Stoiximan Super League

Από την κόλαση στην... Super League ο ΟΦΗ!

Σε ένα ματς διαφήμιση που είχε μόνη παραφωνία τον διαιτητή Κομίνη, ο ΟΦΗ κατάφερε να σώσει την... παρτίδα και την κατηγορία στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, κερδίζοντας 3-2 τον Πλατανιά!

Από την κόλαση στον... παράδεισο ο ΟΦΗ!

Σε ένα ματς που ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου, σχετικά με την διακύμανσή του και τις συγκινήσεις που προσέφερε, και είχε μόνη παραφωνία τον διαιτητή Κομίνη, ο ΟΦΗ κατάφερε να... επιζήσει και να παραμείνει σητν κατηγορία, επικρατώντας με 3-2 του τρομερού Πλατανιά!

Το γκολ που κράτησε τους Ηρακλειώτες στην Super League ήρθε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, με τους Χανιώτες να έχουν ισοφαρίσει πριν από τέσσερα λεπτά και να έχουν... παγώσει το «Γεντί Κουλέ» με τον Παπανικολάου! Ωστόσο, ο Άγγλος φορ του ΟΦΗ κατάφερε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, χαρίζοντας στην ομάδα του την παραμονή μέσω της διαδικασίας των μπαράζ (σσ. 0-0 το πρώτο ματς).

inner

Ο Γιώργος Κομίνης είχε... σερβίρει στην ομάδα του Χάιμε Βέρα το 1-0 με ένα πέναλτι που είδε μόνο αυτός αλλά ο Πλατανιάς ισοφάρισε στο 42’ με τον Τσαμούρη. Ο Γιακουμάκης, όμως, στο 69ο λεπτό με ένα σεντερφορίσιο γκολ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλει... φωτιά ξανά στις κερκίδες για το 2-1 του ΟΦΗ. Είχε ξεχάσει, όμως, πως έχει ήδη μία κίτρινη και στον πανηγυρισμό έβγαλε τη φανέλα του, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Πλατανιάς, ισοφάρισε σε 2-2 με τον Παπανικολάου στις καθυστερήσεις αλλά ο Ναμπί στο φινάλε πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος και χάρισε την σωτηρία στους Ηρακλειώτες!

Έδωσαν και την... ψυχή τους οι παίκτες του Πλατανιά, που το πίστεψαν μέχρι το φινάλε και λίγο έλειψε να κερδίσουν την επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία έναν μόλις χρόνο μετά τον υποβιβασμό τους αλλά ο Ναμπί τους έκοψε την χαρά. Καλύτεροι σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι αλλά κάπου εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το γνωστό κλισέ ότι «μίλησε το βάρος της φανέλας».

Το ματς



Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είχε ναι μεν τον έλεγχο και προσπαθούσε με ορθολογικό τρόπο να απειλήσει αλλά και ο Πλατανιάς έδειχνε με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς που έχει ότι μπορούσε να χτυπήσει κάλιστα στην κόντρα. Οι δυνατές μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν, το ματς είχε απόλυτα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι και στο 9ο λεπτό το «Γεντί Κουλέ» πήρε... φωτιά. Ο Σάσι μπήκε στην περιοχή και τη στιγμή που πήγε να πλασάρει, ο Ποζατζίδης με άψογο τάκλιν του πήρε την... μπουκιά από το στόμα διώχνοντας πεντακάθαρα την μπάλα αλλά ο Κομίνης με μια «αστεία» υπόδειξη, έδειξε την άσπρη βούλα. Οι φιλοξενούμενοι και όσοι παρακολουθούσαν το ματς δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απόφαση του διαιτητή, που έδωσε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ με την εκτέλεση του Νέιρα.

