Stoiximan Super League

Απόλλων: Η ευκαιρία του Κότσαρη, οι Λα Πάρα-Άλβες και ο ρυθμός του Ιωαννίδη

Ο Απόλλων Σμύρνης μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ξεκινώντας… στραβά το πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Γιάννης Πετράκης καλείται να μάθει από τα λάθη πριν να είναι αργά (και για τον ίδιο).

Το ξεκίνημα του Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Ή για να ακριβολογούμε, είναι πολύ κακό! Δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, σκοράροντας μόλις ένα τέρμα και έχοντας δεχτεί επτά δεν το λες και… λίγο!

Το κλίμα έχει «βαρύνει» εξ αρχής, αφού τέτοιο ξεκίνημα δεν περίμενε κανείς. Οι προσδοκίες ήταν και παραμένουν μεγάλες για τη φετινή σεζόν, το ρόστερ φαίνεται να έχει μεγαλύτερο βάθος, αλλά κάτι δεν πηγαίνει καλά. Το είπε άλλωστε και ο Γιάννης Πετράκης τόσο μετά τον Παναθηναϊκό, όσο και μετά τον Βόλο. Προφανώς, κανείς δεν έπεσε από τη 2η αγωνιστική, ούτε κανείς δεν πήρε… πρωτάθλημα! Παρόλα αυτά, κάποια πράγματα φαίνονται από νωρίς.

Κύριο πρόβλημα του Απόλλωνα Σμύρνης είναι η αμυντική του συμπεριφορά και το γεγονός πως δέχεται με μεγάλη ευκολία γκολ. Μπορεί οι αντίπαλοι να μην δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτές που βρίσκουν είναι κλασικές και τα περισσότερα τελειώματα είναι υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις. Οι γραμμές δεν είναι κοντά, υπάρχουν αποστάσεις και το transition είναι αργό, ενώ τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Βόλο κατέρρευσε μετά το 2-0. Κάτι που έρχεται σε… αντιδιαστολή με την επιθετική λειτουργία, η οποία στο πρώτο ημίχρονο είναι καλή, δείχνει μια δουλεμένη ομάδα που της λείπουν ορισμένα κομμάτια στο παζλ.

Η είσοδος του Μπρούνο Άλβες στο αρχικό σχήμα αναμένεται να φτιάξει και τους συμπαίκτες του, ωστόσο ο Πορτογάλος χρειάζεται περισσότερους συμπαραστάτες. Ίσως τα δύο πρώτα ματς να είναι και ένα δείγμα προς τον Πετράκη για το τι πρέπει να ακολουθήσει στην ερχόμενη, πολύ επικίνδυνη, εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ίσως τα τρία στόπερ να είναι μια επιλογή, ίσως η χρησιμοποίηση του Ντομίνγκες που είναι πιο ταχύς από τον Λισγάρα και μιλάει ίδια γλώσσα με τον Άλβες. Όπως και το ότι πρέπει να αρχίσει λίγο να παίρνει χρόνο ο Ράιλι. Την ίδια ώρα, ένα από τα σημαντικά κέρδη είναι η παρουσία του φουλ ορεξάτου Φαν Λα Πάρα, ο οποίος θα δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή. Όσο παίζει, δείχνει και καλύτερος και θα βοηθήσει σημαντικά.

Στο ερχόμενο ματς, πάντως, δεν αποκλείεται να δούμε και αλλαγή στον «άσο». Ο Βέρχουλστ έχει απογοητεύσει στο ξεκίνημα της χρονιάς τους ανθρώπους των «κυανόλευκων», οπότε δεν θα φανεί καθόλου περίεργο να δούμε τον Κότσαρη στην εστία. Ο Έλληνας κίπερ περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του, μοιάζει πολύ πιθανό να την πάρει σύντομα και στο χέρι του είναι να την αρπάξει.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι βρήκε δίχτυα ο Ιωαννίδης. Από τη στιγμή που τραυματίστηκε στην περσινή σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, η απόδοση του Έλληνα φορ έπεσε αισθητά. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι, παλεύοντας να επιστρέψει σε καλή κατάσταση. Είχε δοκάρι στο πρώτο ματς με τους «πράσινους», βρήκε δίχτυα και ήταν μέσα στις φάσεις κόντρα στον Βόλο. Πράγμα σημαντικό για έναν στράικερ, το να βρει ρυθμό…

ΥΓ. Ο Φατιόν έχει ενοχλήσεις, δεν προπονήθηκε και δύσκολα θα παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Απουσία που θα φανεί απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν γρήγορα, φορτώνουν παίκτες στον άξονα. Παρότι έχει το γνωστό... θέμα με τις κάρτες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x