Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η κίνηση-ματ του Οφρυδόπουλου και ο κομβικός Κριχόβιακ

Τα σημεία-κλειδιά στο ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 υποδεχόμενη τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον πάει για... τελικό Ευρώπης στην έδρα του Άρη.

Ένα αποτέλεσμα που φέρνει φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του τεχνικού της, Σωκράτη Οφρυδόπουλου, όπως φυσικά και του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά στο ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Η κίνηση-ματ του Οφρυδόπουλου με την αλλαγή θέσεων μεταξύ Άμραμπατ και Γκαρσία:

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έχει αποδείξει ότι μόνο ως… υπηρεσιακό δεν αντιμετωπίζει τον ρόλο του στην ΑΕΚ. Το ψάχνει, δοκιμάζει πράγματα πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων και το -κυριότερο- αρκετά απ' αυτά του βγαίνουν. Το βασικό, μεταξύ άλλων, στα τελευταία παιχνίδια ήταν η μετατροπή του συστήματος σε 4-3-3 που -ελέω και Κριχόβιακ- δείχνει να κουμπώνει στην «Ένωση».

Στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, του πιστώνεται και η αλλαγή θέσης μεταξύ των Άμραμπατ και Γκαρσία μετά την παρέλευση του πρώτου τετάρτου στον αγώνα. Ο Μαροκινός άσος από την κορυφή (όπου έπαιζε ως ψευτοεννιάρι) πήγε στα δεξιά, με τον 24χρονο εξτρέμ να μετατοπίζεται στη θέση του.

Μπορεί το άνοιγμα στο σκορ να μην προήλθε από κάποια συνεργασία τους, ωστόσο είχε διαμορφωθεί ένα μοτίβο που είχε ανοίξει πολύ το παιχνίδι υπέρ του «δικεφάλου», ο οποίος είχε αρχίσει να απειλεί σταθερά: O Άμραμπατ επιχειρούσε διαρκώς σέντρες από τα δεξιά, ψάχνοντας τον συμπαίκτη του, ώστε να εκμεταλλευτεί και το εκπληκτικό επιτόπιο άλμα του.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Τσούμπερ συνέκλινε αρκετά (όπως και ο Γκαρσία πριν αλλάξει θέση), όντας γενικά πολύ ορεξάτος και παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ανεβαίνει διαρκώς το τελευταίο διάστημα (το επισφράγισμα της παραμονής του στην ΑΕΚ φαίνεται να συνέβαλε σ' αυτό). Τον έχει ανάγκη η «Ένωση» και περιμένει πολλά από την παρουσία του.

*Ο καθοριστικός Κριχόβιακ:

Καταλυτική η παρουσία του Πολωνού χαφ στη νίκη της ΑΕΚ. Είναι εκείνος, ο οποίος ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα με την τρομερή 35άρα μπαλιά του (βρίσκοντας τον Χατζισαφί που έγραψε το 1-0 με διαγώνιο σουτ), ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 3-0 στο 59'. Έχει σημειωθεί πολλάκις ότι το 4-3-3 και η ελευθερία που του δίνεται να πατάει περιοχή (όπως και στον Μάνταλο) βοηθά πολύ τους «κιτρινόμαυρους». Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε καλό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αλλά τι να λέμε… Είναι παικταράς. Όπως, εξάλλου, φανερώνουν και τα δύο γκολ και οι ισάριθμες ασίστ που έχει σημειώσει με τη φανέλα της ομάδας του στα playoffs.





Πολύ καλός και ο Χατζισαφί, στο επιθετικό κομμάτι όμως. Εξαιρετικός στα τελευταία ματς ο Ιρανός μπακ.

*Η μόνιμη απειλή «Σάλιακας»:

Ό, τι καλύτερο δημιούργησε ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος (στο δεύτερο… σίγησε ελέω του σκορ και των αλλαγών) το έπραξε από τη δεξιά του πλευρά, έχοντας ως κύριο εκφραστή του τον Σάλιακα. Συγκεκριμένα δύο επικίνδυνα γυρίσματα που έβγαλαν τελική (έστω κι αν υπήρχε οφσάιντ στη δεύτερη φάση) και ένα σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.



Κάτι που, βέβαια, περισσότερο πρέπει να προβληματίζει την ΑΕΚ παρά τον ΠΑΣ (που δεν είχε και πολλές άλλες ιδέες). Κι αυτό διότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων στα Γιάννενα (με τη βοήθεια και του Περέα). Έπρεπε να είχε προσεχθεί περισσότερο ο 25χρονος δεξιός μπακ. Μάλιστα, για να συσχετισθεί και με τον προηγούμενο αστερίσκο, σ' αυτό μεγάλο μερίδιο φέρει και ο Χατζισαφί που δεν τον κάλυπτε σωστά.

*Χωρίς ατομικά λάθη για δεύτερο σερί αγώνα:

Δεν είναι και λίγο για τη φετινή ΑΕΚ, εξού και σημειώνεται. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αυτό ήταν το δεύτερο σερί ματς που η «Ένωση» δεν εμφανίζει τη μεγαλύτερη αγωνιστική πληγή της, ήτοι τα τρανταχτά ατομικά λάθη. Έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του. Εξάλλου, διατηρήθηκε το «μηδέν» στην άμυνα για δεύτερο σερί αγώνα.

*Δεν αρμόζει στη φανέλα της ΑΕΚ η συμπεριφορά του Άμραμπατ στη φάση του πέναλτι:

Τυπικά δεν επηρέασε κάπου αγωνιστικά, εάν και θα μπορούσε (εάν αστοχούσε ο Μαροκινός ή εάν ήταν άλλο το σκορ). Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους διαφωνίες για ένα πέναλτι -δεδομένου μάλιστα ότι έχει ξαναγίνει- δεν ταιριάζουν στη φανέλα και την ιστορία της ΑΕΚ. Πόσω μάλλον, όταν η τελευταία διανύει μια ακόμα κακή σεζόν, οπότε και οι παίκτες της πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί με τη συμπεριφορά τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x