Stoiximan Super League

Αγγελούδης: «Πρωτοφανής η πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ, η γέννησή του ήταν αποτέλεσμα κρίσιμης ιστορικής συγκυρίας»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αναφέρθηκε στις ιστορικές και κοινωνικές ρίζες του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η ίδρυσή του συνδέθηκε με την προσφυγιά και την ανάγκη κοινωνικής έκφρασης.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, έδωσε το «παρών» στο συνέδριο για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αναδεικνύοντας τις ιστορικές και κοινωνικές ρίζες του συλλόγου και τη σημασία της προσφυγικής καταγωγής του.

«Η γέννηση του ΠΑΟΚ ήταν αποτέλεσμα μιας κρίσιμης ιστορικής συγκυρίας, δεν ήταν δημιούργημα μιας αθλητικής ανάγκης, αλλά ιστορικής στιγμής και των κοινωνικών δυνάμεων που οδήγησαν τους πρόσφυγες στην ανάγκη να εκφραστούν κοινωνικά.

Δεν ήταν ελίτ. Ήταν εργάτες πρόσφυγες κατατρεγμένοι κι έτσι ο σύλλογος απέκτησε αυτόν τον δυναμισμό και αυτή τη διαδρομή. Η πρωτοβουλία της ομάδας πρωτοφανής. Ευχαριστώ πολύ για αυτή την πρωτοβουλία»
, είπε αναλυτικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x