Stoiximan Super League

Επιβίωσε στο θρίλερ ο Παναθηναϊκός!

Νίκη ουσίας και ψυχολογίας με τσαγανό από τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη, που σε ματς θρίλερ ξεπέρασε τα προβλήματα και πήρε σπουδαίο διπλό 1-0 επί του Απόλλωνα.

Νίκη που δίνει ψυχολογία και φανερώνει μέταλλο, πήρε στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που πέρασε διά πυρός και σιδήρου.
Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν τα προβλήματα των πολλών απουσιών, «καθάρισαν» 1-0 τον Απόλλωνα και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο στην οικονομία του πρωταθλήματος, στη μάχη για το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα.

Μάλιστα, η ομάδα του Μπόλονι το κατάφερε σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο και χρειάστηκε να παίξει για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Ζαγαρίτη στο 48ο λεπτό.

Το γκολ της αγχωτικής νίκης για τους «πράσινους» πέτυχε ο Φώτης Ιωαννίδης, στο πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός.

Βέβαια, το ματς θα μπορούσε να τιναχθεί στον «αέρα» από τις αποφάσεις του Κουτσιαύτη, αλλά ο VAR διόρθωσε τα λάθη του Αρτινού διαιτητή που εν τέλει σωστά δεν μέτρησε το τέρμα των γηπεδούχων και πήρε πίσω δύο αποφάσεις για πέναλτι που έδωσε αρχικά εις βάρος του «τριφυλλιού».

Έτσι ξεκίνησαν



Με εκπλήξεις και νέα πρόσωπα επέλεξε να ξεκινήσει τους «πράσινους» ο Λάσλο Μπόλονι, αφού είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες παικτών του βασικού κορμού. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Διούδης, στην άμυνα οι Χουανκάρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ζαγαρίτης, ενώ στο κέντρο ο έμπειρος τεχνικός επέλεηε τους Βέλεθ – Αλεξανδρόπουλο με τον ο Αθανασακόπουλο να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού. Στην επίθεση αριστερά ξεκίνησε ο νεαρός Ιωαννίδης, στα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα. Βέβαια, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια του ματς, όταν οι «πράσινοι» βρίσκονταν σε φάση επίθεσης, ο Ιωαννίδης γινόταν δεύτερος επιθετικός, παίζοντας δίπλα στον Μακέντα.



Ο Γιώργος Παράσχος από την πλευρά του επέλεξε και εκείνος διάταξη 4-2-3-1 με τον Βέρχουλστ στην εστία, τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Μπρούσιτς στην άμυνα, ο Κολ με τον Σλίβκα ξεκίνησαν στα χαφ, έχοντας μπροστά τους τους Μπεντινέλι, Τσιλούλη και Φερνάντεθ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ιωαννίδης.

Το ματς



Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Απόλλωνα να περιμένει τους «πράσινους». Η ομάδα του Μπόλονι πάτησε περιοχή σε δύο περιπτώσεις, αλλά οι προσπάθειες των Μακέντα και Ιωαννίδη στο 3ο και 9ο λεπτό αντίστοιχα, δεν βρήκαν στόχο.

Ο Απόλλωνας πάτησε για πρώτη φορά περιοχή στο 16ο λεπτό όταν ο Μπαξεβανίδης έκλεψε ωραία την μπάλα, συνδυάστηκε ωραία με τον Ιωαννίδη, αλλά επέλεξε εν τέλει να πασάρει αν και ήταν σε θέση βολής απέναντι στον Διούδη, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων να διώξει.

Το «τρικ» του Μπόλονι με Ιωαννίδη ξεκλείδωσε το ματς

Ωστόσο, οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι το γκολ στο 20ο λεπτό. Ο Χουάνκαρ που συνδυάστηκε ωραία με τον Χατζηγιοβάνη έκανε χαμηλή σέντρα από δεξιά, ο Βέρχουλστ προσπάθησε να μαζέψει αλλά έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Φώτη Ιωαννίδη να έρχεται από πίσω και να τη στέλνει στα δίχτυα στο πρώτο ματς που ξεκίνησε βασικός, ανήμερα μάλιστα της ονομαστικής του εορτής. Με το τέρμα αυτό, επί της ουσίας φάνηκε να δικαιώνεται η επιλογή του Μπόλονι που είχε δώσει εντολή στον νεαρό φορ να πατάει περιοχή και να γίνεται δεύτερος επιθετικός πλάι στον Μακέντα.



Η άτσαλη έξοδος του Διούδη και ο τραυματισμός «σοκ» του Ιωαννίδη

Αναμφίβολα η φάση που στιγμάτισε το πρώτο μέρος ήταν αυτή του 28ου λεπτού, όταν ο Διούδης βγήκε άτσαλα με τις γροθιές του, ανατρέποντας στην περιοχή τον Ιωαννίδη. Ο Κουτσιαύτης έδειξε αρχικά πέναλτι, αλλά στη συνέχεια μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε ότι πριν την ανατροπή από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο φορ του Απόλλωνα όντως είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι.

