Stoiximan Super League

Άοσμαν στο sport-fm.gr: «Έχω λάβει αγάπη από τον Ιωνικό, ίσως να κάτσω όσο και ο Αφάς»!

Για την αγάπη που δέχεται στον Ιωνικό, μίλησε στο sport-fm.gr ο Άιας Άοσμαν. Ο Σύρος μεσοεπιθετικός περιέγραψε το απίθανο γκολ του με τον Άρη, ενώ αναφέρθηκε στο... φαν κλαμπ του και στον Αφάς.

«Αυτό που υπόσχομαι είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας». Φράση, η οποία συμπεριλαμβανόταν στις πρώτες δηλώσεις του Άιας Άοσμαν, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ιωνικό τον περασμένο Ιούλιο. Και ο Σύρος μεσοεπιθετικός φρόντισε εξαρχής να κάνει τα λόγια του πράξη!

Την Παρασκευή (17/9) οι «κυανόλευκοι» πανηγύρισαν τη σπουδαία και ιστορική νίκη -την πρώτη σε επίπεδο Super League 1, μετά από 15 χρόνια- επί του Άρη, με το τρίποντο να φέρει αναμφίβολα φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Άοσμαν.

Ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης στη Νίκαια μίλησε στο sport-fm.gr, περιγράφοντας τη «ζωγραφιά» που έκρινε το ματς, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως το καλύτερο γκολ στην καριέρα του. Ταυτόχρονα, ωστόσο, στάθηκε και στο πόσο τον έχουν «αγκαλιάσει» στον Ιωνικό.



Από τη στιγμή που αποτέλεσε και επίσημα παίκτη των νεοφώτιστων, οι τελευταίοι είδαν την απήχησή τους στα social media να... εκτοξεύεται! Ο 26χρονος Σύρος διεθνής έχει ένα τεράστιο φαν κλαμπ να τον ακολουθεί. Κάτι που φαίνεται από τα δεκάδες έως και εκατοντάδες σχόλια αγάπης που κατακλύζουν σχεδόν κάθε ανάρτησή του Ιωνικού, αλλά κι από την εντυπωσιακή αύξηση των... followers στα «κυανόλευκα» social media. Μάλιστα, η ομάδα της Νίκαιας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Άρη, προχώρησε σε ποστάρισμα γραμμένο στα... αραβικά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί με πρωτοποριακό τρόπο την απήχηση του παίκτη της, αλλά και να τον ευχαριστήσει. Κάτι που κατάφερε, με τον Άοσμαν να παραδέχεται στο sport-fm.gr ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία τον κάνουν να αισθάνεται διαφορετικός άνθρωπος.



Βέβαια, πέρα του Άοσμαν έχουν υπάρξει κι άλλοι Σύροι, οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα του Ιωνικού. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και ο Μοχάμεντ Αφάς, ο οποίος έγραψε τη δική του τεράστια ιστορία (1997-2004) με τους «κυανόλευκους». Ο δημιουργικός χαφ υπογράμμισε ότι μετά τη μεταγραφή του στον Ιωνικό, τον έφεραν σε επαφή με τον άλλοτε άσο της ομάδας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να... ριζώσει στη Νίκαια όπως και ο συμπατριώτης του.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Συρία, μετά τα πολεμικά επεισόδια της τελευταίας δεκαετίας, τονίζοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν.


Αναλυτικά, ο Άιας Άοσμαν μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-την ατμόσφαιρα εντός της ομάδας μετά την ιστορική νίκη επί του Άρη: «Η νίκη είναι πολύ σημαντική για όλη την ομάδα, μετά από 14 χρόνια που ανέβηκε στη Super League 1. Είδατε πόσο χαρούμενοι ήταν οι οπαδοί και οι ποδοσφαιριστές. Ήταν απίστευτο!».

-το υπέροχο τέρμα που σημείωσε: «Προωθήθηκα, ήμουν έξω από την περιοχή. Ο Τουράμ μου γύρισε την μπάλα, είδα ότι ο τερματοφύλακας (σ.σ. Ντένις) ήταν λιγάκι εκτός εστίας και σούταρα. Φυσικά, χρειάζεται και λίγη τύχη, όμως νομίζω ότι σούταρα πολύ καλά και η μπάλα πήρε φανταστική τροχιά. Ήταν απίστευτο».

