Σε μεταγραφικό οργασμό ΑΕΚ, η οποία δείχνει αποφασισμένη να κλείσει άμεσα δύο σημαντικές προσθήκες!
Όπως μετέφερε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Τσακίρης, η Ένωση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την απόκτηση του Κάαν Καϊρίνεν από τη Σπάρτα Πράγας, με τον Φινλανδό διεθνή να αποτελεί τον «εκλεκτό» για τη μεσαία γραμμή.
Ωστόσο, οι κινήσεις της ΑΕΚ δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τον Τσακίρη, η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Χρήστο Αλεξίου, τον 21χρονο διεθνή στόπερ της Ίντερ!
Ο νεαρός αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός ήταν αρχηγός της Primavera των «νερατζούρι», είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2029 και την περασμένη σεζόν ο Αλεξίου αγωνίστηκε σε 32 ματς, σκοράροντας παράλληλα 4 γκολ.
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ατρομήτου, μετακόμισε αρχικά ως δανεικός στην Ίντερ και το 2022 οι Ιταλοί τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή έναντι περίπου 270.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι είναι Έλληνας διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, ο Αλεξίου δεν θα λογίζεται ως γηγενής στη λίστα της UEFA. Ο λόγος είναι ότι μετακόμισε στην Ίντερ σε μικρή ηλικία και δεν συμπλήρωσε την απαιτούμενη τριετία στην Ελλάδα μεταξύ των 15 και 21 ετών, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τους ποδοσφαιριστές που χαρακτηρίζονται ως «club-trained» ή «association-trained».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






