Stoiximan Super League

Αμόλησε… καλούμπα η ΑΕΚ!

Απόσταση από τους αντιπάλους της στα πλέι-οφ πήρε χαλαρά η ΑΕΚ. Με ένα εκρηκτικό 20λεπτο και σκόρερ τους Μπουονανότε, Αραβίδη (2), η «Ένωση» καθάρισε με 3-0 τον Πανθρακικό στο βροχερό ΟΑΚΑ.

Χαρταετοί δεν πέταξαν σήμερα, αλλά ο «δικέφαλος» πέταξε κανονικά στο ΟΑΚΑ!

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει περισσότερο από 20 λεπτά, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 3-0 του Πανθρακικού και ενίσχυσε το πλεονέκτημά της για τα πλέι-οφ.

Το όμορφο γκολ του Μπουονανότε (4’) απλοποίησε από νωρίς τα πράγματα και τα άλλα δυο του Αραβίδη (11’, 17’) σφράγισαν μια άνετη επικράτηση για την ομάδα του Πογιέτ, που άνοιξε στο +8 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και θα την έβαζε σήμερα με δυο πόντους περισσότερους απ' αυτόν στο μίνι-πρωτάθλημα.


Πώς έπαιξε

Αλλαγές στην ενδεκάδα -τόσο σε επίπεδο διάταξης, όσο και παικτών- αποφάσισε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός επέλεξε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο, επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Μπουονανότε, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Βάργκας. Με αυτά τα δεδομένα, η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

inner

Το ματς

Με την Καθαρά Δευτέρα έρχεται η Σαρακοστή. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε διάθεση να αρχίσει καμιά βαθμολογική… νηστεία σήμερα. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις αρκετές απουσίες που αντιμετώπιζε, η «Ένωση» μπήκε φουριόζα στο γήπεδο. Και ξέσπασε στον Πανθρακικό με την ίδια ορμή που το έκανε η βροχή στο ΟΑΚΑ. Πριν καν συμπληρωθεί λοιπόν το πεντάλεπτο, ο Μπουονανότε είχε επιβεβαιώσει ότι η θέση που πραγματικά μπορεί να προσφέρει είναι ως επιτελικός.

Και λίγο μετά το σόλο του Αργεντινού (που θύμισε εκείνο που είχε κάνει με τον ΠΑΣ) ο Αραβίδης είχε καθαρίσει το ματς, με κεφαλιά από σέντρα ακριβείας του Σοϊλέδη. Όταν αποδείχθηκε, δε, εξίσου αποτελεσματικός και στο γύρισμα του ορεξάτου Μάνταλου (ξεχειλώνοντας πρόωρα το σκορ), η ΑΕΚ είχε από νωρίς την ευχέρεια να χαλαρώσει. Παρόλο λοιπόν που φαίνονταν να βάζουν γκολ όποτε ήθελαν, οι «κιτρινόμαυροι» κατέβασαν ταχύτητα μέχρι την ανάπαυλα.

Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε την απώλεια του Κολοβέτσιου (που έφυγε τραυματίας), την ώρα που ο Πογιέτ είχε βγάλει ήδη τον Σοϊλέδη για να δώσει χρόνο στον Βασιλαντωνόπουλο. Όχι βέβαια ότι όλα αυτά άλλαξαν δραστικά την εικόνα του ματς. Γιατί ο νεαρός μπακ είχε κάποια ενθαρρυντικά ανεβάσματα, ο Μάνταλος ήταν ορεξάτος, ο Πέκχαρτ έπαιζε σωστά με πλάτη, αλλά ήταν φανερό πια ότι η ΑΕΚ έπαιζε στο ρελαντί. Και ότι δεν θα διακινδύνευε απώλειες στο γλιστερό τερέν.

Κάπως έτσι, το μόνο ενδιαφέρον που απέμεινε στο ματς ήταν το τελικό σκορ. Παρόλο λοιπόν που ο Μάνταλος προσπάθησε να το διευρύνει (με δυνατά σουτ έξω από την περιοχή) και ο Μπουονανότε έσπαγε τη μονοτονία -και τα άλατα των αντιπάλων του- με όμορφες ενέργειες, ο κόσμος δεν πανηγύρισε ξανά. Χωρίς αυτό να μετριάζει τη χαρά του για την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες και την εκ νέου απομάκρυνσή της από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος (34’ λ.τ. Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης (25’ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86’ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπουονανότε, Αραβίδης, Πέκχαρτ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Κρισάντους

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Γιούδας (85’ λ.τ. Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72’ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (78’ Πεταυράκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μουδούρογλου, Γαβριηλίδης, Ίγκορ, Φωτάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x