Stoiximan Super League

Απόλλων: Ο Λισγάρας ήταν αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο

Το… παρασκήνιο πριν την αλλαγή του Νίκο Μαρτίνες στο ματς με τον ΠΑΣ, με τον Χρήστο Λισγάρα να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα και να τον ντοπάρει ψυχολογικά.

Ο Απόλλων Σμύρνης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και πλέον μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Ναι, η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα δεν έθελξε με την απόδοσή της, ούτε βέβαια και ο ΠΑΣ Γιάννινα και σε ένα ματς που υπήρχε τεράστια πίεση προς άπαντες στον Απόλλωνα, η Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα πέρασε αναίμακτα για τις δύο ομάδες, με τους «κυανόλεκους» ελέω και την απουσία του Σλίβκα να μοιάζουν ασύνδετοι μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Κάτι που διάβασε ο Φέστα, έδωσε εντολή στον Νίκο Μαρτίνες να κάνει ζέσταμα στο ημίχρονο για να μπει με το ξεκίνημα του δευτέρου.

Κατά τη διάρκεια του ζεστάματος, ο Χρήστος Λισγάρας προσέγγισε τον Νίκο Μαρτίνες. Ο πολύπειρος στόπερ πήγε δίπλα στον Αργεντινό και θέλησε να τον ντοπάρει ψυχολογικά, ώστε να του δείξει ότι θα έχει κομβικό ρόλο στο δεύτερο μέρος.

«Μπες στο ματς και δείξει ποιος είσαι. Είσαι ο Νίκο Μαρτίνες, με ακούς! Το παιχνίδι είναι δικό σου, θα μπεις μέσα στο γήπεδο και θα κερδίσουμε σήμερα. Νίκο το ματς είναι δικό σου»…

Ο Λισγάρας ήξερε πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Μαρτίνες, γνώριζε πως δεν είχε δείξει ακόμη την αξία του, αλλά ήξερε και ότι ο Απόλλων βρισκόταν υπό πίεση και αν δεν κέρδιζε τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τα πράγματα θα άρχιζαν να δυσκολεύουν από νωρίς. Και εν μέρει δικαιώθηκε αφού από το δικό του κόρνερ προήλθε το μοναδικό τέρμα της Ελαφράς Ταξιαρχίας και γενικότερα είχε πολύ καλό πρόσωπο στο ματς.

Βέβαια, ο 35χρονος στόπερ δεν γνώριζε πως θα μπει και αυτός στο γήπεδο και το έμαθε τελευταία στιγμή, όταν οι «κυανόλευκοι» ενημερώθηκαν από τον Μπρούνο Άλβες πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Μπήκε κατευθείαν, χωρίς κάποιο ζέσταμα και παρότι υστερεί και αυτός σε ταχύτητα και είχε να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Περέα, τα πήγε περίφημα. Το δίδυμο που συνέθεσε παρέα με τον Ντομίνγκες θύμισε κάτι από τα καλά περσινά τους ματς. Και ας έχει βρεθεί σε… δεύτερο ρόλο και δεν είναι πρώτη επιλογή για τα στόπερ ο ίδιος δεν παραπονέθηκε και κάθε φορά που χρησιμοποιείται, κάνει αυτό που ξέρει καλά. Θα συνεχίσει, πάντως, να είναι η βασική επιλογή αφού από την Τούμπα θα λείψει ο Μπρούνο Άλβες…

ΥΓ. Για τον Κότσαρη έχουν γραφτεί πολλά, αποθεωτικά, τις τελευταίες ημέρες. Απλώς να πούμε κάπου εδώ ότι περίμενε μήνες την ευκαιρία του και όταν ήρθε την άρπαξε από τα μαλλιά, παίζοντας κομβικό ρόλο για την ομάδα του Φέστα και στους πέντε βαθμούς που έχει στο πρωτάθλημα. Ένας παίκτης που γενικότερα είχε αρκετές ατυχίες στην καριέρα του, αλλά δεν μάσησε και συνεχίζει με όπλο του τη δουλειά να δικαιώνει όσους τον πίστεψαν. Αλλά και ένα παιδί που όσο βρισκόταν στη σκιά του Βέρχουλστ, συνέχισε απλά να δουλεύει χωρίς να παραπονιέται...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x