Europa Conference League

Κυρίαρχος στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ, λύγισε στο Μπακού ο Άρης

Τη νίκη-πρόκριση με 2-0 κόντρα στην Μπότεφ πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ, συνεχίζοντας έτσι στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference. Βαριά ήττα και αποκλεισμός για τον Άρη Λεμεσού κόντρα στη Νέφτσι.

Υπό καυτή ατμόσφαιρα στο «ΓΣΠ», ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε κόντρα στη βουλγάρικη Μπότεφ Πλόβντιφ, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 και παράλληλα την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Όσιγιεκ-Κιζιλζαρ. Μετά το 0-0 του πρώτου ματς οι «γαλαζοκίτρινοι» ήξεραν πολύ καλά πως έπρεπε να κερδίσουν για να περάσουν, παίζοντας επιθετικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

ΑΠΟΕΛ-Μπότεφ Πλόβντιφ 2-0

Ωστόσο, η Μπότεφ ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη ευκαιρία με ένα στημένο, αλλά στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρωτοβουλία και δεν την ξαναέχασε. Στο 15’ και μετά από φάση διαρκείας ο Ντάλσιο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 26’ ο Τοκού σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, πλασάροντας άστοχα.

ΑΠΟΕΛ-Μπότεφ Πλόβντιφ 2-0

Στο 34’ μια κεφαλιά του Ηλία έφυγε ελάχιστα έξω, ενώ ο ίδιος ήταν που έχασε διπλή ευκαιρία δύο λεπτά μετά, με τους Χάνκιτς και Πούντσετς να σώζουν τους φιλοξενούμενους. Τελικά, το γκολ για τους Κύπριους ήρθε στο 45’+1’ με το μακρινό σουτ του Τσεπάκ να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα.



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, η Μπότεφ έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση στο 78’ με σουτ του Σέκουλιτς, αλλά ο ΑΠΟΕΛ κλείδωσε την πρόκριση στο 90’+3’, με τον Εφραίμ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.



Από την άλλη, ο Άρης Λεμεσού δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-0 με το οποίο είχε επικρατήσει της Νέφτσι Μπακού στο πρώτο ματς, χάνοντας με 3-0 στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και μένοντας εκτός συνέχειας.

Ο Ντονιό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 38’, πριν οι Σιλβέστρ (57’) και Σαιέφ (62’) ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή για τη Νέφτσι. Στο 83’ ο Μπράουν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Άρη, η οποία δεν κατάφερε να σκοράρει για να στείλει το ματς στην παράταση.

Αποτελέσματα από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League:

Αστάνα-Ρακόφ 0-1 (0-6) *
Γκαμπάλα-Φεχερβάρ 2-1 (3-5)
Κισβάρντα-Καιράτ 1-0 (2-0)
Μιλσάμι-Κουόπιο 1-4 (3-6)
Πάιντε-Αραράτ 1-0 (0-0)
Έλφσμποργκ-Μόλντε 1-2 (2-6)
Νετάνια-Μπασακσεχίρ 0-1 (1-3)
ΑΠΟΕΛ-Μπότεφ Πλόβντιφ 2-0 (2-0)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Μακεντόνια 4-0 (4-0)
Ντιναμό Μπατούμι-Λεχ Πόζναν 1-1 (1-6)
Τζοργκάρντεν-Ριέκα 2-0 (4-1)
Λεβάντια-Χιμπέρνιανς 1-1 (2-3)
Λίλεστρομ-SJK 5-2 (6-2)
Νέφτσι Μπακού – Άρης Λεμεσού 3-0 (3-2)
Νιούταουν-Τρνάβα 1-2 (2-6)
Ρίγα-Ρουζόμπεροκ 2-1 (5-1)
Σλάβια Πράγας-Σεντ Τζόζεφς 7-0 (11-0)
Βίμποργκ-Σούντουβα 1-0 (2-0)
Βίκινγκ-Σπάρτα Πράγας 2-1 (2-1)

* Σε παρένθεση τα συνολικά σκορ των ζευγαριών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x