Stoiximan Super League

Αναστασιάδης: «To πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο... ΠΑΟΚ»

Με διάθεση για αυτοκριτική, αλλά και χειμαρρώδης -όπως πάντα- εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό (0-0) στην Τούμπα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο τεχνικός του "Δικεφάλου" στην συνέντευξη Τύπου:

"Από την προσπάθεια έμεινα ικανοποιημένος. Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και στο τέλος μπορούσαμε να κλέψουμε τη νίκη. Ο Ολυμπιακός μας έκανε μία φάση από δικό μας λάθος στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερη φρεσκάδα από εμάς από το 70' και μετά.

Στο κέντρο ήταν πιο ζωντανοί και πιο γρήγοροι από εμάς. Πιστεύω ότι με όλα αυτά τα γεγονότα που έγιναν τον τελευταίο καιρό, το come back της ομάδας ήταν καλό. Σταματήσαμε τον κατήφορο και είχαμε πολλά προβλήματα", είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε:
"Ο Κλάους είχε πρόβλημα, στο ημίχρονο διαμαρτυρήθηκε ότι τον ενόχλησε το πόδι. Έσφιξε τα δόντια και έπαιξε. Ο Παπαδόπουλος με το που μπήκε έπαθε ζημιά. Εγιναν πράγματα που σε αφήνουν και ικανοποιημένο και στενοχωρημένο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που ήρθε να πάρει το «Χ». Εμείς επειδή γνωρίζαμε τη δύναμή τους στους άξονες, προσπαθήσαμε να τον εγκλωβίσουμε εκεί.

Δυστυχώς ενώ ο Ρατς ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, επιθετικά δεν μπορούσαμε να βγάλουμε την τελική πάσα. Ο Σαλπιγγίδης είχε ένα πρόβλημα επίσης που το κουβαλάει από το καλοκαίρι. Βάσει των προβλημάτων που είχαμε, είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια. Θέλαμε να κερδίσουμε για το πρεστίζ, για να παραμείνουμε κοντά στην βαθμολογία, για να ξαναφτιάξουμε την ψυχολογία της ομάδας".
Οι λεπτομέρειες που άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, από το πρώτο στο δεύτερο μέρος ποιες ήταν;
"Οι λεπτομέρειες ήταν ο καιρός. Στο πρώτο μέρος είχαμε κόντρα τον αέρα. Στο δεύτερο σταμάτησε. Θέλαμε να καλύψουμε τα νώτα μας για να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει σουτ από την δεύτερη γραμμή και τα καταφέραμε. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να πρεσάρουμε. Είχαμε μία φάση με τον Αθανασιάδη. Στα ντέρμπι δεν έχεις πολλές φάσεις και όταν μία ομάδα κάθεται πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί είδαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να επιτεθεί και να διαχειριστεί καλύτερα την ισοπαλία. Είναι μεγάλες ομάδες, είναι ντέρμπι. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι σήμερα. Έχασε βαθμούς εκεί που δεν έπρεπε να χάσει".

Πριν τέσσερις μέρες θέσατε την παραίτησή σας στην διοίκηση. Τώρα; "Δεν ξέρω πόσοι καταλάβατε την παραίτηση τη δική μου. Μίλησα με τον μεγαλομέτοχο και του είπα ότι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα δημιουργήσω πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Του έθεσα την παραίτηση για να του λύσω τα χέρια, αν ήθελε να με διώξει μία στο εκατομμύριο. Αυτόν τον λόγο είχε η παραίτηση. Δεν παράτησα τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να με κρατήσει, είμαι εδώ. Το είχα πει και την Τετάρτη, αλλά εσείς θέλετε να το μεγαλοποιείτε".

Προφανώς περιμένατε τον μεγαλομέτοχο, μία απόφαση. Αισθάνεστε τη στήριξη της διοίκησης;

"Κανένας δεν στηρίζει κανέναν. Εμένα ο μεγαλομέτοχος με κάλεσε να αναλάβω την ομάδα και μέχρι τώρα η συνεργασία μας είναι άψογη. Και για να το τελειώσουμε, δεν θέλω να χαϊδεύω αφτιά. Είμαι 45 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ποτέ η ομάδα δεν είχε αυτά τα εχέγγυα για να προχωρήσει. Η ομάδα είναι για πρωταθλητισμό. Παλιά δεν ξέραμε αν θα πληρωθεί η ομάδα την Δευτέρα ή την Καθαρά Δευτέρα ή την Μ. Δευτέρα. Τώρα γιατί βρίζουν ορισμένοι τη διοίκηση, τους παίκτες ή τον προπονητή είναι δική τους άποψη. Στήριξα ανθρώπους που δεν άξιζαν τη στήριξη. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. To πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ, κι ας με βρίζετε".

