτη χρονιά που καθιερώθηκαν. Συνολικά οι Πράσινοι έχουν τρεις νίκες και μια έχει ο Άρης, ενώ ανεξάρτητα έδρας υπάρχουν εννέα αναμετρήσεις όπου έχει πέντε νίκες ο Παναθηναϊκός, μια ο Άρης και τρία ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Έπειτα από επτά αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, όπου δεν είχε επικρατήσει γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα Playoffs στο Στάδιο Καραϊσκάκης με 3-1 και έσπασε αυτό το σερί.

Η τελευταία εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού ήταν στις 18 Απριλίου 2021 με 2-0 (49’ Ζίβκοβιτς, 63’ Ζίβκοβιτς) και από τότε έχουν διεξαχθεί τρείς αναμετρήσεις, με δύο ισοπαλίες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 2021-22 και 2022-23 και τη νίκη των Ερυθρολεύκων για τα Stoiximan Super League Playoffs του 2021-22.

Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ νίκης στις αναμετρήσεις, αφού έχει παρουσιαστεί εννέα φορές, ενώ υπάρχουν και εννέα ισοπαλίες με 1-1. Ακολουθούν με οκτώ παρουσίες το 0-0 και με επτά παρουσίες το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες με 2-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x