Stoiximan Super League

Άρεσε, έπεισε και πλέον δείχνει πανέτοιμη για Ευρώπη η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, επικρατώντας 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού με τους Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλο να ξεχωρίζουν, και την «Ένωση» να δείχνει πανέτοιμη για τις ευρωπαϊκές μάχες.

Πανέτοιμη για Ευρώπη η «Ένωση»! Η ΑΕΚ έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στην πρόβα τζενεράλε για τις ευρωπαϊκές μάχες για τον β' προκριματικό του Conference League, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού στο ΟΑΚΑ.

Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος ξεχώρισαν για το σύνολο του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο γκολ και να βγάζει την τελική στον αρχηγό. Παράλληλα, ενθαρρυντικά ήταν τα δείγματα στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς. Αντιθέτως, στην επίθεση έβγαλε μεγάλη ενέργεια και ένταση, ψάχνοντας τις κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας, με τους Μπακάκη και Λόπες να βοηθούν αρκετά στην ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο.

Στο... μυαλό του κόουτς

Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ με το κλασικό 4-2-3-1. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Τσιντώτας, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπακάκη, Νεντελτσιάρου, Τζαβέλλα και Λόπες. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Σιμάνσκι και Σάκχοφ, με την μεσοεπιθετική τριάδα να αποτελείται από τους Αλμπάνη, Μάνταλο και Γκαρσία, με τον τελευταίο να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά τις ενοχλήσεις που είχε στον αριστερό προσαγωγό. Στην κορυφή της επίθεση βρέθηκε ο Ανσαριφάρντ.

Από την άλλη, ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ κατέβασε τον Απόλλωνα Λεμεσού με 4-3-3 και τους Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Νασιμέντο, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς, Ντένιτς, Κυριακού, Τζράντι, Πίττας και Ψύχας.

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα στη φιλική αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπήκαν με δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, βγάζοντας ενέργεια και διάθεση να πιέσουν ψηλά και να επιτεθούν.



Στην πρώτη φάση του αγώνα, η «Ένωση» άνοιξε το σκορ μετά από πολύ όμορφη και καλά δουλεμένη ομαδική ενέργεια. Συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό, και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μάνταλος «πάτησε» την μπάλα στον Λόπες, εκείνος έβγαλε την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Γκαρσία να κάνει το 1-0 με δυνατό σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 και πάλι μέσα από ωραία ομαδική συνεργασία. Εξαιρετική κάθετη του Μπακάκη στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, ο Μάνταλος έγινε αποδέκτης μέσα στη μεγάλη περιοχή, σκοράροντας με τη δεύτερη προσπάθεια, αφού πήρε το ριμπάουντ από την αρχική επέμβαση του Γιοβάνοβιτς.



Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, προσπαθώντας να παίξει με τη μία με κάθετες πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Γκαρσία, Μπακάκης και Μάνταλος ξεχώρισαν στο πρώτο μέρος με τις ενέργειες και τις κινήσεις τους, με τον τελευταίο να απειλεί από μακριά στο 27ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο, οι Κύπριοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, καταγράφοντας την πρώτη τους τελική στο 28'. Έξι λεπτά αργότερα, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από κακή επιστροφή της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, ο Πίττας προσπάθησε να κρεμάσει τον Τσιντώτα ο οποίος είχε βγει στα όρια της μεγάλης περιοχής για να απομακρύνει. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, η οποία μάλιστα στιγμές αργότερα... άγγιξε το 3-0 με τον Αλμπάνη.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο 51χρονος τεχνικός της ΑΕΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μιτάι και Μήτογλου, στις θέσεις των Λόπες και Νεντελτσιάρου. Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα του Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος ανέβασε τις γραμμές του ψάχνοντας από νωρίς ένα γκολ.

Στο 51ο λεπτό όμως και στην πρώτη επίσκεψη της στα καρέ του Γιοβάνοβιτς, η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ, χάρη στην εντυπωσιακή ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο... άδειασε τρεις παίκτες, πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0!



Παρά το τρίτο γκολ της «Ένωση», ο Απόλλων συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο το μόνο κέρδος του ήταν τα πολλά κόρνερ. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έδειχναν πως ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να πατήσουν το... πόδι στο γκάζι και να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την αντίπαλη περιοχή.

Οι πολλές και μαζεμένες αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν κάπως τον ρυθμό, κάτι βέβαια απόλυτα λογικό. Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ άγγιξε το τέταρτο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αρχικώς με τον Αλμπάνη στο 64' και στη συνέχεια με το σουτ του Μάνταλου στο 73ο λεπτό, όταν και η μπάλα πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Αυτές ήταν ουσιαστικά και οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις.

Δείτε το live του αγώνα εδώ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x