Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Βόλος: Στην άδεια OPAP Arena για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Βόλο στην κεκλεισμένων των θυρών OPAP Arena, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στην επιστροφή τους στα θετικά αποτελέσματα. Σέντρα στις 19:00.

Επιστροφή στη δράση για ΑΕΚ και Βόλο, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στη Νέα Φιλαδέλφεια το απόγευμα της Τετάρτης (3/1, 19:00) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για την «Ένωση», η οποία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά παιχνίδι χωρίς κόσμο στην OPAP Arena, μετά και τα σχετικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote 2 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Οι «κιτρινόμαυροι» αξιοποίησαν τη διακοπή για τις γιορτές για δύο σκοπούς, πέρα φυσικά από τη δουλειά που έκαναν στις προπονήσεις. Αφενός για να «καθαρίσει» το μυαλό τους, ύστερα από τα δύο σερί εκτός έδρας στραβοπατήματα με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό. Αφετέρου, μέτρησαν πολλές επιστροφές από το γεμάτο απουσιολόγιο που είχαν. Συγκεκριμένα, σταδιακά επανεντάχθηκαν οι Άμραμπατ, Πινέδα, Πισάρο, Κάλενς, Στάνκοβιτς και Πόνσε, ο Γιόνσον που είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις από το ματς των Σερρών αλλά και ο Φερνάντες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο.

Φυσικά, στόχος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα (και) για σήμερα είναι μόνο η νίκη, ώστε να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και να αξιοποιήσει τυχόν βαθμολογικές απώλειες των ανταγωνιστών της. Έχει 32 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός, ούσα στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -2 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Μάλιστα, την Κυριακή (7/1, 21:00), αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας μπει συνολικά σε έναν πολύ «βαρύ» μήνα με συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ ακολουθούν στα «καπάκια» την επόμενη εβδομάδα και τα παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό, για Κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Από την άλλη, η χρονιά για τον Βόλο (10ος, 14β.) έκλεισε με την εντός έδρας ήττα (0-3) από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, είχε προηγηθεί ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα, με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες (η μία κόντρα στον Ολυμπιακό). Διάστημα, δηλαδή, που βρίσκεται και ο Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας, με την επιστροφή του Ισπανού τεχνικού να την έχει βοηθήσει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ΑΕΚ -παρά τις μαζεμένες επιστροφές- θα παραταχθεί εκ νέου με αρκετές απουσίες. Εάν και ο «δικέφαλος» δεν ανακοίνωσε αποστολή, εκτός θα είναι οι τραυματίες Αραούχο και Σιντιμπέ, ενώ θα λείψουν και οι Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ζίνι που έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές τους ομάδες. Ο Βίντα κατάφερε να προπονηθεί κανονικά την Τρίτη (2/1), μετά το θλαστικό τραύμα που υπέστη, ωστόσο είναι πιθανό να προστατευτεί ενόψει και του επικείμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Επίσης, μένει να φανεί το πότε θα επιστρέψει στις αποστολές και ο Φερνάντες.

Με τρεις απουσίες θα παραταχθούν οι Βολιώτες, με τον Λόπεθ να μην υπολογίζει στον τιμωρήμενο Καλογερόπουλο αλλά και στους Τσοκάνη και Γκλάβτσιτς.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς – Μύγας, Ασλανίδης, Σιέλης, Κίτσος – Άλχο, Μεταξάς, Τρουιγιέ, Κόμπα - Γκαρσία, Μωραΐτης.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Α' Βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
Β' Βοηθός: Γεώργιος Χριστακόγλου
4ος διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Ευάγγελος Μανούχος

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 με γκολ στις καθυστερήσεις και ενώ αγωνιζόταν από το 24' με παίκτη λιγότερο.



Σε πέντε παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ:

2 νίκες ΑΕΚ

1 ισοπαλία

2 νίκες Βόλος

Γκολ: 10-7

Μία φορά έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην τελευταία αγωνιστική των περσινών Playoffs, όπου η ΑΕΚ σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικρατώντας 4-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x