Stoiximan Super League

Stoiximan Super League: Το αθηναϊκό ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια και το «τεστ» του Ολυμπιακού

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, όπου ξεχωρίζει το αθηναϊκό ντέρμπι (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός) και ο εκτός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού με την Κηφισιά.

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League, όπου ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Επίσης, ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η εκτός έδρας «δοκιμασία» του Ολυμπιακού στην Καισιριανή, όπου θα παίξει με την Κηφισιά.

Από εκεί και πέρα, έχουμε τους αγώνες: Παναιτωλικός-Άρης, Αστέρας Τρίπολης-Βόλος και τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ, όπου αν το ντέρμπι λήξει ισόπαλο και εκείνος κερδίσει, τότε θα πιάσει στην κορυφή το «τριφύλλι».

Παναιτωλικός-Άρης


O Παναιτωλικός έχει υποδεχθεί τον Άρη στο Αγρίνιο εννέα συνολικά φορές και σε αυτές τις αναμετρήσεις έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έχει οι Κίτρινοι έχουν επικρατήσει τρεις φορές. Αυτές οι νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι στις τρεις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις της.

Μόνο την σεζόν 2013-14 δεν σημειώθηκε γκολ, στην λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων, ενώ υπάρχει και η μεταξύ τους ισοπαλία με 2-2 (9’ Γαβαλάς, 75’ Δενδρινός – 70’ Λάζος, 82’ Δράμπης) το 1975-76, στην πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους στην Α’ Εθνική.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες και μόνο ο Παναιτωλικός έχει σημειώσει δύο νίκες με 2-0. Οι τρεις νίκες του Άρη είναι με διαφορετικά σκορ, ενώ μόνο στο 0-0 στις 6 Φεβρουαρίου 2014 δεν σημειώθηκε τέρμα σε αναμέτρηση τους που έγινε με γηπεδούχο τον Παναιτωλικο.

Στα τρία τελευταία τους παιχνίδια έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, κάτι που είχε συμβεί και στην πρώτη φάση των συναντήσεων τους, την δεκαετία του ‘80, πάλι με δύο νίκες του Άρη και μια του Παναιτωλικού. Όπως και τότε, έτσι και τώρα στα δύο τελευταία έχει σκοράρει μόνο ο γηπεδούχος.

Ο Άρης αυτή τη σεζόν έχει μόλις μια νίκη μακριά από την έδρα του, αυτή στο Βόλο με 2-0 στις 11 Νοεμβρίου 2023, ενώ ο Παναιτωλικός έχει επικρατήσει στα τρία από τα οκτώ εντός παιχνίδια του, ενώ έχει ακόμη τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Κηφισιά-Ολυμπιακός


Αυτή είναι η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες έπειτα από τη νίκη με 4-0 του Ολυμπιακού στον αγώνα του Α’ Γύρου στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Η Κηφισιά μετρά δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες στις εντός έδρας αναμετρήσεις, για τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει σαν έδρα το γήπεδο της Λαμία και το γήπεδο της Καισαριανής. Με αντιπάλους τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχει διατηρήσει το αήττητο μόνο με την ΑΕΚ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Καισαριανή.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο γήπεδο της Καισαριανής, το έκανε ως γηπεδούχος στις 21 Αυγούστου 2002, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Φωστήρας 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα -9 Αυγούστου- είχε αγωνιστεί ως φιλοξενούμενος στην πρώτη αναμέτρηση με την ομάδα του Ταύρου για το Κύπελλο Ελλάδος.

Το τελευταίο τους παιχνίδι στην Καισαριανή ως φιλοξενούμενοι για το πρωτάθλημα το έδωσαν εκεί, όμως, το 2001-02 με τον Εθνικό Αστέρα, όταν στις 24 Νοεμβρίου 2001 επικράτησαν με 4-2.

Η τελευταία απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού με νεοφώτιστη ομάδα ήταν τη σεζόν 2019-20, όταν στην αναμέτρηση του Β’ Γύρου με το Βόλο οι προσπάθειες τους σφραγίστηκαν με τη λευκή ισοπαλία, ενώ στον Α’ Γύρο οι Ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 5-0.

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος


Μόλις μια νίκη σε έντεκα συνολικά αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης έχει ο Βόλος. Η ομάδα της Μαγνησίας μάλιστα στις πέντε μέχρι τώρα επισκέψεις της στην Αρκαδία έχει δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες ενώ έχει σκοράρει μόλις στο ένα από τα πέντε ματς της εκεί. Στο ισόπαλο 1-1 στις 9 Δεκεμβρίου 2020.

