Stoiximan Super League

Άρπαξαν την ευκαιρία τα «δεύτερα» του Ολυμπιακού και τη… χάλασαν στον Άρη

Τι και αν κατέβηκε με τα… δεύτερα; Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αφήνει τους «κίτρινους» σε αναμμένα κάρβουνα για την Ευρώπη.

Χάλασαν τον Άρη τα… δεύτερα του Ολυμπιακού! Παρότι ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα του με 10/11 «αναπληρωματικούς», οι «ερυθρόλευκοι» δεν μάσησαν και πήραν τη νίκη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0.

Το γκολ του Τικίνιο χώρισε τις δύο ομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν φρεσκάδα και τρεξίματα, εκτοξεύοντας τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 19 βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία για να ανέβουν μόνοι τρίτοι (με νίκη) ή τουλάχιστον να βρεθούν στο +1 από την ΑΕΚ (με ισοπαλία) και βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα για την Ευρώπη.

Εξαιρετικό ματς από τους Κούντε, Κανέ, Μπαγκαλιάννη, το πάλεψαν οι Ιτούρμπε, Μαντσίνι από πλευράς Άρη αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι.

Με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» παίζει την ερχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Άρης.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-4-2 κατέβασε τον Άρη ο Χέρμαν Μπούργος.
Ο Κουέστα στην εστία, με τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν στην τετράδα της άμυνας. Ντουκουρέ, Ματίγια στα χαφ, οι Ιτούρμπε, Γκαρσία στα πλάγια, με τους Μαντσίνι, Πάλμα δίδυμο στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς.
Ο Τζολάκης στο τέρμα και οι Ανδρούτσος, Α. Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος στην άμυνα. Κανέ, Κούντε στον άξονα, με τους Φαντιγκά, Βρουσάι, Καρβάλιο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Τικίνιο βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν ανοιχτά. Ο ρυθμός γρήγορος, η μπάλα πάνω-κάτω και φάσεις μπροστά τις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο επικίνδυνος και τον Άρη να περιορίζεται σε ορισμένες τελικές εκτός περιοχής. Με την ώρα να περνά, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και έπαιρναν μέτρα, αλλά δυσκολεύονταν να φτιάξουν κλασικές φάσεις μπροστά στην εστία του Τζολάκη, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν άνετα το ημίχρονο έχοντας τους Κανέ, Κούντε σε πολύ καλή κατάσταση.

Καλύτερα μπήκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Άρης, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν το 55ο λεπτό όταν ο Κούντε εκτέλεσε «γλυκά» το φάουλ, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ο Κουέστα έδιωξε και ο Τικίνιο που πήρε το ριμπάουντ έγραψε το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει ψυχολογία, έπαιζαν ανοιχτά και είχαν ταχύτητα και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, με τον Τζολάκη να σώζει στο 64’ το παραλίγο μοιραίο λάθος του Αβραάμ.

Κούντε, Κανέ, Μπαγκαλιάνης ήταν εξαιρετικοί από πλευράς Ολυμπιακού, ο Αβραάμ παρότι τα χρόνια έχουν περάσει έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση, με τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι να παλεύουν μόνοι τους. Ο Άρης δεν είχε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δεν έβγαλε κλασικές φάσεις και εν τέλει γνώρισε μια ήττα που μπορεί να του στοιχίσει στην πορεία για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ δέχτηκαν τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους. Αντιθέτως, οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώρισαν την αποθέωση από τους φίλους τους που βρέθηκαν (!) στο «Κλ. Βικελίδης» μετά το φινάλε.

MVP: Ο Κούντε έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, όντας στους διακριθέντες του Ολυμπιακού. Αστείρευτα τρεξίματα, κοψίματα και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με το παιχνίδι να περνάει αρκετά από τα πόδια του. Την χρειαζόταν ο Καμερουνέζος αυτή την εμφάνιση.

Η σφυρίχτρα: Μια χαρά η διαιτησία του Φωτιά που άφησε αρκετές φορές το παιχνίδι να παιχτεί, ενώ δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος.

ΑΡΗΣ (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (66’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Ντιαγέ), Μαντσίνι (76’ Μάνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος Α., Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68’ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Τικίνιο (76’ Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x