Για την έννοια της παραίτησής του: “Βρίζουν την διοίκηση. Εγώ στήριξα στο παρελθόν ανθρώπους που δεν το άξιζαν, το έκανα για τον ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον τώρα που δεν έχουμε εκείνα τα προβλήματα. Αυτή την έννοια είχε η παραίτηση. Κανένας από εσάς δεν έχει καλή πρόθεση, κάνετε την δουλειά σας. Ο κόσμος θα κρίνει, δεν κρίνω εγώ, εγώ είμαι υποχρεωμένος να απαντώ ή να μην απαντώ. Θα πω το εξής. Από τον Ολυμπιακό και μετά η ομάδα δεν είνα η ομάδα που ήταν πριν. Εγώ δεν ψάχνω δικαιολογία. Για το 95% του αγωνιστικού φταίω εγώ, δεν φταίει καμιά διοίκηση. Ακόμη και όταν κάποιος ξενυχτάει εγώ φταίω, πρέπει να τον πείσω να μην το κάνει. Βλέποντας ότι η ομάδα δεν είναι αυτή που ήταν, εγώ φταίω. Ποιος πρέπει να παραιτηθεί;”

Για την φημολογία ότι υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία με τους διοικούντες: “Σε ένα σπίτι υπάρχουν δύο παιδιά που μπορεί να έχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά εγώ δεν έχω με κανέναν τίποτα. Κάπου θα συμφωνήσουμε, κάπου θα διαφωνήσουμε, αυτό είναι φυσιολογικό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, σας το είπα το 1997, σας το λέω και το 2015, είναι ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός. Θέλετε να με βρίσετε, αυτή είναι η αλήθεια. Καμιά φορά δεν μαζευτήκαμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το κάναμε μόνο μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό και για αυτό φταίω εγώ. Επρεπε να κερδίσουμε σήμερα, δεν θέλω δικαιολογίες. Είμαι ικανοποιημένος σήμερα από την εικόνα. Θα μπορούσαμε να το πάρουμε το παιχνίδι, είχαμε πιο καίριες φάσεις, δεν το κάναμε, τελείωσε, θέλετε να λέω ψέματα; Γιατί να έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να βρούμε τι χρειάζεται για να κάνει η ομάδα το επόμενο βήμα, αλλά θέλουμε την συμπαράσταση όλων”.

Για τον ψυχολογικό τομέα: “Εγώ πιστεύω ότι άλλαξε προς το θετικό σήμερα. Αν είχαμε την εμφάνιση του ΟΦΗ σήμερα θα τρώγαμε πέντε γκολ, εκτός αν είδα άλλο παιχνίδι. Αυτά τα ματς είναι πολύ εύκολα για τον κόσμο, αλλά άλλοι πρέπει να έχουν τα μυαλά στο κεφάλι. Σήμερα είχαμε ένα ντεσαβαντάζ, έπρεπε να κερδίσουμε τον κόσμο. Κι αυτό είναι δύσκολο. Ρωτήστε εμένα που έπαιξα σε αυτή την ομάδα δέκα χρόνια. Σήμερα υπήρχε φόβος και όταν φοβάσαι, ούτε να κοιμηθείς μπορείς. Επόμενο λοιπόν είναι να λες ότι σήμερα σταμάτησε η κατηφόρα. Δεν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα σήμερα. Ολοι θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά το ότι δεν χάσαμε θα μας ηρεμήσει. Δεν αλλάζει από την μία μέρα στην άλλη η εικόνα της ομάδας”.

Για το αν το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι τρέχει πιο λίγο σε σχέση με την αρχή της σεζόν: “Λέτε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει ο ΠΑΟΚ έχει τρέξει πιο πολύ απ΄όλους. Θα σας πω μόνο ότι τρέξαμε με την Φιορεντίνα 7.500 χιλιόμετρα περισσότερο και με τον Παναθηναϊκό τρέξαμε περισσότερο, αλλά χάσαμε και τα δύο αυτά παιχνίδια. Είπα τον Νικοπολίδη στείλε μου πόσο έτρεξε ο Ολυμπιακός. Γράφετε του Αναστασιάδη οι ομάδες δεν τρέχουν από ένα σημείο και μετά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Και από τον ΟΦΗ πιο πολύ τρέξαμε. Δεν έχει σχέση με το τρέξιμο”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x