Stoiximan Super League

Στα… κόκκινα αλλά χωρίς νικητή το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ!

Σε ένα ντέρμπι που άργησε να ξεκινήσει αλλά και να… τελειώσει λόγω της μεγάλης έντασης και των δύο αποβολών, Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0. Έβγαλε πέναλτι του Γκρέι ο κορυφαίος Κοτάρσκι!

Ντέρμπι με τα… όλα του αλλά χωρίς νικητή! Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στη «μάχη» της Θεσσαλονίκης, σε ένα ματς με μεγάλη ένταση που άργησε να ξεκινήσει λόγω των εκατοντάδων καπνογόνων αλλά και να τελειώσει εξαιτίας της τεράστιας έντασης στο φινάλε, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή των Νταμπό, Ελ Καντουρί.

Κορυφαίος του ματς ο Κοτάρσκι που έβγαλε το πέναλτι του Γκρέι αλλά έκανε και μεγάλες επεμβάσεις στη συνέχεια για να κρατήσει το μηδέν, με τον Κουέστα να βάζει και αυτός το… χεράκι του για το τελικό αποτέλεσμα.

Στους 4 βαθμούς έφτασε ο Άρης, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τους 7 και να διατηρεί το αήττητο αλλά να κάνει και την… χάρη στον Παναθηναϊκό, αφήνοντάς τον μόνο του στην κορυφή της Super League!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Απόστολος Τερζής. Ο Κουέστα στην εστία και οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού στην άμυνα. Οι Ντουκουρέ, Ντιόπ τα δύο χαφ, με τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μανου Γκαρσία στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Μοναδικός προωθημένος ο Γκρέι.

Ίδια διάταξη για τον ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι στο τέρμα και οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης στην τετράδα της άμυνας. Ντάντας, Κούρτιτς στον άξονα, με τους Νάρεϊ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς μπροστά τους. Ο Τόμας ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Διαβασμένος παρουσιάστηκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας σαφή διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό και να περιορίσει στο ελάχιστο τους χώρους που θα δώσει στον Άρη αφού γνώριζε πως οι γηπεδούχοι ως ομάδα είναι πιο γρήγορη. Η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε με τον Νάρεϊ στο 3’, με τους «κίτρινους» να ψάχνονται στην κόντρα αλλά να μην έχουν καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Παρότι η αρχή του ματς άφησε υποσχέσεις και ο ρυθμός ήταν καλός, στη συνέχεια υπήρξαν αρκετές διακοπές και μαρκαρίσματα, με το παιχνίδι να χαλάει.

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Ο Αουγκούστο απείλησε με γυριστή κεφαλιά που πέρασε άουτ στο 27’, με το cooling break στη συνέχεια να δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «καθαρίσουν» το μυαλό τους και να επιστρέψουν πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Έφτιαξαν, μάλιστα, δύο καλές φάσεις σε διάστημα ενός λεπτού, με τον Κοτάρσκι να βγάζει αρχικά το μακρινό σουτ του Μαντσίνι και στη συνέχεια το τελείωμα του Ντουκουρέ μέσα από την περιοχή βρήκε στον Ινγκασον και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, με το 0-0 να μένει ως την ανάπαυλα.

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Ο Τερζής είδε πως ο Ντιόπ δεν είχε ανταπεξέλθει στο ματς και έριξε στη θέση του τον Νταμπό, φτιάχνοντας αρκετά τον άξονα του Άρη. Το παιχνίδι απέκτησε ξανά καλό ρυθμό, ο Μανού απείλησε με τακουνάκι σε μία από τις λιγοστές καλές στιγμές του στο χορτάρι και στη συνέχεια έγινε… χαμός. Πρώτα, στο 49’ ο Τόμας είδε τον Κουέστα να κάνει μεγάλη επέμβαση στην εξ επαφής προβολή του και να κρατάει το μηδέν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Άρης κέρδισε πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον Εμπακατά. Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κοτάρσκι τον «ψάρεψε», έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

Στα… καπάκια, ο Κροάτης κίπερ έβγαλε με υπερένταση και το φαλτσαριστό σουτ του Μαντσίνι από τα όρια της περιοχής. Το 0-0 είχε παραμείνει στο ματς λόγω των δύο τερματοφυλάκων, με τους προπονητές να μπαίνουν στην εξίσωση και να προσπαθούν με τις κινήσεις τους από τον πάγκο να αλλάξουν την… μοίρα των ομάδων τους.

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

O Λουτσέσκου πόνταρε στην εμπειρία ρίχνοντας Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ολιβέιρα, Καντουρί, με τον Τερζή να δυναμώνει μεσοεπιθετικά την ομάδα του και να προσθέτει ταχύτητα με Πάλμα, Ζερβινιό και Καμάτσο. Παρόλα αυτά, το ματς δεν άνοιγε και μάλιστα έδειχνε πως πήγαινε να λήξει… σβηστά. Πράγματι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε αλλά από το πουθενά προκλήθηκε τεράστια ένταση στο φινάλε, αφού υπήρξαν έντονες κοκορομαχίες αρχικά, στη συνέχεια αψιμαχίες και… ντου των δύο πάγκων στο χορτάρι. Ο Νταμπό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ο Ελ Καντουρί επίσης αλλά με απευθείας κόκκινη κάρτα και το ματς έληξε στο… 100’ με 0-0.

MVP: Ο Κοτάρσκι έκανε μεγάλη εμφάνιση, κρατώντας το μηδέν. Από τη στιγμή μάλιστα που βγάζει και το πέναλτι του Γκρέι, δικαίως παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα με αντίπαλο τον Άρη.

Η σφυρίχτρα: Ο Λουίς Γκοντίνιο είχε να αντιμετωπίσει ένα ματς με μεγάλη ένταση, αλλά στο φινάλε φαίνεται πως στις περισσότερες στιγμές του αποφάσισε σωστά. Καθυστερεί να ξεκινήσει το ματς σχεδόν ένα τέταρτο, θέλοντας (σωστά) να αφήσει την ατμόσφαιρα να καθαρίσει πλήρως από τα καπνογόνα και δίνει σωστά το πέναλτι υπέρ του Άρη. Στο φινάλε, αποβάλει σωστά με δεύτερη κίτρινη τον Νταμπό, ενώ ελέγχεται για αυτή του Ελ Καντουρί καθώς ήταν απευθείας. Συνολικά παίρνει πολύ υψηλό βαθμό!

To live του sportfm.gr για το Αρης-ΠΑΟΚ

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46’ Νταμπό), Μαντσίνι (81’ Καμάτσο), Μάνου Γκαρσία (69’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (81’ Ζερβινιό), