Stoiximan Super League

Αλμέιδα: «Μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου - Αν ζούσε θα ήταν στην κερκιδα ο πατέρας μου»!

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου...

Ως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του θα είναι αυτή που θα ζήσει με τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τίτλου ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, ενώ έκανε μια συγκινητική αναφορά στον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για τα όσα έχει καταφέρει φέτος η ΑΕΚ:


«Ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας. Σήμερα είμαστε χαρούμενοι, είμαστε πλέον στην πρώτη θέση και εξαρτάται από εμάς. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε αρκετό καιρό τώρα και πραγματικά ήταν όμορφο να το διασχίζεις αλλά και δύσκολο. Ήταν ανταγωνιστικό και θα μπορούσε να πω στον κάθε προπονητή να μη χάσει την ευκαιρία να έρθει να προπονήσει στην Ελλάδα γιατί ο κόσμος το ζει. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα αλλά όλο αυτό το ταξίδι δεν έχει τελειώσει. Αν θελήσει ο Θεός, μακάρι να μπορέσω να μείνω πολύ καιρό. Το όνειρο που είχα από την ημέρα που ήρθα επιθυμώ να ολοκληρωθεί την Κυριακή».

Για την εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, πώς θα το διαχειριστεί αλλά κι αν παρακολουθούσε την εξέλιξη του αγώνα στο «Καραϊσκάκη».

«Εμείς ήρθα εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πριν τον αγώνα είπα στους παίκτες μου ότι κάνουμε μια συγκεκριμένη άσκηση στην προπόνηση η οποία ονομάζεται ‘αντίδραση όταν χάνεις την μπαλα’. Κι εμείς έπρεπε να αντιδράσουμε γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Άρα η ενέργειά μας ήταν αποκλειστικά στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Κανείς από το σταφ δεν ήξερε πώς κυλούσε το άλλο παιχνίδι γιατί δεν ήθελα να ξέρω. Όταν τελείωνε το παιχνίδι και είχα δύο αλλαγές έκανα μια άλλη κίνηση κι εκεί τη στιγμή ο Ομάρ ήρθε και μου είπε ότι χάνει ο αντίπαλός μας. Ήταν τα χειρότερα δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν τελείωσε το παιχνίδι, ένιωσα χαρά αλλά τίποτε δεν τελείωσε. Ποτέ δεν κάνεις γενέθλια πριν. Έχουμε έναν αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε τον οποίον πρεπει να σεβαστούμε. Είναι η πρώτη φορά που εξαρτιόμαστε μόνο από εμάς. Ξέρω ότι θα ζήσω μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Έχω καιρό να κάνω έναν γύρο του θριάμβου και θα ήθελα το παιχνίδι να γίνει αύριο. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη και η επιλογή μου να έρθω στην ΑΕΚ είναι επιτυχής. Η ψυχή μου γεμίζει βλέποντας την ομάδα μου να είναι ανταγωνιστική. Είμαι ευτυχισμένος αλλά απομένουν ενενήντα λεπτά. Έτσι κάνω. Έχω διασκεδάσει στις νίκες κι ελπίζω ότι έχω μάθει από τις ήττες. Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι.

-για τον… πανικό

«Έχω περάσει από διάφορα κλαμπ και πάντα είχα καλή σχέση. Η άφιξή μου στην Ελλάδα ως ένας άγνωστος έκανε εντύπωση σε κάποιους και για μένα είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχει ταύτιση του κόσμου με την ομάδα. Πάντα μας αρέσει να μας θυμούνται με καλές αναμνήσεις και αγάπη και όχι να μας βρίζουν. Φέρω το επώνυμο του πατέρα μου κι όταν το ακούω δεν μπορώ να μη συγκινηθώ. Σίγουρα ο πατέρας μου θα βρισκόταν στην κερκίδα αλλά πιστεύω ότι θα είναι μια κερκίδα η οποία θα είναι πιο έντονη και από εκεί προσλαμβάνω μεγάλη ποσότητα ενέργειας».

