Stoiximan Super League

Φιλική τριάρα στην Αντβέρπ με στοιχεία… Αλμέιδα και κεφάτο Ζίνι για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από την Αντβέρπ και επικράτησε 3-0 επί των Βέλγων, ούσα φανερά βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο φιλικό παιχνίδι. Φαν Βέερτ, Ζίνι και Κοσίδης οι σκόρερ για το σύνολο του Αλμέιδα.

Έδειξε την ανωτερότητά τους απέναντι στην πιο έτοιμη Αντβέρπ και πήρε μία επιβλητική φιλική νίκη με 3-0 η ΑΕΚ!

Μετά το πέρας του πρώτου ημιώρου, όπου οι Βέλγοι παρουσίασαν καλύτερη εικόνα και δημιούργησαν κάποιες αξιόλογες στιγμές, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ανέβασε στροφές και έβγαλε στο χορτάρι αρκετά στοιχεία από αυτά που ζητά ο Αργεντινός τεχνικός, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, θυμίζοντας την περσινή σεζόν.

Είναι σαφές πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για την «Ένωση», κάτι απόλυτα λογικό, μιας και βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας. Από την άλλη, εξαιρετική παρουσία είχε ο Ζίνι, ο οποίος πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ, δείχνοντας πως μπορεί να προσφέρει και στους «μεγάλους».

Πολύ καλή παρουσία και από τη... δεύτερη ομάδα των «κιτρινόμαυρων», η οποία έμοιαζε κατά πολύ ανώτερη από αυτή των Βέλγων, οι οποίοι πέρυσι πανηγύρισαν το νταμπλ, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, ενώ πήγαν πολύ καλά και στο πρέσινγκ, αλλά και την κατοχή της μπάλας, κάτι που επιζητά και στις προπονήσεις ο «Πελάδο». Επόμενο φιλικό κόντρα για την ΑΕΚ, αυτό κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ την ερχόμενη Πέμπτη (13/7).

Στο μυαλό του κόουτς:

Με 4-1-3-1-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, με τον Στάνκοβιτς να είναι κάτω από τα δοκάρια, τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα με τον Σιμάνσκι μπροστά τους στο «6», τους Γιόνσον, Ελίασον, Άμραμπατ στα χαφ και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Το ματς

Οι Βέλγοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 13’, με τον Οντρέικα να βγαίνει απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά τον Βίντα να βάζει το πόδι του και να αλλοιώνει την προσπάθειά του. Στο 25ο λεπτό, ήρθε και πρώτη απειλή από πλευράς ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ έκλεψε την μπάλα εκτός της περιοχής της Αντβέρπ και μπήκε σε αυτή, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό πέρασε πάνω από την εστία του Μπουτέζ. Έτσι, το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει σκορ.

Στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, η «Ένωση» ανέβασε την απόδοσή της, με την πρώτη φάση, όμως, να ανήκει στην Αντβέρπ. Στο 33’, Ο Κίρανο πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ μπαίνοντας σε αυτή, το οποίο κατέληξε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε και η απάντηση των «κιτρινόμαυρων». Στο 37ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί μετά από απομάκρυνση των αμυντικών, ο οποίος έκανε το σουτ εν κινήσει, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτέζ.

Στο 44’, η ΑΕΚ είχε πολύ καλό στιγμή για να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Τσούμπερ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας σε πολύ καλό σημείο στην περιοχή και να κάνει αμέσως το σουτ με το αριστερό, με τον Μπουτέζ να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή επέμβαση και να απομακρύνει. Στο 51’, ο Γιάνσεν έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να παίρνει περίεργη τροχιά, αλλά ο Στάνκοβιτς ήλεγχε τη φάση και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 56ο λεπτό, όμως, οι παίκτες του Αλμέιδα κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε προς τον άξονα και έκανε την κάθετη για τον Τσούμπερ, εκείνος την «έσπασε» για τον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό να πλασάρει εύστοχα από κοντά και ανοίγει το σκορ για την «Ένωση», κάνοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με τη λήξη της δεύτερης «περιόδου» του παιχνιδιού.



Με την έναρξη του τρίτου μέρους του παιχνιδιού, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 61’, Ο Σιντιμπέ έκανε μία υπέροχη μακρινή μεταβίβαση, ο Ζίνι κατέβασε την μπάλα εξαιρετικά και «κρέμασε» τον τερματοφύλακα των Βέλγων, κάνοντας το 2-0.



Στη συνέχεια, η «Ένωση» είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να επεκτείνει το προβάδισμά της. Αρχικά, στο 78’, μετά από πίεση ψηλά των παικτών του Αλμέιδα, ο Ζίνι ανέκτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και βρήκε τον Μάνταλο που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Λαμαράνα, ο οποίος έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Άντβερπ να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 82’, ύστερα από αδράνεια της άμυνας των Βέλγων, ο Κοσίδης έβγαλε τετ-α-τετ τον Ζίνι με κεφαλιά-πάσα, αλλά το σουτ του Ανγκολέζου με το αριστερό κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, μετά από όμορφη συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Λαμαράνα, με το σουτ του μέσου από τη Γουινέα να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ωστόσο, στο 87’ η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Μάνταλος υποδέχθηκε ωραία την μπάλα στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή έκανε την κάθετη για τον Κοσίδη, με τον Έλληνα επιθετικό να πλασάρει υποδειγματικά τον Λάμερ για το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο έληξε η τρίτη «περίοδος».



Στο 96’, η «Ένωση» είχε ακόμη μία καλή στιγμή. Ο εξαιρετικός σήμερα Ζίνι βρήκε τον Σιντιμπέ, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 113’, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Πήλιος υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα από τα αριστερά και έκανε τη συρτή σέντρα, με τον Κοσίδη να σουτάρει και την μπάλα να βρίσκει σε χέρι αμυντικού της Αντβέρπ και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μαχαίρας ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι, με το 3-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.



Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Ματίας Αλμέιδα (4-1-3-1-1): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ και Φαν Βέερτ.

Στο τρίτο ημίωρο αγωνίστηκαν οι: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Γεμπόα, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μαχαίρας, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδης. Στο τέταρτο, ο Πήλιος πήρε τη θέση του Μήτογλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x