Stoiximan Super League

To sport-fm.gr στα Σπάτα: Πρόβλημα με Αραούχο-Μουκουντί στην ΑΕΚ - Η αμυντική 4άδα που δοκιμάστηκε

Πρόβλημα με Αραούχο και Μουκουντί στην ΑΕΚ, που απουσίασαν λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό προσαγωγό και ίωσης, αντίστοιχα. Τετράδα με Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Μοχαμάντι δούλεψε ο Αλμέιδα.

Μετ' εμποδίων συνεχίζει την προετοιμασία της η ΑΕΚ για το εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Αστέρα Τρίπολης, την Κυριακή (6/11, 20:30) για την 11η αγωνιστική της Super League 1.

Οι «κιτρινόμαυροι» -μετά την κυριαρχική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ και την προπόνηση στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena»- επέστρεψαν την Τετάρτη (2/11) στα Σπάτα. Ωστόσο, εκεί δεν βρέθηκαν οι Σέρχιο Αραούχο και Αρόλντ Μουκουντί. Ο Αργεντινός επιθετικός απουσίαζε λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό προσαγωγό, με το ακριβές μέγεθος του προβλήματος να αναμένεται να φανεί από τα αποτελέσματα της μαγνητικής του. Από την άλλη, ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός έλειπε λόγω ίωσης, ενώ ο Κοσίδης έκανε θεραπεία εξαιτίας ενοχλήσεων στους αριστερούς οπίσθιους μηριαίους.

Δεδομένου του απροόπτου με τον Μουκουντί, αλλά και της θλάσης του Βίντα (έκανε θεραπεία και ατομικό), οι λύσεις του Ματίας Αλμέιδα για το κέντρο της άμυνας φαίνεται να περιορίζονται. Μάλιστα, ο Αργεντινός τεχνικός δούλεψε (τόσο σε άσκηση, όσο και σε δίτερμα) σε αμυντική τετράδα με τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Μοχαμάντι.

Από εκεί και πέρα, οι Τσούμπερ και Φαν Βέερτ πραγματοποίησαν εκ νέου ατομικό -αλλά σε αρκετά εντατικούς ρυθμούς- με το πρόγραμμά τους να περιλαμβάνει για πολλή ώρα μπάλα. Επίσης, για τις ανάγκες της προπόνησης, από τη Β' ομάδα ανέβηκαν οι Τσούντα Γκαρσία, Γεωργέας, Σπυριδάκης και Σκόνδρας.


(Ανεβάζουν ρυθμούς οι Τσούμπερ και Φαν Βέερτ)

Να σημειωθεί ότι όπως συμβαίνει συνήθως κάθε Τετάρτη (ανάλογα και με το πρόγραμμα των αγώνων της «Ένωσης»), η προπόνηση ήταν ανοικτή προς τα Μέσα, με το sport-fm.gr να δίνει το «παρών».

Σε ό, τι αφορά τα του προγράμματος, ύστερα από το καθιερωμένο «κορόιδο» -όπου φάνηκε για ακόμα μία φορά το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του «δικεφάλου»- οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα εξάσκησαν τα «τριγωνάκια» που θέλει να βλέπει ο προπονητής τους στα παιχνίδια (σημαντικό εργαλείο για τη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας). Την ίδια ώρα ο Κάρλος Ρόα δούλευε με τους τερματοφύλακες.

Εν συνεχεία, από τη μία πλευρά του γηπέδου πραγματοποιήθηκε μια άσκηση άμυνας-επίθεσης με ανάπτυξη και σέντρες από τα πλάγια. Χρησιμοποιήθηκαν πολλοίς διαφορετικοί συνδυασμοί παικτών και στις δύο φάσεις παιχνιδιού (άμυνας και επίθεσης), ωστόσο την αρχική αμυντική τετράδα συνέθεταν οι Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Μοχαμάντι, από δεξιά προς τα αριστερά. Από την άλλη, ένα μικρό γκρουπ (τα πρόσωπα του οποίου άλλαζαν, δίνοντας τη θέση τους σε ορισμένους από εκείνους που έρχονταν από την άλλη άσκηση) δούλευε μεταβιβάσεις και πρέσινγκ μεταξύ τεσσάρων μικρών τερμάτων.




(Και από τα... μικρά, όπως είναι το «κορόιδο», φαίνεται το εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων»)



Στο τέλος της προπόνησης έλαβε χώρα και δίτερμα δέκα εναντίων δέκα σε μικρό χώρο. Στη μία ομάδα -των θεωρητικά βασικών- σε ένα άτυπο 4-4-1 στο τέρμα ήταν ο Αθανασιάδης, οι Ρότα και Μοχαμάντι στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, ενώ οι Μήτογλου και Τζαβέλλας το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτελούταν από τους Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι μόνος του στην κορυφή.

Τετράδα στην άμυνα χρησιμοποιήθηκε και για την αντίπαλη δεκάδα, η οποία όμως είχε σε ρόλο κεντρικών αμυντικών (ελέω και απουσιών) τους Σιντιμπέ και Χατζισαφί. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, δεξί μπακ ο Ραντόνια, αριστερό ο Μουστακόπουλος, στη μεσαία γραμμή οι Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γιόνσον και Μαχαίρας και λίγο πιο μπροστά τους ο Άμραμπατ.

Να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα χρησιμοποίηση του Άμραμπατ ίσως και να δείχνει πράγματα ενόψει Κυριακής (για αντικαταστάτη του Αραούχο εφόσον χρειαστεί). Εάν και αφενός είναι νωρίς, αφετέρου σ' αυτόν τον ρόλο μπορούν να συνδράμουν και άλλοι συμπαίκτες του, όπως οι Μάνταλος, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς (σε συνδυασμό και με εσωτερικές αλλαγές).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x