Stoiximan Super League

Απόλλων: Ο Σλίβκα που αρέσει στο big-5 και τα ελληνοκυπριακά σενάρια για Κολ-Μπεντινέλι

Όλα δείχνουν πως ο Απόλλων Σμύρνης δεν θα κινδυνέψει σχετικά με την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα για παίκτες-κλειδιά της φετινής σεζόν.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει καταφέρει να βρίσκεται μια ανάσα από την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο ακόμη δεν την έχει εξασφαλίσει. Βέβαια, φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή να κινδυνέψει η Ελαφρά Ταξιαρχία, ωστόσο στο ποδόσφαιρο καλύτερα να μη λέμε μεγάλα λόγια.

Οι κυανόλευκοι έχουν ήδη αρχίσει και κάνουν ορισμένα από τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, η οποία θα τους βρει για διαδοχική χρονιά στην Super League με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις να μεγαλώνουν. Μια ικανοποιητική πορεία και η γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας θα είναι προφανώς οι στόχοι. Αν αναλογιστεί κανείς, πάντως, την τελευταία φορά που για δεύτερη σερί σεζόν ο Απόλλων έπαιξε στην πρώτη κατηγορία και... έπεσε από την 10η αγωνιστική, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια ανησυχία αλλά και ένα έξτρα κίνητρο να αποδείξουν άπαντες πως εκείνη η χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση.

Το θέμα των ανανεώσεων έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στον Απόλλωνα, με τους Βέρχουλστ, Ιωαννίδη να έχουν υπογράψει νέα συμβόλαια όπως και ο Βιτλής που τραυματίστηκε σοβαρά. Υπάρχουν προτάσεις σε ορισμένους όπως οι Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι, με τον πρώτο να μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να παραμείνει και τον δεύτερο να μην έχει απαντήσει ακόμη και να... ψάχνεται. Έχει φτάσει στο αυτί του το ενδιαφέρον του Απόλλωνα Λεμεσού και άλλης μία κυπριακής ομάδας ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportfm.gr, ενώ το ότι παρακολουθείται από ομάδες της Super League είναι γνωστό. Ο ίδιος περιμένει, δεν κλείνει την πόρτα ούτε στον Απόλλωνα ούτε στις... φήμες και στο ενδιαφέρον.

Όπως δεν κάνει ούτε ο Ίσρα Κολ, ο οποίος λόγω και των αναγκών της ομάδας φέρεται να έχει γλιτώσει την... εξέδρα! Δεν απάντησε ποτέ όταν του έγινε η πρόταση, αν και δεν φαντάζει απίθανο αν προσεγγίσει αυτή τη φορά ο ίδιος την ΠΑΕ να βρουν κοινό σημείο επαφής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και αυτός έχει ενδιαφέρον και προτάσεις από την Κύπρο (τον τσεκάρουν Ανόρθωση, Απόλλωνας Λεμεσού), αλλά και από ομάδα... έκπληξη από την χώρα μας, η οποία είναι πιθανό να αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στην Super League.

Ένα ακόμη θέμα είναι αυτό του Βικίντας Σλίβκα. Ο διεθνής Λιθουανός χαφ είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα τη φετινή σεζόν, έχει συμβόλαιο για ακόμη μία, αλλά και αυτός έχει μαγνητίσει τα βλέμματα συλλόγων και οι πληροφορίες αναφέρουν πως τον έχουν κοιτάξει αρκετά δύο ομάδες από το «big-5». Αν θα κάνουν κίνηση για την απόκτησή του είναι άλλο θέμα, αλλά παρακολουθείται δεδομένα σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.

Τέλος, το θέμα του προπονητή φαίνεται να είναι λυμένο. Ο Μάκης Χάβος έχει συμβόλαιο και τη νέα σεζόν και καλείται να αξιολογήσει το ρόστερ και να πάρει τις αποφάσεις του. Εφόσον η διοίκηση θεωρεί πως είναι ο κατάλληλος για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να το οδηγήσει στη νέα χρονιά, είναι δική της απόφαση. Και μπορεί ο ίδιος να έχει αυτή τη στιγμή μια... ξένη ομάδα στα χέρια του που δεν δημιούργησε ο ίδιος, αλλά προφανώς άπαντες θα περιμένουν στα εναπομείναντα τέεσερα ματς να δείξει κι άλλα πράγματα ιδιαίτερα στο επιθετικό-δημιουργικό κομμάτι.

ΥΓ.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα πρόταση ανανέωσης και στον Φατιόν, με τον οποίο το κλίμα είναι πολύ καλύτερο πλέον αλλά και στον Ντομίνγκες. Με τον Κάλισιρ να δούμε τι θα πράξει ο Μάκης Χάβος και το επιτελείο του. Ακόμη δεν τον έχει εμπιστευτεί, ίσως να μην του αρέσει. Αλλά ίσως να πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα για τον διεθνή Αρμένιο στόπερ. Μη φανεί περίεργο να γυρίσει και το κλίμα για τον Χουχούμη, που στα πλέι-άουτ είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x