Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Καμιά κατάρα δεν φταίει για τις τραγικές αμυντικές αντιδράσεις της ΑΕΚ

Τα πέντε σημεία-κλειδιά από το ΑΕΚ-ΟΦΗ σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-2) επί της ΑΕΚ, αφήνοντας την «Ένωση» στο -11 από την κορυφή, ενώ ταυτόχρονα έδωσε συνέχεια στην… κατάρα που τη θέλει να έχει να νικήσει στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τα Χριστούγεννα από το μακρινό 2008.

Ωστόσο, καμία «κακοδαιμονία» δεν οφείλεται για τις τραγικές αμυντικές αντιδράσεις της ΑΕΚ σε ένα ακόμα φετινό της ματς, οι οποίες «φωνάζουν» για δουλειά και μεταγραφική ενίσχυση, ιδίως στα χαφ! Την ίδια ώρα, ο τεχνικός του ΟΦΗ -που παραμένει στην εξάδα-, Νίκος Νιόπλιας, παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος.




Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον αγώνα σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

-Οι τραγικές αμυντικές αντιδράσεις της ΑΕΚ: Η φάση της ισοφάρισης του ΟΦΗ ξεκινά από το «πούλημα» της μπάλας από τον Σιμόες. Κακό; Κακό… Αλλά και ανθρώπινο. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η εν συνεχεία αντίδραση της «Ένωσης», με τα μετόπισθέν της να αφήνουν… αεροδιάδρομο στον ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ Λάμπρου, ύστερα από το γύρισμα του Μαρινάκη, προκειμένου εκείνος να κατεβάσει, να κοντρολάρει και να εκτελέσει. Στο 1-2 -το οποίο ξεκινά από επίθεση της ΑΕΚ- οι αμυντικοί και τα χαφ των γηπεδούχων έτρεχαν στο... πουθενά, ο Βράνιες «έφαγε» ντρίπλα και στα καπάκια είχε άστοχο τάκλιν, ενώ ο Χατζισαφί (ο οποίος η αλήθεια είναι ότι στεκόταν πολύ καλά στα προηγούμενα παιχνίδια) είχε πολύ κακή αντίδραση στο μαρκάρισμα του Καμάου.

Σε έναν αγώνα που συνολικά η ομάδα του Αργύργη Γιαννίκη είχε απαράδεκτες επιστροφές και εν γένει αντιδράσεις στις αμυντικές της μεταβάσεις. Κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο φετινό της πρόβλημα. Καμία κατάρα δεν φταίει γι' αυτό. Μόνο με δουλειά αλλά και τους κατάλληλους παίκτες διορθώνεται.

-Το γνωστό πρόβλημα στα χαφ: Η ΑΕΚ χρειάζεται χαφ. Επισημαίνεται διαρκώς. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, όταν είναι κάτι που με εξαίρεση την προηγούμενη τετράδα αγώνων (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), κοστίζει στην «Ένωση» σχεδόν σε κάθε της παιχνίδι. Απέναντι στον ΟΦΗ στοίχισε τόσο σε ανασταλτικό επίπεδο -όπως σημειώθηκε και στο προαναφερθέν κομμάτι- με την εμφανή απουσία ταχύτητας και σωστών επιστροφών αλλά και στο κλείσιμο των χώρων, όσο και στο δημιουργικό. Παρά το ότι ο Σάκχοφ έχει ως δυνατό του στοιχείο την ανάπτυξη από πίσω, το δίδυμο με Σιμόες δεν δούλεψε καθόλου, ούτε σ' αυτόν τον τομέα. Ακόμα και στα διαστήματα (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) που η ΑΕΚ δημιουργούσε ευκαιρίες, η συμβολή τους σ' αυτές ήταν ελάχιστη. Ο «δικέφαλος» δεν μπορούσε να αναπτυχθεί από τον άξονα και να βρει διαδρόμους, με αποτέλεσμα να καταφεύγει αρκετές φορές σε γεμίσματα.

-Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της: Είχε σημειωθεί, ύστερα από προηγούμενα παιχνίδια της, ότι η ΑΕΚ σε ορισμένες αναμετρήσεις δεν είναι κυνική. Για παράδειγμα και με τον Ιωνικό θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πιο γρήγορα το ματς. Έτσι και κόντρα στον ΟΦΗ δημιούργησε φάσεις, μετά το 1-0, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε. Σε μία εξ αυτών ζήτησε και πέναλτι, βέβαια (αρκετά δύσκολη φάση).

-Ο διαβασμένος Νιόπλιας: Η ΑΕΚ είχε τραγικές αντιδράσεις; Ναι, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να το εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος. Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας, φάνηκε εξαιρετικά διαβασμένος, κάτι που αντικατοπτρίστηκε τόσο στα δύο τέρματα που πέτυχε η ομάδα του, όσο και στις υπόλοιπες φάσεις που έφτιαξε το σύνολό του, το οποίο πονοκεφάλιασε την «Ένωση» εκεί που πονά, στις αμυντικές μεταβάσεις.

-Καλύτερα για την ΑΕΚ ο Βράνιες να προσφέρει κυρίως γι' αυτό που… πληρώνεται: Με το γκολ που σημείωσε, ο Βόσνιος στόπερ έφτασε τα τρία στη σεζόν. Είναι υπέροχο να έχεις στην ομάδα σου έναν κεντρικό αμυντικό που μπορεί να συνεισφέρει στο σκοράρισμα. Το βασικό, όμως, είναι να κάνει τη δουλειά, την οποία αναγράφει η… ποδοσφαιρική του ταυτότητα: Να αμύνεται σωστά! Κάτι που ο Βράνιες δεν έπραξε σε καμία εκ των δύο φάσεων στα γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, τη στιγμή που έχει δώσει ανάλογα δικαιώματα και μ' άλλες φετινές του εμφανίσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x