Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ανέτοιμος ο Ιτούρμπε, διαβασμένος ο Νιόπλιας

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει πέντε σημεία από την αναμέτρηση του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης», που βρήκε τις δύο ομάδες το 0-0.

Η νέα στήλη του sport-fm.gr επισημαίνει πέντε σημεία-κλειδιά από τη «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα στον Άρη και τον ΟΦΗ, με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Super League.

*Καμία αμφιβολία. Ήταν δίκαιο το 0-0: Στο τέλος των αναμετρήσεων γίνεται το… ταμείο για το αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Στο «Κλ. Βικελίδης» δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη ανάλυση, αφού η ισοπαλία καταγράφει απόλυτα τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Ο ΟΦΗ είχε την πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ο Καστάινιος αδικαιολόγητα άργησε να τελειώσει τη φάση. Δεν επιτρέπεται από έναν παίκτη του δικού του βιογραφικού να φοβάται να… σκοράρει. Η καλή στιγμή του Άρη έρχεται στο 83’ μέσω στατικής φάσης σε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ο Έλληνας τεχνικός είπε ότι από την ομάδα του έλειψε το γκολ. Με τους σφυγμούς να έχουν πέσει, θα αντιληφθεί ότι αυτό που έλειψε ήταν η ουσία στην τελική πάσα. Πλην της φάσης του 83’ ο Επασί δεν έχει κάποια άλλη επέμβαση.



*Ανέτοιμος ο Ιτούρμπε: Αποτέλεσε μία μεταγραφή-κράχτη το καλοκαίρι, αλλά θέλει χρόνο ακόμα για να κάνει τη διαφορά. Το πρώτο του σουτ όταν μπήκε στο παιχνίδι κατέληξε άουτ, ενώ ένα φάουλ από εξαιρετική θέση που το ανέλαβε ο ίδιος το έστειλε κάπου στις εξέδρες του «Κλ. Βικελίδης». Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να μην είναι η Serie A, αλλά ακόμα κι έτσι ο Ιτούρμπε έδειξε ότι θέλει αρκετό χρόνο.

*Το πήγε όπως ήθελε ο ΟΦΗ… περίπου: Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ πήρε τον βαθμό σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Νίκος Νιόπλιας είναι ικανοποιημένος. Άλλωστε, μεγάλο μέρος του επιτυχημένου αποτελέσματος στη Θεσσαλονίκη οφείλεται στην εξαιρετική του προετοιμασία και στο εύστοχο κοουτσάρισμα. Αν πάντως έχει ένα παράπονο, αυτό είναι από την ανύπαρκτη απειλή προς την αντίπαλη εστία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να παίζει με τις γραμμές του πολύ ψηλά στο γήπεδο. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

*Το βλέμμα στον Επασί: Τα φώτα μπορεί να πέφτουν πάνω στις πιο εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος κι αυτές που είναι τα φαβορί για τις πέντε πρώτες θέσεις, αλλά ο ΟΦΗ διαθέτει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Ο 28χρονος που πλέον είναι και διεθνής με το Καμερούν, στο 83’ πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του. Απλά θυμηθείτε την περσινή του σεζόν. Με τη φανέλα της Λαμίας είχε 14 clean sheets σε 27 ματς!



*Αντί αγωνιστικού επιλόγου: Ο Νίκος Νιόπλιας αποτελεί μια προσωπικότητα που κάθε άλλο παρά αντιπάθειες προκαλεί. Ακριβώς το αντίθετο. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο φαίνεται από το πάθος με οποίο μιλάει για αυτό. Το ηχητικό φόντο που περνούσε από οπαδούς του Άρη κατά τη διάρκεια του flash interview του Έλληνα προπονητή δεν αποτελεί μια κολακευτική «εικόνα», πόσω μάλλον όταν δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό στα ελληνικά γήπεδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x