Stoiximan Super League

ΑΕΚ: 60 χρόνια από τα εγκαίνια του «Γκούμας», αντίστροφη μέτρηση για την «Αγια-Σοφιά»

Σαν σήμερα πριν 60 χρόνια η ΑΕΚ γιόρταζε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ολοκληρώνεται πλέον το έργο της «Αγια-Σοφιάς».
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το νέος έτος έχει αποκτήσει ιστορική σημασία για την ΑΕΚ, καθώς μέσα στο 2022 θα μπει στο νέο της γήπεδο. Σαν σήμερα πριν 60 χρόνια, στις 3 Ιανουαρίου του 1962, γίνονταν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια (που το 1991 μετονομάστηκε σε «Νίκος Γκούμας», με ένα σπουδαίο φιλικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

«Σαν σήμερα, η ΑΕΚ, κόντρα στην Μπαρτσελόνα με τη λειτουργία του ενός από τα δυο πέταλα στη Θύρα 21 και την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, εγκαινίαζε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας. Εξήντα χρόνια μετά μετράμε αντίστροφα για τα νέα και πιο λαμπρά εγκαίνια της ιστορίας μας!», αναφέρει το tweet της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε εκείνο το ματς, που είχαν κοπεί 31.960 εισιτήρια, η μεγάλη Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 6-0.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης (46’ Φακής), Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Παπαποστόλου (46’ Πολύζος), Γκούβας, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Κρυστάλλης, Άμπος (46’ Γκούβας).

Η σύνθεση της Μπαρτσελόνα: Πεσούντο (46’ Σέλντραν), Φόνσο (46’ Ρόντρι), Γκαράι (46’ Χενσάνα), Γκαρθία (46’ Ολιβέλια), Βιγιαβάρδε (46’ Μαρανιόν), Σεγκάρα (46’ Βέρχες), Ζαλντούα, Κότσιτς, Εβαρίστο (46’ Μπενίτες), Περέδα, Βιθέντε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x