Stoiximan Super League

Ακόμη να πληρώσει το παράβολο για Λάσκοφ η ΕΠΟ

Η άρνηση της ελληνικής ομοσπονδίας να πληρώσει το παράβολο στο CAS για την υπόθεση Λάσκοφ, το ηθικό ζήτημα και τι κάνει ο Άρης αν δεν πληρωθεί ως τις 24 του μήνα.

Αν και ο Άρης έχει προσφύγει εδώ και καιρό στο CAS για την υπόθεση Λάσκοφ και την αφαίρεση έξι βαθμών που του έχει επιβληθεί, καταβάλλοντας μάλιστα το παράβολο των 42.000 που απαιτείται, δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο και η ΕΠΟ που βάσει των διαδικασιών που ακολουθούνται, ως διάδικος οφείλει να καταβάλει κι εκείνο το ίδιο ποσό ως παράβολο.

Είναι κάτι που η πλευρά του Άρη το γνωρίζει εδώ και καιρό και μάλιστα ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Δημητρίου.

Η ΕΠΟ έχει προθεσμία να το πληρώσει ως στις 24 Νοεμβρίου και αν δεν το κάνει θα υποχρεωθεί να το κάνει η ΠΑΕ Αρης ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση στο ελβετικό δικαστήριο και εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίσει την υπόθεση θα πάρει πίσω και τις 24.000.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι περισσότερο ηθικό και εγείρει απορίες και ερωτήματα γιατί υποχρεωμένη η ΕΠΟ δεν είναι να το καταβάλει όπως την ενημέρωσε και η δικηγόρος από το εξωτερικό που έχει αναλάβει για λογαριασμό της συγκεκριμένη υπόθεση.

Προφανώς εκεί... πατάει και δεν το έχει κάνει μέχρι επικαλούμενη διάφορες προφάσεις περί νομικής υπηρεσίας κτλ.

Είθισται τα τελευταία χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν πειθαρχικές αποφάσεις των οργάνων ή επιτροπών της, η ΕΠΟ να καταβάλει το παράβολο. Γιατί δεν το κάνει στην περίπτωση του Λάσκοφ έχει ενδιαφέρον όπως και φυσικά να μάθουμε αν σε πρόσφατες ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσαν προσφυγές άλλων ομάδων, έπραξε κάτι αντίστοιχο (βλέπε ΠΑΟΚ).

Αλέξης Σαββόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x