Stoiximan Super League

Αναστασίου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Με υπομονή και επιμονή για την παραμονή. Να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νέα πρόκληση της καριέρας του με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Κηφισιάς, όπως και για το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά μίλησε στον Μιχάλη Τσόχο για:

-την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της Κηφισιάς: «Έχει ενδιαφέρον. Το πιο δύσκολο είναι να πείσεις τον κόσμο ότι είναι το σωστό βήμα. Διότι η ομάδα είναι καινούργια και δεν έχει παρελθόν στην πρώτη κατηγορία. Θέλει περισσότερο κόπο, αλλά και τρόπο. Υπάρχει οργάνωση από τη διοίκηση, λειτουργεί professional. Δεν έχει παρελθόν στην πρώτη κατηγορία η ομάδα. Το σημαντικό ότι υπάρχει πλέον στην ομάδα ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά σε αυτήν, ο Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος γνωρίζει τις απαιτήσεις και τι θέλει μία ομάδα πρώτης Εθνικής. Γνωριζόμαστε από τον Παναθηναϊκό και με μία κουβέντα καταλαβαινόμαστε. Χρειάζεται ποιότητα, στόχος είναι να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία, αλλά και το καλό ποδόσφαιρο».

-το αν θα είναι κανόνας η απόκτηση ποδοσφαιριστών με παρελθόν στη Σούπερ Λίγκα: «Δεν θα είναι κανόνας. Θέλουμε κάποια παιδιά που έχουν παραστάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα έρθουν και κάποια που δεν θα έχουν παραστάσεις. Μιλάμε για διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Θα κάνουμε κι άλλες τέσσερις μέχρι να φύγουμε για την προετοιμασία. Υπάρχει διάθεση από όσους έχουν έρθει, το κλίμα είναι καλό».

-το πρόγραμμα της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα: «Σημαντικό είναι το ξεκίνημα της ομάδας, που έρχεται από άλλη κατηγορία. Ο ΠΑΣ ξέρει την κατηγορία, για τον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να πούμε. Για εμάς η αρχή παίζει ρόλο. Η Κηφισιά έχει συνηθίσει να νικάει συνέχεια, αλλά τα πράγματα άλλαξαν και οι απαιτήσεις είναι άλλες. Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά με υπομονή και επιμονή πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο».

-το αν είναι δυσκολότερο να παίζεις για τον τίτλο ή την παραμονή: «Και τα δύο έχουν τις δυσκολίες. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό έχεις πίεση. Είναι πιο δύσκολα, όταν πας για παραμονή μπορείς να κάνεις και μία ήττα».

-το αν θεωρεί φαβορί την ΑΕΚ: «Με βάση την εικόνα και μιλώντας με φίλους στην Ολλανδία που την είδαν, εντυπωσιαστήκαν. Κράτησε όλους τους παίκτες και έκανε κάποιες προσθήκες. Είναι και ο Παναθηναϊκός, πιστεύω θα είναι ανταγωνιστικός. Υπάρχει και η Ευρώπη, οι απαιτήσεις είναι ψηλές. Σίγουρα έχει ποιότητα και ταλέντο ο Βιλένα, είναι μοντέρνο οκτάρι που παίζει και ως δεκάρι και ως εξάρι. Πρέπει να δέσουν οι παίκτες και να λειτουργούν σαν σύνολο. Στον Ολυμπιακό υπάρχει στασιμότητα, μια διαφορετική φιλοσοφία με την έλευση του Κορδόν. Στον Ολυμπιακό πρέπει να περιμένουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες, ήρθαν κάποιοι παίκτες με καθυστέρηση. Θα είναι καλό για τις ομάδες να προχωρήσουν στην Ευρώπη. Η τοξικότητα δεν βοηθάει. Πολλές φορές αντί να προχωρήσουμε, πάμε πίσω. Δεν μας λείπουν πολλά πράγματα πλέον. Θέλουμε υπομονή, επιμονή και οργάνωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x