Stoiximan Super League

ΑΕΚ με παρόν και… μέλλον

Ευχάριστα συμπεράσματα για την ΑΕΚ απέφερε το φιλικό με τον Απόλλωνα. Η «Ένωση» δε νίκησε (1-1), ωστόσο είδε τον Βάργκας να μένει ζεστός, τον Μάνταλο να… ζεσταίνεται και μικρούς να έρχονται με φόρα.

Γεμάτο ευχάριστα μηνύματα -εξαιρουμένου του σκορ- ήταν το φιλικό τεστ της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η «Ένωση» ισοφαρίστηκε στο 90’, ωστόσο είχε κέρδη όσον αφορά στους πραγματικούς λόγους που έγινε το ματς, δηλαδή την επανένταξη σημαντικών της παικτών, την ενεργοποίηση άλλων που δεν παίζουν πολύ και την προώθηση πιτσιρικάδων.

Παραταγμένοι με διαφορετική διάταξη απ’ τη συνηθισμένη στο γήπεδο, οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν μ’ ένα 4-3-3 που διαμορφώθηκε ως εξής: O Βούρας στο τέρμα, οι Βασιλαντωνόπουλος-Ντίντακ στα άκρα της άμυνας, οι Άρθο-Λαμπρόπουλος στα στόπερ, ο Κορδέρο σε ρόλο «κόφτη», οι Μάνταλος-Βάργκας ως εσωτερικοί μέσοι και τριάδα στην επίθεση οι Γροντής (αριστερά), Ανάκογλου (δεξιά) και Αραβίδης (κορυφή).

Αφού χρειάστηκαν χρόνο λοιπόν μέχρι να την αφομοιώσουν και να βρεθούν στο γήπεδο, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Μ’ ένα γκολ που συνδύασε εξαιρετικά νέα για τον Δέλλα, καθώς προήλθε από ωραία ομαδική ενέργεια, γύρισμα του Ντίντακ κι ένα ακόμα αποτελεσματικό «τελείωμα» από τον Βάργκας (με προβολή στο 34’).

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο, τα θετικά ήρθαν από τους πιτσιρικάδες. Γιατί έχοντας δει τους Μάνταλο και Κορδέρο ν’ ανεβάζουν ρυθμούς και τους Ντίντακ και Άρθο να παίρνουν επίσης χρόνο συμμετοχής, ο Δέλλας έκανε αρκετές αλλαγές από το 55' και μετά.

Κάτι που είχε μεν ως αποτέλεσμα να χαθεί η νίκη, όταν ο Τζιώρας εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας και ισοφάρισε στο 90’ σε 1-1. Απέφερε, ωστόσο, ενθαρρυντικά συμπεράσματα για τους Γαλανόπουλο, Μαρκοπουλιώτη, Τζάθα, Τσέλιο και κυρίως για τον Βλαχομήτρο (που πλησίασε μάλιστα κοντά και στο να σκοράρει).

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας (55’ Ανέστης), Ντίντακ, Άρθο (67’ Μαρκοπουλιώτης), Λαμπρόπουλος (67’ Σβάρνας), Βασιλαντωνόπουλος (67’ Τζάθας), Κορδέρο (55’ Ανδρεόπουλος), Ανάκογλου (67’ Τσέλιος), Γροντής, Μάνταλος (55’ Γαλανόπουλος), Βάργκας (55’ Βλαχομήτρος), Αραβίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Κύργιας (46' Καλλέργης), Δεληζήσης (80' Αρναούτογλου), Παρπέξ, Ψιάνος (46' Φατιόν), Αλμπάνης (63' Πολίτης), Λαγός, Βάντερσον (46' Φαρινόλα), Κρητικός (63' Τζιώρας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x