Stoiximan Super League

Το «πολυεργαλείο» Αλέξανδρος Καρτάλης στα χέρια του Ατρομήτου

Ο Ατρόμητος έκανε δικό του για δύο χρόνια τον Αλέξανδρο Καρτάλη και ο Έλληνας μέσος, έχοντας ως «προίκα» μια εντυπωσιακή χρονιά, είναι έτοιμος να λύσει τα χέρια του Άνχελ Λόπεθ στο Περιστέρι.

Μετά από μια και μόνο σεζόν στη Super League 1 με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, που όμως ήταν αρκετή όπως αποδείχτηκε για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ο Αλέξανδρος Καρτάλης θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα δύο χρόνια στον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες κινήθηκαν από νωρίς στο μεταγραφικό παζάρι και με τις κατάλληλες κινήσεις, έκαναν δικό τους ένα παίκτη που ξεχώρισε στο περσινό πρωτάθλημα και έφτιαξε το όνομά του με τις εμφανίσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής μοίρασε δύο ασίστ απέναντι στους «πράσινους» και βοήθησε τους Γιαννιώτες να προκριθούν στα ημιτελικά, όπου εκεί στο δεύτερο ματς με αντίπαλο τους Πειραιώτες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μείωσε σε 2-1 και έβαλε σε μπελάδες τους «ερυθρόλευκους» που τελικά έφτασαν στον τελικό. Φυσικά, η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η πιο «γεμάτη» που έχει κάνει ποτέ, με περίπου 2.400’ συμμετοχής και συνολικά 35 παιχνίδια, ενώ αναλάμβανε και τις περισσότερες εκτελέσεις στημένων φάσεων στον ΠΑΣ.

Ένα ακόμη θετικό στην περίπτωσή του, που αναμένεται δώσει και επιπλέον επιλογές στον Άνχελ Λόπεθ, είναι ότι μιλάμε για έναν πολυθεσίτη στο χώρο του κέντρου. Έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε κάθε σχηματισμό που θα επιλέξει ο Ισπανός στον άξονα, ενώ ενδεικτικό είναι ότι πέρσι με τον ΠΑΣ αγωνίστηκε σε έξι διαφορετικές θέσεις. Είναι δεδομένο ότι ο κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει ένα «πολυεργαλείο» και ειδικά σε ένα νευραλγικό κομμάτι όπως είναι αυτό της μεσαίας γραμμής, με τον Ατρόμητο να δίνει αυτή τη δυνατότητα στον νέο του κόουτς, με το… καλημέρα των μεταγραφών.

Αλέξανδρος Καρτάλης: Ένα «πολυεργαλείο» στον Ατρόμητο

Ο Καρτάλης μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη και έμαθε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες τοπικής ομάδας , πριν μεταπηδήσει στη Γκρόιτερ Φιρτ , ενώ αργότερα ακολούθησαν Άαλεν και Τζβικάου. Όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει, το γερμανικό μοντέλο είναι αυτό που έχει ακολουθήσει από μικρός και θα τον βοηθήσει να πετύχει και στο Περιστέρι. Ο παίκτης είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα και να βελτιωθεί ατομικά, ενώ τα έργα που γίνονται σε γήπεδο και προπονητικό κέντρο του δίνουν έξτρα κίνητρο.

Στα λόγια του 26χρονου αριστεροπόδαρου αποτυπώνονται και οι στόχοι του Ατρομήτου για τη νέα σεζόν, αναφέροντας πως «πρέπει να στοχεύσουμε να είμαστε στα play-offs και αν είναι δυνατόν να βγούμε στην Ευρώπη». Η προηγούμενη διετία τόσο στο κομμάτι της βαθμολογίας όσο και στο τι ποδόσφαιρο έπαιζαν οι Περιστεριώτες, πρέπει να αποτελέσει μια και καλή παρελθόν, ειδικά από την στιγμή που η θέληση των ανθρώπων της ομάδας δουλεύουν από νωρίς για να είναι όσο ο δυνατόν πιο έτοιμοι και να μην… τρέχουν τελευταία στιγμή.

Επίσης, για τον Αλέξανδρο Καρτάλη δεν έδειξε ενδιαφέρον μόνο ο Ατρόμητος αλλά και μεγάλες ομάδες της Super League 1, ενώ υπήρχαν και συζητήσεις με ομάδες της Γερμανίας, ωστόσο το πράγμα δεν προχώρησε. Ο Άνχελ Λόπεθ τον υπολογίζει αρχικά για τις θέσεις του άξονα, εκεί όπου οι υπάρχουν οι Σάλομον, Νάτσος και ο Χαρίσης που θα είναι έτοιμος να επιστρέψει από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, ενώ πιο μπροστά τους υπάρχει και ο Μουνίθ.


Δείτε στο 5:26 την ασίστ του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο:




Δείτε στο ξεκίνημα του βίντεο την ασίστ του απέναντι στους «πράσινους» στη Λεωφόρο:




Δείτε στο 2:59 το όμορφο γκολ του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x