Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Ντέρμπι με διαφορετικό κίνητρο

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θέλουν νίκη στο αποψινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ για διαφορετικούς λόγους για την 2η αγωνιστική των playoffs.

Μπορεί το βαθμολογικό… χάος των 22 βαθμών που τους χωρίζει να μην τους καθιστά ουσιαστικά ανταγωνιστές, ωστόσο ΑΕΚ και Ολυμπιακός θέλουν σήμερα νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Super League για τους δικούς τους λόγους. Οι μεν «κιτρινόμαυροι» για να μη χάσουν και την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, οι δε «ερυθρόλευκοι» για να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δοκίμασε 3-4-3 ο Χιμένεθ

Η ΑΕΚ «καίγεται» για τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ εξέπληξε στη χθεσινή προπόνηση δοκιμάζοντας το 3-4-3, διάταξη με την οποία αναμένεται να παραταχθεί και ο Ολυμπιακός. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε τριάδα στα στόπερ αποτελούμενη από τους Νεντελτσιάρου, Σβάρνα και τον… ξεχασμένο Χνιντ, με τους Λόπες και Νταντσένκο σε ρόλο μπακ-χαφ στις δύο πτέρυγες. Στον άξονα δοκιμάστηκαν οι Κρίστισιτς και ένας εκ των Μάνταλου και Σιμάνσκι, ενώ μπροστά ήταν οι Γκαρσία και Τάνκοβιτς στα άκρα και ο Ολιβέιρα στην κορυφή.

Τα προβλήματα είναι και πάλι… βουνό για την «Ένωση». Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Μπακάκης, Λάτσι και Σιμόες, ο ανέτοιμος Τσιγκρίνσκι και ο Σάκχοφ που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στην αποστολή βρίσκονται οι Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Χνιντ, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, Κοσίδης.

Με τριάδα για το άλμα τίτλου

Ο Ολυμπιακός απέχει ελάχιστα από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Ουσιαστικά τον χωρίζουν από αυτή δύο νίκες και απόψε θα επιχειρήσει να πετύχει την πρώτη απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πλην του τιμωρημένου Λαλά, ενώ επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τον καταπονημένο από τις διαδοχικές υποχρεώσεις του με την εθνική Μολδαβίας Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε σχήμα 3-4-3 με τριπλέτα για πρώτη φορά τους Σεμέδο, Μπα και Παπασταθόπουλο. Οι Χολέμπας και Ανδρούτσος θα είναι σε ρόλο full back αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ στο κέντρο επικρατέστεροι είναι οι Εμβιλά και Καμαρά, καθώς ο Μπουχαλάκης είναι επιβαρυμένος από τα παιχνίδια της Εθνικής. Στην τριάδα μπροστά θα παίξουν οι Μπρούμα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Αναλυτικά η αποστολή: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Χασάν, Κάιπερς, Ελ Αραμπί.
*Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σέρβος Σέρτζαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε διευθύνει και τους αγώνες Ατρόμητος-ΑΕΚ το 2019 (0-1) και ΑΕΛ-ΠΑΟΚ το 2020 (1-2).

19.30 ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Στόικοβιτς, Μικάλοβιτς (Σερβία)
4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)
VAR: Ρούπερτι (Ολλανδία)
AVAR: Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x