inner

inner

Το γκολ του ΟΦΗ και κυρίως η απόφαση του Κομίνη έδειξε να σοκάρει τους παίκτες του Πλατανιά, οι οποίοι δεν ήξεραν που... πατάνε και που βρίσκονται. Γεγονός που δεν εκμεταλλεύτηκε, όμως, ο ΟΦΗ. Παρότι είχαν την κατοχή καιτ ην υπεροχή οι γηπεδούχοι, δυσκολεύονταν να απειλήσουν. Βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15’, βέβαια, με τον Φερέιρα αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ στον Νέιρα που είχε κάνει το γύρισμα προς τον συμπαίκτη του. Τα λεπτά περνούσαν, οι Ηρακλειώτες έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό και φαινόταν πως επιθυμούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Την... πάτησαν, όμως, στο φινάλε του ημιχρόνου (42’) όταν δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους και ο προωθημένος Τσαμούρης με σουτ στην κίνηση άφησε «άγλμα» τον Σωτηρίου για το 1-1.

inner

Ο Βέρα πέρασε με την επανέναρξη τον Γιακουμάκη στο ματς, ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του πριν καν συμπληρωθούν εξήντα λεπτά βάζοντας τους Ντίνα και Ναμπί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα αφού έβλεπε τον Πλατανιά να είναι πιο απειλητικός και να έχει καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει το γκολ και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στην μοναδική του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και σε όλο το παιχνίδι. Ήταν το 69ο λεπτό με την άμυνα του Πλατανιά να... κοιμάται και να ξεχνάει τον Γιακουμάκη στην περιοχή, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-1. Έπραξε, όμως, χωρίς να σκεφτεί και πάνω στον ενθουσιασμό του έβγαλε την φανέλα του, ξεχνώντας πως είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα στο 51ο λεπτό. Κάπως έτσι, δέχθηκε την δεύτερη και συνεπώς κόκκινη κάρτα και άφησε για το υπόλοιπο του αγώνα την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

inner

Δεν κράτησε για πολύ, βέβαια, το αριθμητικό πλεονεκτημα των φιλοξενούμενων καθώς ο Μπιανκόνι έσπρωξε τον Παπάζογλου και ο Κομίνης του έδειξε με δεύτερη κίτρινη κάρτα την άγουσα προς τα αποδυτήρια, σε μια αυστηρή αλλά σωστή με το γράμμα του κανονισμού απόφαση! Αυτό δεν πρότησε, πάντως, τους παίκτες του Πλατανιά που συνέχιζαν να πιέζουν, να φτιάχνουν φάσεις. Και τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο πρώτο από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων με άψογο πλασέ του Παπανικολάου μέσα από την περιοχή (2-2). Το γκολ αυτό μοίρασε πολλαπλά... εγκεφαλικά στους οπαδούς του ΟΦΗ, που έβλεπαν τον υποβιβασμό να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Κι όμως, το ματς δεν είχε τελείωσει ακόμη... Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόρτσαμ έκανε τάκλιν σε σέντρα και χωρίς λόγο άπλωσε το χέρι του, με τον Κομίνη να δίνει σωστά το φάουλ έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά. Ήταν η τελευταία ευκαιρία του ΟΦΗ για να βρει το γκολ της... σωτηρίας! Και το βρήκε! Ο Ναμπί με ωραία εκτέλεση, «τρύπησε» το τείχος (σσ. άνοιξαν οι δύο παίκτες που το σχημάτισαν) και νίκησε τον Γκοτ που έκανε επίσης κακή εκτίμηση για το 3-2, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φίλους των Ηρακλειωτών που είδαν τις καρδιές τους να επιστρέφουν στις θέσεις τους!

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος, Παπάζογλου, Σακόρ (59’ Ναμπί), Μεγιάδο, Βαζ, Φερέιρα (59’ Ντίνας), Νέιρα, Σάσι (46’ Γιακουμάκης)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Τσαμουρης, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κορτσαμ, Ουες, Ποζατζιδης (73’ Λουκίνας), Μποσετι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκουνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκονι

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Γήπεδο: «Γεντί Κουλέ»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x