Stoiximan Super League

Απόλλων: Η κομβική τετράδα αγώνων και ο στόπερ που έχει «κλειδώσει»

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει μπροστά του μια κομβική τετράδα αγώνων που μπορούν να του καθορίσουν τη σεζόν. Αυτά τα ματς θα είναι κριτήριο για ορισμένους κάτι που είναι σε συνάρτηση πάντα με τα μεταγραφικά.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα, να δείχνει καλύτερη εικόνα και να γεμίζει με αισιοδοξία τον κόσμο του. Κάτι που σε μεγάλο ποσοστό έχει συμβολή και ο Τζανλούκα Φέστα, με τον Ιταλό τεχνικό να έχει «συμμαζέψει» την ομάδα και να της έχει αλλάξει το αγωνιστικό της προφίλ.

Πλέον, μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ, στην Ελαφρά Ταξιαχία κοιτάζουν τα τέσσερα ερχόμενα παιχνίδια ως το φινάλε του πρώτου γύρου, που με τα άλλα δύο ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου θα κρίνουν αρκετά. Αγώνες που μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη σεζόν και να οριοθετήσουν τους στόχους. Ας τους δούμε, όμως, ξεχωριστά έναν-έναν.

Με την επιστροφή από τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, λοιπόν, ο Απόλλων Σμύρνης κοντράρεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Στο +1 από τον αντίπαλό του, με ενδεχόμενο νίκης αποκτά και ψυχολογικό αβαντάζ, παίρνοντας ένα εξάποντο ματς. Ακολουθεί το εντός έδρας με τη Λαμία, το εκτός με τον Ατρόμητο και… φινάλε στον πρώτο γύρο με τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη. Τέσσερα παιχνίδια με ομάδες που έχουν παρόμοιο στόχο, χωρίς μεγάλες διαφορές στη δυναμικότητά τους, που κρίνονται κομβικά. Με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορείς να κοιτάς από πιο… μακριά την επικίνδυνη ζώνη, με όσο το δυνατόν λιγότερους μπορεί να σε «χαλάσει» για όλη τη χρονιά.

Μέχρι και τη διακοπή των Χριστουγέννων, ακολουθούν άλλα δύο παιχνίδια αλλά αρκετά δύσκολα. Πρώτα το εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό, μετά το εκτός με τον Βόλο στα δύο πρώτα του δευτέρου γύρου.

Αυτοί οι αγώνες, πάντως, θα αποτελέσουν και κριτήριο για ορισμένους ποδοσφαιριστές που ακόμη δεν έχουν πείσει. Ο Σαχλί και ο Λα Πάρα μπορεί κανείς να πει πως μάχονται για μια θέση στο ρόστερ, ο Ράιλι θα προσπαθήσει τώρα που αποθεραπεύτηκε να αποδείξει πως αξίζει μια ευκαιρία. Μην ξεχνάμε τους Ματέι, Ντάουντα, δύο παίκτες με καλό βιογραφικό, βαριά συμβόλαια, που ακόμη… αγνοούνται! Θα κριθούν και αυτοί, φυσικά.

Όλα αυτά έρχονται σε συνάρτηση με τα μεταγραφικά. Μπορεί στον Απόλλωνα να λένε πως δεν ασχολούνται ακόμη με αυτό το κομμάτι, πως είναι νωρίς, αλλά τις ματιές τους τις ρίχνουν και εξετάζουν περιπτώσεις. Λογικό είναι, αφού θα υπάρξουν αποχωρήσεις και προσθήκες τον Ιανουάριο. Η απόκτηση ενός, τουλάχιστον, στόπερ θεωρείται δεδομένη πως θα γίνει. Ένας εξτρέμ θα έρθει λογικά, όπως και ένας στράικερ. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και για δεξί μπακ, με τον Ντεντάκη ακόμη να μην έχει πείσει και να βρίσκεται στη σκιά του εξαιρετικού και φέτος Μπαξεβανίδη. Βέβαια, για back-up είναι μια χαρά επιλογή ο πρώην παίκτης του Βόλου.

Θα χρειαστεί χρόνος ακόμα, θα πρέπει να περάσει αυτή η κομβική τετράδα αγώνων και οι έξι συνολικά αναμετρήσεις ως τη διακοπή των Χριστουγέννων. Η προεργασία έχει αρχίσει να γίνεται, η απόκτηση ενός στόπερ έχει κλειδώσει και τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x