Να κάνει μια σύγκριση των τίτλων που προηγήθηκαν

«Δυστυχώς κάθε φορά που ήμουν κοντά σε κάποια κατάκτηση έπρεπε να υποφέρω αρκετά. Αλλά έτσι είναι η ζωή μου. Πάντα ήταν περίπλοκη. Είμαι όμως ευγνώμων αλλά κάποια μέρα θα ήθελα να είμαι λίγο περισσότερο χαλαρός. Αν μπορώ να βάλω ιεραρχία, αυτή η εμπειρία μου στην Ελλάδα με κάνει να απολαμβάνω τα διάφορα μέρη που βρίσκομαι. Δεν επικεντρώνομαι αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο αλλά μπορώ και αναμειγνύομαι στην κοινωνία και τη νιώθω. Απ’ όλες τις χώρες στις οποίες βρέθηκα, πρώτη φορά νιώθω να είμαι τόσο κοντά στη χώρα. Είναι πανέμορφη η χώρα σας, με τρομερό πολιτισμό και απολαμβάνω τον χρόνο μου στην Ελλάδα και το να είμαι προπονητής της ΑΕΚ και να δίνω αυτή την εμπειρία ζωής στις κόρες μου. Σε επαγγελματικό επίπεδο, επιθυμώ πραγματικά να πάρω αυτόν τον τίτλο. Από την πρώτη μέρα που ήρθα και επισκέφτηκα το γήπεδο το οποίο δεν είχε τελειώσει. Θέλω απλά να έρθει γρήγορα η επόμενη αγωνιστική».

Στη νοοτροπία του και για τον στόχο του Κυπέλλου.

«Προτεραιότητά μου είναι να βλέπω την ομάδα να παίζει έτσι όπως προπονείται. Το Πρωτάθλημα ήταν αρκετά ισοδύναμο. Μετά τον θάνατο του πατέρα μου άρχισα να βλέπω τη ζωή με διαφορετικό τρόπο το οποίο είναι να κρατάω πάντα μια μέση γραμμή στον τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων. Έχω μάθει πλέον, κοντά στα 50, ότι υπάρχουν πράγματα που μπορώ να αλλάξω κι άλλα που δεν μπορώ. Οπότε προσπαθώ να ξοδεύω την ενέργεια σε πράγματα που μπορώ να αλλάξω. Είπα από την αρχή ότι θέλω να γίνω Πρωταθλητής. Το ποδόσφαιρο παίζεται σαν ομάδα και μέχρι σήμερα έχω αποδείξει ότι πιστεύω στην ομάδα. Προσπάθησα να μετατρέψω αυτό το γκρουπ σε μια αγωνιστική οικογένεια. Μακάρι την Κυριακή να το γιορτάσουμε με μια νίκη κι ελπίζω το ποδόσφαιρο να δώσει αυτή τη συνθήκη ότι εγώ δεν πιστεύω στο εγωκεντρικό κομμάτι του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγάς μόνος σου την απόλυτη επιτυχία. Εξαρτάται από εμάς να δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε καθημερινή βάση. Μέχρι σήμερα είμαι ήρεμος».

Το μήνυμα του στον Σέρχιο Αραούχο…

«Με τον Σέρχιο μιλάω περισσότερο σε σχέση με τη γυναίκα μου. Μιλάω πριν και μετά από τα παιχνίδια. Είναι ο αρχηγός μου»,

Για την απόδοση του Φαν Βέερτ.

«Ναι, ήταν θυμωμένος που δεν είχε παίξει. Πολλές φορές οι παίκτες χρησιμοποιούν τον προπονητή σαν σάκο του μποξ, αυτό συμβαίνει με τους προπονητές αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Του έδωσα τις εξηγήσεις. Του είπα ότι ποτέ ένας ποδοσφαιριστής δεν ξέρει ποτέ ποιος θα βάλει το πιο σημαντικό γκολ. Είχε κάποιους τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να κάνει προπονήσεις στον ρυθμό που θα ήθελε. Υπήρξα ποδοσφαιριστής και δεν μου άρεζε όταν μου έλεγαν ψέματα. Οπότε πιστεύω ότι όταν τους λέω την αλήθεια το καταλαβαίνουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είμαι κι εγώ ήρεμος».

Στη μελέτη που κάνει στο τελευταίο διάστημα σχετικά με τη ζωή των Σαμουράι.

«Έχω μπει σε μια διαδικασία να αναλύσω τη ζωή των Σαμουράι και κατάλαβα ότι είναι κάτι βαθύτερο από την ταινία. Επικεντρώνομαι στον βασικό κώδικα ζωής σε ότι αφορά την προσωπική ζωή μου και είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x