Stoiximan Super League

Φύλακας άγγελος ο Κότσαρης, χάρισε την πρώτη νίκη στον Απόλλωνα

Με τον Ιωαννίδη να σκοράρει το μοναδικό γκολ και τον Κότσαρη να βγάζει το πέναλτι του Περέα στο 93', ο Απόλλων πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 κόντρα στον ΠΑΣ.

Πήρε το... θρίλερ ο Απόλλων Σμύρνης! Παρότι προηγήθηκε με τον Ιωαννίδη και έδειξε να κρατάει το τρίποντο με σχετική άνεση ως το φινάλε, η ελαφρά ταξιαρχία χρειάστηκε την απόκρουση πέναλτι του Κότσαρη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σε εκτέλεση του Περέα για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ιωαννίδης το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (48') τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν τη δεύτερη σερί ήττα τους στην Σούπερ Λίγκα.

Φώναξαν για αποβολή του Λισγάρα οι Ηπειρώτες, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν για πρώτη φορά μετά το τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν, ξανά με αντίπαλο τον ΠΑΣ αλλά στα Γιάννενα.

Στους πέντε βαθμούς πλέον η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα, στους 9 παραμένει ο ΠΑΣ.


Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-4-1-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο Τζανλούκα Φέστα. Στην εστία ο Κότσαρης και οι Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα. Φατιόν, Κάστρο στα χαφ, με τους Τσιλούλη, Φαν Λα Πάρα στα άκρα και τον Παμλίδη σε ελευθερο ρόλο πίσω απο τον Ντάουντα.

Με 4-4-2 κατέβασε τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Στο τέρμα ο Λοντίγκιν. Οι Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν-στην τετράδα της άμυνας και οι Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ τα δυο χαφ. Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι έπαιζαν στα πλαγια, με τους Περέα, Μιλιντσεάνου να είναι το δίδυμο της επίθεσης.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα, με το πρώτο δεκάλεπτο να έχει ρυθμό, αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισε να πέφτει κυρίως λόγω των πολλών μονομαχιών και των σκληρών μαρκαρισμάτων. Καλύτερος και πιο επικίνδυνος ο ΠΑΣ, που απειλούσε διαρκώς με τον Περέα αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ, με τον Απόλλωνα να έχει κακή απόδοση και να μην φτιάχνει ευκαιρίες.

Ο Απόλλων μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζανλούκα Φέστα να δικαιώνεται με τον Ιωαννίδη, που τον έβαλε στο ματς στο β’ μέρος. Μετά από κόρνερ του Μαρτίνες, ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά η οποία διώχνεται πάνω στη γραμμή, με τον Ιωαννίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ για την Ελαφρά Ταξιαρχία. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Απόλλωνα με τον Φέστα στον πάγκο.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε και πάλι καλό ρυθμό, αλλά ξανά τα σκληρά μαρκαρίσματα, οι εντάσεις και τα πολλά λάθη δεν επέτρεπαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για αποβολή του Λισγάρα με δεύτερη κράτα, αλλά ο διαιτητής δεν του την έδειξε. Ο ΠΑΣ είχε τα ηνία, αλλά δεν έφτιαχνε φάσεις και απλώς διατηρούσε την κατοχή, με τον Απόλλωνα να κρατάει εύκολα το 1-0. Από το πουθενά όμως οι Ηπειρώτες λίγο έλειψαν να κλέψουν το βαθμό όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπαξεβανίδη.

Ωστόσο ο Κότσαρης ήταν... φύλακας άγγελος για την Ελαφρά Ταξιαρχία, αφού διάβασε καλά τον αντίπαλό του, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε το πέναλτι του Κολομβιανού, κρατώντας τη νίκη της ομάδας του, η οποία ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα.








MVP: Θα μπορούσε να είναι ο Ιωαννίδης, αλλά ο Κότσαρης του έκλεψε τη δόξα! Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων... διάβασε τον Περέα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε το πέναλτι του Κολομβιανού για να κρατήσει τη μεγάλη και πρώτη νίκη του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα!

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Μανούχος είχε να διαχειριστεί ένα σκληρό ματς και γενικότερα δεν τα πήγε καλά γιατί παρασύρθηκε από τις φωνές και τις διαμαρτυρίες των δυο ομάδων. Στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να αποβάλει τον Λισγάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά αποφάσισε πως δεν ήταν μαρκάρισμα στον Περέα για κάρτα. Τέλος το πέναλτι που δόθηκε ήταν σωστό.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες (46' Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Τσιλούλης, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (68' Βιτλής), Ντάουντα (46' Ιωαννίδης), Φαν Λα Πάρα (46' Μαρτίνες)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (80' Παντελάκης), Κάργας, Πίρσμαν, Σναϊντερ (64' Μπρένερ), Καραχάλιος (80' Μίνα), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (46' Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Τριάδης)





Έτσι παρακολουθήσατε το Live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x