Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Θέλουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση Άρης και Αστέρας

Ο Άρης επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη στο γκολ του Γκάμα και μπήκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Σημαντική νίκη πήρε ο Άρης για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αφού επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει…

Του έφτανε ένα γκολ, αλλά πρέπει να βρει λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες: Η ομάδα από την Θεσσαλονίκη μπορεί να πήρε τη νίκη κόντρα στους Αρκάδες έστω με ένα γκολ, ωστόσο όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει κλειστά, δεν μπορεί εύκολα να βρει χώρους και να διασπάσει την άμυνα. Εκεί ο Άκης Μάντζιος πρέπει να δουλέψει και η ομάδα του να παράγει περισσότερες ευκαιρίες απέναντι σε κλειστές άμυνες, χρησιμοποιώντας διαφορετικά τον Καμαρά και τους μεσοεπιθετικούς του.

Χτίζει σερί και εδραιώνεται στην εξάδα ο Άρης: Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μεσοβδόμαδα επικράτησε του ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδας και σήμερα πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στον Αστέρα. Ο Άρης φαίνεται πως αφήνει πίσω τον κακό του εαυτό που έβγαλε κόντρα στον ΠΑΣ, όπου είχε ηττηθεί με 5-0 και ξεκινάει να χτίζει σερί νικών. Ήδη βρίσκεται στην εξάδα (παρότι ξεκίνησε με -6 στο πρωτάθλημα) και εκεί θέλει να παραμείνει ως το φινάλε.

Ο Αστέρας να βρει εναλλακτικούς τρόπους σκοραρίσματος: Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν πρέπει να μένει σε δυο τρεις ποδοσφαιριστές που θα τύχει να σκοράρουν σε κάποιο ματς. Ο Μπαράλες έλειπε για 3 αγωνιστικές και επέστρεψε σήμερα, δείχνοντας ότι ακόμα δεν έχει βρει τους ρυθμούς του. Ο Σονί που στο προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο σκόραρε δυο γκολ και μοίρασε δυο ασίστ, στη Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τον δυσκόλεψε πολύ η άμυνα του Άρη. Ο Ριέρα με τον Κρέσπι προσπάθησαν αλλά δεν έφταναν, ενώ και η απουσία του Τιλίκα φάνηκε. Επιπλέον, λόγω του ότι έπαιζε ο Μπαράλες, ο Αστέρας αναλώθηκε σε αρκετές σέντρες παρότι τελευταία δείχνει να του πάει περισσότερο το παιχνίδι με την μπάλα να είναι στο χορτάρι.

Οι βοήθειες του Ράσταβατς από τον πάγκο, το… βάθος που λείπει στον Μάντζιο: Ο Σέρβος τεχνικός έβαλε στο ματς τον Αλί Μπαμπά και τον Ματίας Ιγκλέσιας, οι οποίοι έδωσαν σημαντικές ανάσες και βοήθειες στην ομάδα, κάνοντάς την πιο επιθετική. Ο πρώτος μάλιστα είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, αλλα δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Ο Ράσταβατς πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές νωρίτερα στο παιχνίδι, να ξεκουράζει τους παίκτες του και να βάζει άλλους που θα δίνουν ανάσες και θα είναι πιο επιδραστικοί. Την ίδια ώρα, ο Μάντζιος φαίνεται να μην έχει πολλές λύσεις και να έχει μικρότερο βάθος, αφού μόνο με τον Ιτούρμπε στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να παίρνει κάτι έξτρα από τον πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x