Stoiximan Super League

Η κριτική του Άρη: 21 τελικές και από... τηγανίτα τίποτα

Διαβάστε την κριτική του Άρη για την παρουσία των παικτών του και του Άκη Μάντζιου στο εντός έδρας 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Στο 0-0 έμειναν οι Άρης και Παναθηναϊκός την Τετάρτη (12/5) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League 1.

Σε ένα ματς, στο οποίο οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν από το 71' με αριθμητικό πλεονέκτημα (λόγω αποβολής του Πούγγουρα), σημείωσαν 21 τελικές, ωστόσο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Με τον Δεληζήση να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στην επάνοδό του από τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά, η κριτική των παικτών και του προπονητή του Άρη (με «άριστα» το δέκα):

Κουέστα (7): Όποτε χρειάστηκε (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) δήλωσε «παρών» για την ομάδα του.

Σάκιτς (5): Μέτριο παιχνίδι για τον δεξιό οπισθοφύλακα των γηπεδούχων. Τη στιγμή που είχε τέσσερα λάθη, δεν βοήθησε στην ανάπτυξη από την πλευρά του.

Ροζ (7): Μεστή εμφάνιση από τον στόπερ του Άρη. Είχε δύο κλεψίματα και ισάριθμες επεμβάσεις. Δέχθηκε πίεση (συνολικά η ομάδα του) κυρίως στο πρώτο μέρος, παρεμβαίνοντας με δυναμισμό στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Δεληζήσης (8): Πολύ καλή εμφάνιση από τον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση χωρίς λάθος, προσφέροντας ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Γκάνεα (5): Δεν βοήθησε όσο μπορούσε στον δημιουργικό τομέα, με τον Άκη Μάντζιο να του εκφράζει τα σχετικά παράπονά του στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ανέβασε «στροφές», χωρίς ωστόσο και πάλι να φανεί ουσιαστικός (τελείωσε το παιχνίδι με 0/5 γεμίσματα). Στα αμυντικά του καθήκοντα στάθηκε αξιοπρεπώς στις περισσότερες φάσεις που αντιμετώπισε.

Σάσα (7): Στο πρώτο μέρος αποτελούσε μόνιμη απειλή από πλευράς Άρη, έχοντας δύο πολύ καλά σουτ (στο 12' και στο 34'). Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετώπισε ορισμένα θέματα στις κόντρα επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Μεστή η εμφάνισή του στο δεύτερο 45λεπτο, χωρίς να δώσει το κάτι παραπάνω μετά την αποβολή του Πούγγουρα. Να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος στη λίστα των λαθών (9) από πλευράς Άρη.

Ματίγια (6): Γυρνούσε στην άμυνα για να πάρει μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι του Άρη, ωστόσο δεν προσέφερε την κάθετη μεταβίβαση που είχε ανάγκη η ομάδα του σε αυτό το ματς. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 0/4 γεμίσματα.

Μαντσίνι (6): Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εν μέρει και ως ο μοιραίος για τους γηπεδούχους, καθώς απώλεσε δύο από τις σημαντικότερες ευκαιρίες της ομάδας του (στο 43' και στο 46'). Από την άλλη, βέβαια, ήταν εκείνος που «κέρδισε» την αποβολή του Πούγγουρα.

Μπερτόγλιο (7): Ήταν αρκετά δραστήριος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο πιο ουσιαστικός από τη μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη μέχρι να γίνει αλλαγή στο 64'.

Γκαρσία (6): Μέτρια εμφάνιση από τον εξτρέμ του Άρη. Άλλαζε πλευρές με τον Μαντσίνι, ωστόσο σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφερε να τον «αισθανθεί» η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Μάνος (5): Δεν φάνηκε ο επιθετικός του Άρη. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς τελική, τη στιγμή που όλο το υπόλοιπο σύνολο είχε μαζί 21! Δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του, ενώ στη μεγαλύτερή του ευκαιρία στην αναμέτρηση (16') κωλυσιέργησε.

Γκάμα (7): Ξεκίνησε από τον πάγκο ο Πορτογάλος εξτρέμ, προκειμένου να πάρει ανάσες. Μπήκε στο 64' και έδωσε μονομιάς ενέργεια στο σύνολο του Άρη. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε χριστεί άμεσα σκόρερ, αν δεν προέβαινε σε εντυπωσιακή επέμβαση ο Διούδης στην εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ που πραγματοποίησε στο 68'. Στο τέλος της βραδιάς, βέβαια, δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Μπρούνο (-): Αγωνίστηκε λίγο, ωστόσο κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Σούντγκρεν (-): Αγωνίσθηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Άκης Μάντζιος (6): Άφησε στην άκρη το 3-4-3 που χρησιμοποίησε στην Τούμπα, επιστρέφοντας στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Δημιούργησε φάσεις στο πρώτο μέρος η ομάδα του, η οποία ταυτόχρονα ωστόσο δέχθηκε αρκετές απειλές στην κόντρα. Στο δεύτερο μέρος το σύνολό του μπήκε με ακόμα πιο επιθετική διάθεση, με το έργο του μάλιστα να γίνεται -στα «χαρτιά»- πιο εύκολο μετά την αποβολή του Πούγγουρα στο 71'. Κάτι που βέβαια δεν αντικατοπτρίστηκε και στο χορτάρι. Ο Άρης όσο κι αν «σφυροκοπούσε» την αντίπαλη περιοχή, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν το έκανε με προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «ξεκλειδώσει» την -καλά οχυρωμένη- αντίπαλη άμυνα. Ταυτόχρονα, ο τεχνικός του Άρη θα μπορούσε να είχε προχωρήσει πιο νωρίς στις αλλαγές του (η δεύτερη έγινε στο 79' με τον Μπρούνο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x