Στην Τρίπολη ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Βόλου που έχει καταφέρει να σκοράρει είναι ο Περέα, στην ισοπαλία των δύο ομάδων με 1-1 στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Για τους γηπεδούχους σε εκείνη την αναμέτρηση είχε ανοίξει το σκορ ο Μπαράλες.

Στην αναμέτρηση του Α’ Γύρου, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-1 στο Βόλο και διεύρυνε σε πέντε τα διαδοχικά ματς που δεν έχει ηττηθεί από το Βόλο, ο οποίος σημείωσε τη μοναδική του νίκη στις 15 Ιανουαρίου 2021 με 2-1 στην έδρα του.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στις 24 Νοεμβρίου 2019 και η αναμέτρηση τους ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Αυτό είναι και το μοναδικό από τα εννέα συνολικά παιχνίδια τους - ανεξάρτητα έδρας – που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Βόλος έχει επικρατήσει μόνο στην αναμέτρηση με τη Λαμία εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ την περσινή σεζόν είχε έξι νίκες στις 13 αναμετρήσεις του μακριά από την έδρα του.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα


Ο ΠΑΟΚ σημείωσε πέρσι την 20η νίκη του σε 29 συναντήσεις με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις ισοπαλίες και πέντε νίκες της ομάδας της Ηπείρου.

Δεν υπάρχει “αγαπημένο” σκορ για τον ΠΑΟΚ στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετρά από πέντε νίκες με 1-0 και 2-1. Αντίθετα οι τρεις από τις τέσσερις ισοπαλίες που έχουν οι δύο ομάδες είναι με 1-1.

Τα οκτώ τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων είχαν νικητή στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στα έξι και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο. Η τελευταία μεταξύ τους ισοπαλία ήταν στις 26 Απριλίου 2015 με 1-1.

Η αρχή των αναμετρήσεων των δύο ομάδων έγινε στις 19 Ιανουαρίου 1975 έγινε στην Τούμπα και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-1. Ο Γιώργος Κούδας μόλις στο 6ο λεπτό σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Κοπίτσης σε 1-1 στο 44ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, δύο του Παρίδη και ένα του Αποστολίδη.

Το αήττητο του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας ματς κράτησε για 13 ματς και στο 14ο ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την πρώτη του νίκη. Στις 4 Φεβρουαρίου 2001 η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 3-2 χάρη στα γκολ των Έλντερ, Μπλέτσα και Κορμαρή, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ο Καφές και ο Σπάσιτς.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός


Στα τρία τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχει νίκη γηπεδούχου, ενώ αυτό έχει συμβεί και στα έξι από τα δέκα τελευταία μεταξύ τους. Οι νίκες σε αυτά τα τέσσερα είναι μοιρασμένες, με δύο για κάθε αντίπαλο, ενώ τέσσερις είναι οι ισοπαλίες και οι δύο εκτός έδρας νίκες των Κιτρινόμαυρων συμπληρώνουν το παζλ αυτής της δεκάδας.

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της ως γηπεδούχος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με 1-0 το 2022-23 και 1-0 το 2002-22, ενώ το 2020-21 επικράτησε ο Παναθηναϊκός με 2-1.

Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1 στον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος απέναντι στους Πράσινους και η τελευταία φορά που υπήρξαν δύο διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν το 2012, όταν στις 11 Μαρτίου 2012 επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 για τον Β’ Γύρο και στις 7 Μαΐου 2012 πήραν τη νίκη με 2-0 για τα Playoffs.

Το πιο συχνό σκορ σε αυτές τις 72 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι η νίκη των γηπεδούχων με 1-0 με 12 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 με 10 παρουσίες. Στην τρίτη θέση και δημοφιλέστερο σκορ ισοπαλίας των δύο ομάδων είναι το 1-1 με 8 παρουσίες, ενώ ακριβώς μετά είναι τα 7 ντέρμπι που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου με 4 γκολ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ενώ τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας ματς με του Κιτρινόμαυρους έχουν σημειώσει ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Χάρης Γραμμός. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει τρία τέρματα σε εντός έδρας ντέρμπι.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-1
Λαμία-Πανσερραϊκός 0-2

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Παναιτωλικός-Άρης (15:00, Cosmote Sport 2)
Κηφισιά-Ολυμπιακός (17:00, Cosmote Sport 1)
Αστέρας Τρίπολης-Βόλος (17:30, Novasports Prime)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (20:30, Cosmote Sport 1)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (20:30, Novasports Prime)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Λαμία-Κηφισιά (17:30)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός (19:00)
ΟΦΗ-Παναιτωλικός (20:00)

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Βόλος-ΠΑΟΚ (16:00)
Ατρόμητος-ΑΕΚ (17:30)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (19:30)
Άρης-Ολυμπιακός (20:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x