Stoiximan Super League

Απόλλων Σμύρνης-Άρης: Ο ένας για παραμονή, ο άλλος για Ευρώπη

Με διαφορετικά κίνητρα θα παραταχθούν Απόλλων Σμύρνης και Άρης απόψε στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Κρίσιμο είναι για τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Άρη η αποψινή αναμέτρηση στη Ριζούπολη για την 18η αγωνιστική της Super League 1 (19:30, Cosmote Sport 2, BwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Οι γηπεδούχοι αγωνίζονται να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης να πλησιάσει την πρώτη εξάδα.

Ο Απόλλων παίζει το τρίτο παιχνίδι στην έδρα του μετά την αλλαγή του χρόνου. Πήρε ένα βαθμό από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον ΟΦΗ (στο ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε). Είναι επτά αγώνες χωρίς νίκη, μετά τη μοναδική στο πρωτάθλημα επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Άρης, μετά την αναβολή του αγώνα με τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παίζει ξανά εκτός έδρας, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Μία ήττα που τον διατήρησε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Έχει ένα βαθμό στα τρία τελευταία εκτός έδρας, αυτόν που πήρε στο Ηράκλειο, ενώ έχασε τα άλλα δύο.

Η παράδοση

Παίζουν για 80ή φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία και 40ή με γηπεδούχο τον Απόλλωνα. Στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες είχαν συνεχή παρουσία με αμφίρροπα παιχνίδια μέχρι το 2000, όταν έπεσε ο Απόλλων και αραίωσαν από τότε οι συναντήσεις τους. Βρέθηκαν και το 2013-14 στη Super League, στην Β’ κατηγορία μια φορά, το 2016-17, και από το 2018 είναι πάλι μαζί στη Super League. Ο Απόλλων πήρε ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στον πρώτο γύρο, αφού ο Άρης είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα στην κατηγορία. Η ομάδα της Αθήνας είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια της σεζόν 2013-14.

Οι συνθέσεις

Απόλλων: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Άλβες, Φατιόν, Σλίβκα, Γιαννιώτας, Παμλίδης, Ιωαννίδης, Σίγκνεβιτς.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόλιο, Γκάμα, Μαντσίνι.

Οι διαιτητές

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωσταρά, Παπαδάκη και 4ο τον Κουμπαράκη. Στο VAR θα είναι οι κ.κ. Ζαμπαλάς και Φωτόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x