Stoiximan Super League

Στον Απόλλωνα πρέπει να σκεφτούν καλά αν θέλουν να πάνε στη νέα χρονιά με τον Χάβο!

Ο Μάκης Χάβος δεν έχει καταφέρει ακόμη να δείξει κάτι στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, παρουσιάζοντας μια φοβική ομάδα που μπορεί ακόμη και να μπλέξει σε σενάρια.

Ο Απόλλων Σμύρνης γνώρισε ακόμη μία ήττα, με 1-0 από τον Παναιτωλικό, και παραμένει χωρίς νίκη στα playouts. Όπως παραμένει χωρίς νίκη και ο Μάκης Χάβος από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της Ελαφράς Ταξιαρχίας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί ακόμη και να μπλέξει σε σενάρια για την παραμονή του στην κατηγορία.

Αναμφίβολα, το τελευταίο φαντάζει δύσκολο αλλά δεν είναι και τόσο μακριά από την πραγματικότητα. Οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω παίρνουν διαρκώς βαθμούς και ο Απόλλων συνεχώς χάνει στα playouts, έχοντας απολογισμό δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Κάτι που δεν ταιριάζει με την εικόνα και την πορεία του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Μάκης Χάβος ήρθε να αντικαταστήσει τον Γιώργο Παράσχο στον Απόλλωνα, να αξιολογήσει το ρόστερ και να... χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν. Παρόλα αυτά, τα δείγματα του Έλληνα τεχνικού μέχρι τώρα είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικά. Μπορεί να έχει το ελαφρυντικό πως ανέλαβε μία ομάδα που δεν έφτιαξε ο ίδιος, αλλά την ίδια ώρα το γεγονός πως γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και παρακολουθεί τη διάρκεια του πρωταθλήματος εν μέρει το... ισοσταθμίζει. Στο Αγρίνιο ο Απόλλων έκανε την χειρότερή του εμφάνιση στα playouts, όντας διαρκώς ακίνδυνος και ανίκανος να δημιουργήσει. Ακόμη και με τον ΟΦΗ την περασμένη αγωνιστική, είχε καλύτερη εμφάνιση για ένα ημίχρονο (στο πρώτο) και μεσοεπιθετικά κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα.

Προφανώς, ειδικά για αυτό το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό που γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Μάκης Χάβος άπαντες περίμεναν περισσότερα. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε. Ο Απόλλων δεν ήταν καλά διαβασμένος, δεν χτύπησε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και έφτιαξε την καλύτερή του φάση στο 82'! Γενικότερα, η παρουσία της Ελαφράς Ταξιαρχίας δεν είναι η καλύτερη δυνατή στα playouts. Παρουσιάζεται φοβική, δείχνει να βολεύεται ακόμη και με τις ισοπαλίες και αυτό δεν αρμόζει με την ιστορία της.

Στον Απόλλωνα προφανώς θα πρέπει να αναλογιστούν μέχρι το φινάλε της σεζόν εάν όντως θέλουν να πορευτούν με τον Μάκη Χάβο του χρόνου και να ισχύσει το συμβόλαιο που έχει. Γιατί τα δείγματα μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά. Η ομάδα μοιάζει σκασμένη και αγωνίζεται διαρκώς με τους ίδιους ποδοσφαιριστές, οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα αργούν να γίνουν και ο Χάβος δεν καταφέρνει να... αλλάξει ένα ματς ή να το φέρει στα μέτρα της ομάδας του.

Απομένουν τρεις αγωνιστικές κρίσιμες. Αυτή με τον αδιάφορο Βόλο την επόμενη Δευτέρα είναι κομβική. Αν ο Απόλλων κερδίσει, τότε θα είναι πιο ήσυχος. Αν όχι, θα... μπλέξει, θέλοντας και μη και δεν αργεί να γίνει η στραβή. Το θέμα είναι αν αποφασιστεί να παραμείνει ο Μάκης Χάβος, τότε θα πρέπει να κερδίσει τους παίκτες και τη διοίκηση και να χτίσει την ομάδα για τη νέα χρονιά, η οποία θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη φετινή.

Αν αποφασιστεί να μην μείνει, τότε η καλύτερη λύση για την Ελαφρά Ταξιαρχία θα είναι μια λύση από το εξωτερικό. Να έρθει ένας άνθρωπος με νέες ιδέες, που θα μπορεί να δουλέψει με ηρεμία και να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει σύγχρονο και στρωτό ποδόσφαιρο, που θα βοηθήσει να μεγαλώσει ο Απόλλων το... δίκτυο με τις αγορές του εξωτερικού. Γιατί οι κυανόλευκοι πρέπει να αρχίσουν να θυμίζουν ξανά την ομάδα των προηγούμενων δεκαετιών που πρωταγωνιστεί, που έχει υψηλούς στόχους και αποτελεί πρότυπο-παράδειγμα προς όλους.

ΥΓ. Ο Σλίβκα είναι... διαμάντι και πρέπει να μείνει πάση θυσία! Πάνω του να χτιστεί ο Απόλλων της νέας χρονιάς, σε αυτόν, στον Βέρχουλστ, στον Ιωαννίδη και στους Κολ, Μπεντινέλι αν θελήσουν τελικά να μείνουν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x