Η απόφαση ήταν σωστή, αλλά οι δύο παίκτες τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περίπου 6-7 λεπτά. Μάλιστα ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αποχώρησε από το γήπεδο με ασθενοφόρο, ενώ ο Διούδης που αιμορραγούσε από τη μύτη συνέχισε, αλλά έδειχνε αρχικά να ζαλίζεται από τη σύγκρουση.



Ανώτερος ο Απόλλωνας, κοντά στην ισοφάριση με Φερνάντεθ-Μπρούσιτς

Η φάση αυτή, σε συνδυασμό με τη διακοπή και την απόφαση του Κουτσιαύτη δημιούργησε αρκετά νεύρα και χάλασε τον ρυθμό του ματς. Ωστόσο ο Απόλλωνας που ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και έβγαλε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, συνήλθε γρήγορα από τη διακοπή και έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση, αλλά τα χαλούσε στην τελική επιλογή.

Στην πρώτη μεγάλη φάση μετά την διακοπή, η ομάδα του Παράσχου έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάει με το 1-1 στα αποδυτήρια. Ο Φερνάντεθ που πάτησε περιοχή μετά από λάθος του Χατζηγιοβάνη, επέλεξε αντί να γυρίσει την μπάλα στο πέναλτι που βρίσκονταν δύο συμπαίκτες του να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Διούδη που ήλεγχε τη φάση και αντέδρασε σωστά διώχνοντας σε κόρνερ.
Αντίστοιχη φάση είχε στις καθυστερήσεις και ο Μπρούσιτς που επίσης τα χάλασε στην τελική επιλογή, αφού επέλεξε από πλεονεκτική θέση να πασάρει αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του, χάνοντας νέα ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο VAR γλιτώνει ξανά από γκάφα τον Κουτσιαύτη

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Παράσχου μπήκε δυνατά για την ισοφάριση. Στο 48’ ο Ζαγαρίτης ανατρέπει τον Τσιλούλη έξω από την περιοχή, κάτι που φάνηκε και σε κανονική ροή, αλλά ο Κουτσιαύτης είχε την σφυρίχτρα στο στόμα και έδειξε δίχως δισταγμό πέναλτι. Βέβαια, ο VAR Φωτιάς, τον γλίτωσε από την γκάφα… αφού μετά από έλεγχο τον ενημέρωσε ότι το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Βέβαια, από τον έλεγχο προέκυψε δεύτερη κίτρινη στον Ζαγαρίτη, το χαζό μαρκάρισμα του οποίου με τα χέρια, άφησε την ομάδα του για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.



Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η μεγαλύτερη φάση στο δεύτερο μέρος ανήκε στον Παναθηναϊκό και προήλθε από φοβερή ατομική ενέργεια του Φώτη Ιωαννίδη. Ο επιθετικός των «πρασίνων» με φοβερή ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή αφού άδειασε Κολ και Λισγάρα, αλλά ο Βέρχουλστ αντέδρασε σωστά και έβγαλε σε κόρνερ.

Η πίεση του Απόλλωνα φάνηκε να έχει αποτέλεσμα στο 77’ με τον Μπεντινέλι να βρίσκει δίχτυα μετά από σέντρα του Μουνιέ, αλλά και πάλι μετά από έλεγχο του VAR το τέρμα σωστά ακυρώθηκε, αφού ο παίκτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν ελάχιστα εκατοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.



Για την ομάδα του Παράσχου η τύχη σήμερα δεν ήταν σύμμαχος και αποδείχθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ο κεφαλιά του Σλίβκα από το ύψος του πέναλτι, «ξύρισε» το Δοκάρι του Διούδη. Στην επόμενη φάση βέβαια, ο Χουάνκαρ πέταξε σπουδαία ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, αφού έφυγε μόνος του στην κόντρα αλλά το πλασέ του έφυγε επίσης δίπλα από το δοκάρι του Βέρχουλστ.

Το στραγάλι: Παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα ο Κουτσιαύτης. Σε δύο περιπτώσεις πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού και ένα τέρμα του Απόλλωνα οι αρχικές υποδείξεις του ήταν λανθασμένες, αλλά τον γλίτωσε ο VAR.

Ο κορυφαίος: Φυσικά το γκολ του Ιωαννίδη είναι αυτό που σίγουρα καθόρισε το ματς, αλλά το εξαιρετικό ματς που έχει κάνει ο Αλεξανδρόπουλος, τον καθιστά κορυφαίο της αναμέτρησης.

Ο αδύναμος: Το χαζό μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στο ξεκίνημα της επανάληψης και η αποβολή του λίγο έλειψε να στοιχήσει το ματς στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα (81' Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (73' Μολό), Ιωαννίδης (85' Μαυρομμάτης), Αθανασακόπουλος (82' Αϊτόρ), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Βέρνχουλστ, Μπρούσιτς (70' Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (34' Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Μαρκ Φερνάντεθ (70' Μουνιέ), Τσιλούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x