Γενικά

Νομικά μέτρα για να προστατευτεί από αποκλεισμούς παίρνει ήδη η ευρωπαϊκή Super League!

Να «οχυρωθεί» απέναντι σε τιμωρίες και αποκλεισμούς σπεύδει η νεοσύστατη ευρωπαϊκή Super League.

Επιστολές σε FIFA και UEFA με τις οποίες ενημερώνει πως έχει ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες για να αποτρέψει τιμωρίες και αποκλεισμούς στις ομάδες που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή Super League έστειλαν τα μέλη της.

Οι επιστολές αυτές, που βρίσκονται ήδη στα χέρια των προέδρων Τζάνι Ινφαντίνο (FIFA) και Αλεξάντερ Τσέφεριν (UEFA) δείχνει την πρόθεση των κλαμπ που αποφάσισαν να αποσχιστούν να μην υποστούν χωρίς… μάχη τις συνέπειες της «επανάστασής» τους. Όπως έκαναν γνωστό, ήδη κίνησαν τις διαδικασίες για να οχυρωθούν απέναντι σε πιθανές κυρώσεις τονίζοντας πως έχουν εξασφαλίσει ήδη κεφάλαια 4 εκατ. ευρώ!

«Ανησυχούμε πως η FIFA και η UEFA μπορεί να απαντήσουν με τιμωρίες και αποκλεισμούς σε παίκτες και ομάδες. Γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε προληπτικά βήματα για την προστασία μας απέναντι σε τέτοιες αντιδράσεις, που όχι μόνο θα θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία μας, αλλά θα είναι και παράνομες. Έτσι στραφήκαμε στα αρμόδια δικαστικά όργανα για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της διοργάνωσής μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε απέναντι στον κίνδυνο, για οποιονδήποτε λόγο, να υποστούμε ανυπολόγιστη ζημιά σε περίπτωση που δεν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιό μας. Η διοργάνωσή μας έχει σχεδιαστεί για να διεξάγεται παράλληλα με τις εγχώριες διοργανώσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, που είναι απαραίτητες για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν αποσκοπούμε στο να αντικαταστήσουμε το Champions ή το Europa League, αλλά να συναγωνιστούμε και να συνυπάρχουμε ως διοργανώσεις», αναφέρει η επιστολή που δημοσιεύεται στο Associated Press.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x