-το εάν ήταν το καλύτερο στην καριέρα του: «Σίγουρα! Ήταν φοβερό!».

-τα συναισθήματά του για τη συμβολή του σε αυτήν την ιστορική νίκη: «Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω το πώς σκόραρα και κερδίσαμε. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ίσως τις επόμενες μέρες να μπορώ να πω περισσότερα. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήταν φανταστικό και απίστευτο».



-το τεράστιο φαν κλαμπ που τον ακολουθεί και τη… συριακή ανάρτηση του Ιωνικού: «Αρκετοί Σύριοι με ακολουθούν, καθώς είμαι και διεθνής παίκτης. Η ομάδα χθες (σ.σ. μετά το ματς με τον Άρη) μου ζήτησε να γράψω ένα μήνυμα στα αραβικά, κάτι που φυσικά δέχτηκα. Όταν το είδαν οι Σύριοι φίλαθλοι χάρηκαν πολύ. Όλοι στον Ιωνικό είναι δίπλα μου. Η ομάδα με φροντίζει, με αγαπάει, σέβεται τόσο εμένα, όσο και τους συμπατριώτες μου. Από τότε που πήγα στον Ιωνικό, η ομάδα έχει περίπου 10-15 χιλιάδες παραπάνω ακολούθους στο facebook. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι φίλαθλοι από τη Συρία με ακολουθούν, όπως και οι αντίστοιχοι από άλλες χώρες που αγωνίστηκα, όπως η Τουρκία και η Ρουμανία και που ακολουθούν και τον Ιωνικό».

-το εάν όλα τα παραπάνω τον κάνουν να νιώθει «σταρ»: «Σταρ όχι, αλλά νιώθω διαφορετικός άνθρωπος. Και μου αρέσει πάρα πολύ».

-την αντίδραση στη χώρα του μετά το γκολ που πέτυχε: «Το ανήρτησαν σε κάθε Μέσο στη Συρία. Είχα γύρω στα χίλια μηνύματα από παντού, από τη Συρία, από τη Γερμανία. Μου έλεγαν πώς πρόκειται για φοβερό γκολ. Όμως δεν ήταν μόνο το γκολ. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Σίγουρα, μετά τη νίκη όλοι μου έλεγαν ''Άιας είσαι πολύ καλός'' και με υποστήριζαν. Ήταν πολύ όμορφη μέρα η χθεσινή».



-το εάν γνώριζε για την παρουσία του Μοχάμεντ Αφάς στον Ιωνικό και το εάν θα ήθελε να γράψει παρόμοια ιστορία με τη φανέλα των «κυανόλευκων»: «Φυσικά. Έχω πολύ καλή επαφή. Όταν ήρθα στον Ιωνικό μας έφεραν σε επαφή. Τον γνώριζα από πριν. Ήταν σπουδαίος παίκτης και για την εθνική Συρίας. Όταν επέστρεψα στη Συρία, οι συμπατριώτες μου μου έλεγαν ότι στον Ιωνικό έπαιζε για χρόνια και ο Μοχάμεντ Αφάς. Οπότε ναι, γνωρίζω ότι αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον Ιωνικό και ίσως ναι, να προσπαθήσω να παίξω και εγώ στον Ιωνικό για μεγάλο διάστημα».



-την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη Συρία: «Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν οι Σύριοι έρχονται στην Ελλάδα, στη Γερμανία ή στην Ολλανδία. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να ζεις στη Συρία. Πρόκειται για μια κατάσταση που υπάρχει δέκα χρόνια στη Συρία. Δεν είναι εύκολη. Η οικογένειά μου επίσης ζει εκεί. Δεν είναι ωραίο, δεν είναι εύκολο. Όμως είναι καλύτερα απ’ ό, τι στο παρελθόν. Πριν 2-3 εβδομάδες ήμουν με την εθνική ομάδα και μίλησα με ορισμένους παίκτες που αγωνίζονται στη Συρία. Λένε ότι τώρα είναι καλύτερα, αλλά πριν ήταν καταστροφή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x