Stoiximan Super League

Με αυτοπεποίθηση για τον τίτλο η ΑΕΚ παρά τη χαμένη ευκαιρία

Η απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία στην Τούμπα δεν μειώνει την αυτοπεποίθηση στις τάξεις της ΑΕΚ.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήρθε, έφερε απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ, πόσω μάλλον από τη στιγμή που συνδυάστηκε με αυτή του Παναθηναϊκού από τον Άρη στη Λεωφόρο και θα αρκούσε στην «Ένωση» και η ισοπαλία για να έχει αγκαλιάσει τον τίτλο από την Κυριακή των Βαΐων. Παρά την κατήφεια, ωστόσο, για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Κυριακής, στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» υπάρχει πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι ρυθμιστής της κατάστασης γνωρίζοντας πως ό,τι κι αν συμβεί, με 2/2 θα είναι πρωταθλήτρια. Αν, δε, το εξ αναβολής ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου δεν έχει νικητή, τότε θα της αρκεί μια νίκη επί της Λαμίας την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει τον τίτλο. Εφόσον στην Τούμπα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, η νίκη επί του Ολυμπιακού στις 15 Μαΐου στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι μονόδρομος, ενώ αν νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη Θεσσαλονίκη, τότε θα αρκεί στην «Ένωση» και η ισοπαλία στο Φάληρο.

Ακόμη όμως και στο χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ, της δικής της ήττας δηλαδή από τον Ολυμπιακό εφόσον έχει υπάρξει νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι τρεις μέρες πριν, ο τίτλος δεν έχει χαθεί. Κι αυτό γιατί εφόσον η ΑΕΚ νικήσει τη Λαμία στις 19 Μαΐου, θα πρέπει ο νικητής του εξ αναβολής ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός δηλαδή, να συνεχίσει με νίκες ως το τέλος. Οι μεν Θεσσαλονικείς δηλαδή να κερδίσουν ΚΑΙ τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αλλά ΚΑΙ τον Άρη στο «Βικελίδης», οι δε Πειραιώτες να κερδίσουν ΚΑΙ την ΑΕΚ στο Φάληρο, αλλά ΚΑΙ τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Απλώς στο σενάριο της ήττας της ΑΕΚ στο Φάληρο (κι εφόσον υπάρξει νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας), η κατάσταση δεν θα είναι πλέον αποκλειστικά στα πόδια των «κιτρινόμαυρων».

Ο Ματίας Αλμέιδα θα δώσει αυτές τις μέρες στους παίκτες του την ευκαιρία να αποφορτιστούν από τη σωματική και πνευματική κόπωση και κατόπιν θα αρχίσει σταδιακά η προετοιμασία για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 15 Μαΐου. Σε αυτό εκτός μάχης είναι δεδομένα ο Λάζαρος Ρότα, που συμπλήρωσε κάρτες απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ αρκετές πιθανότητες να είναι διαθέσιμος έχει ο Αρόλντ Μουκουντί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x