Stoiximan Super League

«Ο χειρότερος διαιτητής στην Πολωνία»: Η Λεχ Πόζναν θέλει να… τελειώσει τον ρέφερι του ΑΕΚ-Άρης

Η ΚΕΔ όρισε στο ΑΕΚ-Άρης τον Πολωνό Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο οποίος προ ημερών είχε προκαλέσει μπόλικες εντάσεις. Τι ζήτησαν και… πήραν από τη Λεχ Πόζναν, τι έγινε με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

«Δεν σχολιάζω ποτέ τους διαιτητές, αλλά αυτός είναι ο χειρότερος στην Πολωνία. Αυτή είναι η έκτη φορά που είναι επικεφαλής και δεν έχουμε κερδίσει κανένα ματς», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιον Βαν ντε Μπρομ, προπονητή της Λεχ Πόζναν, μετά το φινάλε του αγώνα με την Πόγκον.

«Ήταν το κορυφαίο ματς στην Ekstraklasa, γι' αυτό και τέτοιοι αγώνες αξίζουν τους καλύτερους διαιτητές. Αν αυτός ο άνθρωπος κάνει τόσα λάθη ξανά, τότε πρέπει να το συζητήσουμε. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτας που δεν δόθηκε στον παίκτη της Πογκόν (σσ. Τριανταφυλλόπουλο). Δεν είμαι υπέρ της τιμωρίας των παικτών με κάρτες, αλλά αυτό ήταν προφανές. Το πιο περίεργο ήταν οι εξηγήσεις του, δεν τον πιστεύω γιατί δεν είναι ειλικρινής. Αν προηγούμασταν με 1-0 και παίζαμε με πλεονέκτημα ενός παίκτη, αυτό το ματς θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη. Λυπούμαστε ούτε για το αποτέλεσμα, αλλά για το πώς διεύθυνε το παιχνίδι αυτός ο διαιτητής. Ήταν μια καταστροφή, ελπίζω να μην μας διαιτητεύσει ξανά», κατέληξε.



Ο Πάβελ Ρατσκόφσκι, περί ου ο λόγος, ήταν ο διαιτητής του αγώνα της Λεχ Πόζναν με την Πόγκον και αυτός που έρχεται να σφυρίξει το ΑΕΚ-Άρης. Και συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα, όπως και τα αρνητικά σχόλια αρκετών ανθρώπων! Διότι τα έκανε… μαντάρα. Σε βαθμό που υπάρχουν κινητοποιήσεις από ομάδες.

«Μέγα σκάνδαλο», είχε προσθέσει επίσης ο Μπάρτοζ Σάλαμον, ο 31χρονος στόπερ της Λεχ Πόζναν. Όλα αυτά στρέφονται γύρω από τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος «κιτρινίστηκε» στο 39ο λεπτό όταν και έκανε πέναλτι, αλλά δεν αποβλήθηκε λίγο αργότερα (45’+1’) όταν ανέκοψε με καθαρό φράγμα τον Σόουζα που έφευγε στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να είχαν την ευκαιρία να βγουν δύο εναντίον ενός. Μάλιστα, δευτερόλεπτα αργότερα η Πόγκον ισοφάρισε σε 1-1, με το ματς να τελειώνει με σκορ 2-2.





Πάντως, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Πάβελ Ρατσκόφσκι δεν πέτυχε φάση. Διότι δύο πέναλτι που έδωσε, αρχικά τα είχε αρνηθεί και το VAR τον γλίτωσε. Με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ορισμών στην ερχόμενη αγωνιστική της Ekstraklasa και εν τέλει να βρεθεί από τον Στίβεν Μπένετ για να έρθει στην Ελλάδα να σφυρίξει το ΑΕΚ-Άρης.



Ο Ρατσκόφσκι, πάντως, δεν τα πάει συνολικά καλά με την Λεχ Πόζναν, με την ομάδα να τα… έχει μαζί του. Έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και τα λάθη του σε πέντε ματς απέναντι στον σύλλογο! Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη επαφές με την επιτροπή διαιτησίας της Πολωνίας με σκοπό να μην σφυρίξει ξανά τα παιχνίδια της ομάδας. Τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν αυτό αναμένεται να συμβεί, όπως υποστηρίζουν τα πολωνικά Μέσα, ενώ δεν αποκλείεται και η εν λόγω… σιωπηρή τιμωρία να φτάσει ως το τέλος του 2023!

«Εάν ο διαιτητής Ρατσκόφσκι απομακρύνθηκε από τους αγώνες της Λεχ Πόζναν, είναι μια πρωτοφανής ιστορία που χτυπά το καλό του όνομα και de facto δυσφημεί τον Μικούλσκι (σσ. επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μάρτσιν Μπόρσκι, πρώην διεθνής διαιτητής.

Ας ελπίσουμε καθώς έρχεται στα μέρη μας, να μην επαναλάβει αντίστοιχου επιπέδου διαιτησίες και να περάσει απαρατήρητος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x