Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η «κιτρινόμαυρη» αντίδραση, τα playoffs και η προσπάθεια του Αστέρα

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, μπήκε ως 3η στα playoffs και οι Αρκάδες έμειναν εκτός εξάδας, μετά και τη νίκη του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά του αγώνα:

Η αντίδραση της ΑΕΚ: Η ΑΕΚ μπορεί το τελευταίο διάστημα να μην είχε καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα, ο Αργύρης Γιαννίκης απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Ένωσης και την θέση του πήρε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ωστόσο κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να μπει στο γήπεδο για να νικήσει. Όπως και το έκανε κόντρα στον Αστέρα και πήρε αυτό που ήθελε. Πλέον μπορεί να πει κανείς πως μπαίνει με έξτρα ψυχολογία στα Playoffs, ούσα τρίτη στη βαθμολογία.

Δεν φοβήθηκε ο Αστέρας, αλλά κάτι του έλειπε: Ο Αστέρας Τρίπολης στα προηγούμενα ματς όταν δεχόταν πρώτος γκολ συνήθως έπαιζε στην συνέχεια στα… χαμένα. Ωστόσο σήμερα όχι μόνο δεν μάσησε, αλλά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα έβγαλε την ψυχή του στο γήπεδο αλλά και προσωπικότητα και προσπαθούσε να γυρίσει το ματς. Ωστόσο δεν το κατάφερε και όσες ευκαιρίες και να είχε δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Γενικότερα, η προσπάθεια του Αστέρα ήταν μεγάλη, το πλάνο του Ράσταβατς λειτούργησε και για 80 λεπτά ήταν μέσα στο κόλπο της 6ης θέσης. Παρόλα αυτά, πληγώθηκε για δεύτερο σερί ματς από στατικές φάσεις…

Ο Τζαβέλλας την έφτιαξε αμυντικά και επιθετικά: Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σκοράροντας στο 81’ και κάνοντας το 2-1. Ωστόσο κατάφερε να μειώσει κατά πολύ τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Αστέρα, Κέβιν Σονί και δεν τον άφησε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Τσιντώτα. Χρειαζόταν και ο Έλληνας στόπερ αυτή την εμφάνιση, αλλά και η ΑΕΚ χρειάζεται τον καλό Τζαβέλλα, ενώ έδεσε με τον Μήτογλου και η απουσία του Βράνιες δεν φάνηκε ιδιαίτερα.



Περίμενε περισσότερα από Σίτο, Σονί ο Ρασταβατς: Ο Σίτο είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. Σε κάθε ματς που αγωνίζεται δείχνει την αξία του, ωστόσο έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και στο τελείωμα των φάσεων. Μπορεί στο ένας εναντίον ενός να είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Super League, αλλά το πρόβλημά του στο σκοράρισμα είναι μεγάλο. Σίγουρα σε αυτό το ματς περίμενε περισσότερα από τον Ισπανό εξτρέμ ο Ράσταβατς.

Ο Κέβιν Σονί από την άλλη, είναι ο… φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων, έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αλλά σήμερα δεν ήταν τόσο δημιουργικός και επικίνδυνος όσο σε άλλα παιχνίδια. Γενικότερα εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα άλλα δύο στόπερ και δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Με ψυχολογία στα playoffs η ΑΕΚ, απογοήτευση για Αστέρα και playouts: Η ψυχολογία της ΑΕΚ πλέον έχει ανέβει και έχει «φτιάξει». Χρειάζονταν αυτό το τρίποντο για να μπουν ως τρίτοι στα playoffs, ενώ θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και με τον νέο προπονητή που θα πάρουν να χτίσουν μια νέα ομάδα.

Από την άλλη, ο Αστέρας ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας 7ος και έμεινε εκτός εξάδας. Όπως είναι λογικό, υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια στους Αρκάδες. Δεν μπορεί κανείς να πει πως τους άξιζε αυτή η θέση, αλλά πλήρωσαν ορισμένα αρνητικά σερί στο πρωτάθλημα και δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο που είχαν θέσει εξ αρχής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x