Stoiximan Super League

Έκανε το... νταμπλ με τη Σαχτάρ η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ συνέχισε με φόρα από την «πεντάρα» στο πρώτο ματς με τη Σαχτάρ και νίκησε και στο δεύτερο (2-0), με γκολ των Μαχαίρα και Ραντόνια.

Τι κι αν έμεινε ξανά από πολύ νωρίς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γαλανόπουλου; Η ΑΕΚ συνέχισε με φόρα από την «πεντάρα» στη Σαχτάρ στο πρώτο ματς και ήταν η νικήτρια και του δεύτερου, επικρατώντας 2-0!

Η... δεύτερη ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε πολύ καλή απόδοση και με ένα πανέμορφο γκολ του Μαχαίρα και ένα ακόμη του Ραντόνια, έκανε το 2/2 κόντρα στους Ουκρανούς. Μέσα σε όλες τις φάσεις ο Κοσίδης, ο οποίος μάλιστα σκόραρε δις, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πλέον, η «Ένωση» αποχαιρετά την Ολλανδία με τον καλύτερο τρόπο και επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεχίσει την προετοιμασία της. Επόμενο φιλικό κόντρα στον Βόλο, στις 23 Ιουλίου στην πόλη της Μαγνησίας.

Το ματς

Η «Ένωση» μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά έμεινε και πάλι με δέκα παίκτες, με τον Γαλανόπουλο να αποβάλλεται για αγκωνιά σε αντίπαλό του. Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν πτοήθηκαν και στο 16’ έχασαν μία καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μοχαμάντι έκανε ωραία κούρσα και σέντρα από τα αριστερά για τον Κοσίδη, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 24’, ήταν ευκαιρία της Σαχτάρ να απειλήσει. Ο Μπεζκλίνι μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ εκτός περιοχής, ο Μοχαμάντι έστρωσε την μπάλα στον Μαχαίρα, που με φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-0!



Στο 45+’4’, ο Κοσίδης σκόραρε με κοντινό πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Έτσι, το 1-0 ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, οι νταμπλούχοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί, με την πρώτη τους ευκαιρία να έρχεται στο 45’. Ο Κοσίδης έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Σαχτάρ. Στο 47’, ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και πάλι, με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ήταν ξανά σε θέση οφσάιντ.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που εμπόδισε την ΑΕΚ να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 59’, ο Κοσίδης βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά ο Ραντόνια με κοντινή προβολή, έκανε το 2-0!



Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο, με το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα να παίρνει και δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 2-0.

Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Ρόκσον, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Ζίνι (30’ Πήλιος), Μαχαίρας, Κοσίδης, Φαν Βέερτ (36’ Ραντόνια).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x