Πρωταθλήτρια στο σπίτι της η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα!

Η Ένωση έκανε και με το παραπάνω το τελευταίο βήμα που χρειαζόταν, καθώς συνέτριψε με 4-0 τον Βόλο και πανηγύρισε την επιστροφή στην κορυφή της Stoiximan Super League μετά από πέντε χρόνια.

Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Σιμάνσκι πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών, που κατέκτησαν στο σπίτι τους, την OPAP Arena, τον 13ο τίτλο της ιστορίας τους.

Στο μυαλό του κόουτς



Πιστός στο 4-4-2 ο Ματίας Αλμέιδα, με Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και Ρότα, Μπουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί στην άμυνα. Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον αποτέλεσαν την τετράδα των χαφ, με τον Τσούμπερ να πλαισιώνει τον Γκαρσία.

Με ενδεκάδα ανάγκης και 4-3-3 πορεύτηκε από την άλλη ο Κώστας Μπράτσος, με τον Αυγερινός στο τέρμα και Λούνα, Πίρινεν, Ασλανίδη και Τάχατο στην άμυνα. Στο κέντρο έπαιξαν οι Κάτσε, Μεταξάς και Τσοκάνης, με Σι, Άλχο και Γκάγκι να παίζουν μπροστά.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν, αναμενόμενα, με στόχο να βρουν γρήγορα γκολ και στο 2’ παραλίγο να τα καταφέρουν, όταν ο Γκατσίνοβιτς μπήκε επικίνδυνα από τα αριστερά στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αυγερινό.

Στο 14’, ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου με καταπληκτικό σουτ μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε προσπάθεια του Γιόνσον, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε τελικά το 1-0, με τον Τσούμπερ να ανοίγει το σκορ από κοντά μετά από εξαιρετική πάσα του Χατζισαφί – κι ενώ είχε προηγηθεί επέμβαση Αυγερινού, επίσης σε σουτ του Γιόνσον.



Η πρώτη υποψία επιθετικής προσπάθειας από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε με αδύναμο, άστοχο σουτ του Σι στο 31’, με την ΑΕΚ όμως να απαντά άμεσα με το 2-0!

Σκόρερ, στο 33', ο Γκατσίνοβιτς, που αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική συνεργασία Άμραμπατ, Ρότα και Τσούμπερ και σκόραρε από κοντά μετά από στρώσιμο του Ελβετού.



Ένα σουτ του Άμραμπατ που κόντραρε και αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Αυγερινό στο 40’ και μια άστοχη προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς στο 44’ ακολούθησαν, με τον Λιβάι να χάνει μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά για το 3-0 δευτερόλεπτα αργότερα.

Παρότι το ματς είχε κριθεί σε μεγάλο βαθμό από νωρίς, οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν ορεξάτοι και στο δεύτερο μέρος. Εντέλει, το τρίτο γκολ ήρθε στο 59ο λεπτό, όταν Λιβάι και Πινέδα συνεργάστηκαν άψογα, με τον Μεξικανό να βγαίνει τετ α τετ με τον Αυγερινό και να γράφει το 3-0.



Στο 66’, ο Ελίασον είδε το υπέροχο σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή να σταματά στο δεξί δοκάρι του Βόλου, με τον ίδιο παίκτη να μην καταφέρνει να σκοράρει από πλάγια θέση πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Σουηδός τελικά... βολεύτηκε με την ασίστ, καθώς στο 85’ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σιμάνσκι βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να κάνει το 4-0 με κεφαλιά.



Τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Φερνάντες να χάνει καλή ευκαιρία στο 90’, όταν το σουτ του μέσα από την περιοχή σταμάτησε στα χέρια του Αυγερινού, στην τελευταία φάση του αγώνα.

MVP: Σε ένα τέτοιο ματς, ο οποιοσδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κορυφαίος. Αγωνιστικά πάντως, θα σταθούμε στον Στίβεν Τσούμπερ, που ήταν μέσα και στα δύο γκολ της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, όπου αγωνίστηκε. Αρχικά άνοιξε το σκορ, εν συνεχεία σέρβιρε το 2-0.

Η... σφυρίχτρα: Έτσι όπως εξελίχτηκε η αναμέτρηση, η διαιτησία του Μανούχου θα ξεχαστεί σύντομα. Ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Γκατσίνοβιτς, ορθώς μέτρησε το 1-0, με το VAR να συνδράμει όπου χρειάζεται.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (67’ Σιντιμπέ), Μουκουντί (67’ Τζαβέλλας), Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (51’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (51’ Πινέδα), Γιόνσον, Τσούμπερ (52’ Φερνάντες), Γκαρσία
Στον πάγκο: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος, Φαν Βέερτ
Βόλος (Κ. Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς (80’ Τσελεμπάκης), Κάτσε (63’ Οικονομόπουλος), Σι (46’ Καρτάλης), Άλχο, Γκάγκι (75 Τριανταφύλλου)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Σπυρόπουλος
4ος: Μαλούτας
VAR: Παπαδόπουλος, Παπαδάκης

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x