Stoiximan Super League

Αλιμπέκ: «Ο Ατρόμητος κανονικά έχει ομάδα για πλέι οφ»

Ο νέος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Ντένις Αλιμπέκ, μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα.

Για την επιλογή του να έρθει στον Ατρόμητο μίλησε στα Μέσα της πατρίδας του ο Ντένις Αλιμπέκ, με τον 31χρονο σέντερ φορ να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του. Ο νέος επιθετικός των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε επίσης στον Έντι Ιορντανέσκου, την Κλουζ αλλά και την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Σχετικά με την επιλογή του να έρθει στον Ατρόμητος: «Από ότι έχω νιώσει μέχρι τώρα, η αξία του συλλόγου δεν είναι αυτή που δίνει η θέση στην κατάταξη. Είμαστε στην προτελευταία θέση, αν και έχουμε ομάδα πλέι οφ! Ο νέος προπονητής, Κρις Κόουλμαν, είναι πολύ φιλόδοξος και έχει μια εξαιρετική εμπειρία. Σίγουρα θα κάνουμε καλά πράγματα μαζί του! Ήταν διεθνής, παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ, μετά προπονητής της Ουαλίας, προπονούσε επίσης τη Φούλαμ και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ… Είναι διαφορετικού επιπέδου και θα ανεβάσει την ομάδα μαζί μας. Δήλωσα από την επίσημη παρουσίασή μου, ότι θα σηκωθούμε όρθιοι και ότι στόχος μου είναι να επιστρέψω στην εθνική με βάση τα πράγματα που θα κάνω στον Ατρόμητο. Θα σκοράρω αρκετά για να γίνω βασικός στην εθνική ομάδα και δεν θα αφήσω περιθώρια για ψέματα».

Για την εμπειρία του στην Κλουζ: «Σαφώς, δεν μπορούσα να προσφέρω όσα ήθελα στην CFR Cluj, ούτε νομίζω ότι ο σύλλογος ήταν ικανοποιημένος με την απόδοσή μου. Σίγουρα ήταν καλύτερο για όλους να κάνουν το βήμα σε άλλη ομάδα. Λοιπόν, ήρθα στην ομάδα σε άλλο πλαίσιο, με άλλο προπονητή και άλλο σύστημα παιχνιδιού. Η σχέση μου τόσο με τον σύλλογο όσο και με τον Νταν Πετρέσκου είναι καλή, για να μην υπάρξουν λανθασμένα συμπεράσματα! Απλώς όλοι ξέρουμε ότι πιστεύω ότι το είδος ποδοσφαίρου που προτιμά ο κόουτς και δεν νομίζω ότι μου ταιριάζει, αυτό είναι όλο. Νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα και χρειαζόμουν ένα διαφορετικό πλαίσιο για να το δείξω. Έπαιξα λίγο και δεν έμεινα ικανοποιημένος, σκόραρα λίγο και κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος, κανονικά. Κάνω προσωπικά λάθη, όπως πάντα. Αλλά για αυτό που συνέβαινε στο γήπεδο, χρειαζόμουν μια απελευθέρωση».

Για Έντι Ιορντανέσκου και την Εθνική Ρουμανίας: «Έχω ακούσει μόνο όμορφα πράγματα για τον Έντι Ιορντανέσκου και χαίρομαι που έχουμε έναν προπονητή που αναλύει πολύ καλά τους παίκτες, που τους ακολουθεί πάντα και γνωρίζει πολλά επίκαιρα για το ποδόσφαιρο και τους παίκτες μας. Είναι πολύ καλό σημάδι για μένα. Θέλω να παίξω γρήγορα στον Ατρόμητο, να σκοράρω πολύ και σίγουρα θα επιστρέψω στην εθνική ομάδα! Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να γεμίζουν τα sites, όταν δεν παίζω, με κάθε λογής φήμες για εμένα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Όταν παίζω και σκοράρω, δεν συμβαίνει πραγματικά! Ή συμβαίνει λιγότερο (γέλια). Είναι κάτι φυσιολογικό, οι προσδοκίες του κοινού από τους παίκτες κατευθύνονται προς το γήπεδο. Όταν δεν προέρχονται πολλές επιτυχίες από εκεί, τα πράγματα βγαίνουν έξω από το γήπεδο».

Ελλάδα, Τουρκία ή Ρουμανία: «Είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ή τη μόνιμη παραμονή μου στον Ατρόμητο. Το κλίμα είναι καλό, υπάρχει αξία στην ομάδα, θα δούμε. Όσο για την επιστροφή στην πατρίδα, ξέρω ότι δεν είναι καλό να λέμε κατηγορηματικά πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι δυνατή μια τέτοια κίνηση το καλοκαίρι. Πήγα στο CFR Cluj, η σχέση μου με τον σύλλογο είναι καλή , επαναλαμβάνω, αλλά αν η ενσωμάτωση δεν ήταν όπως όλοι θέλαμε, δεν νομίζω ότι θα επιστρέψω. Και για άλλη ομάδα στη Ρουμανία, είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Θέλω να είμαι βασικός στην εθνική ομάδα, όπως σου είπα, για να προκριθώ στο EURO. Και για αυτό πρέπει να παίξεις στο εξωτερικό και να τα πας καλά, ή στη Ρουμανία σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x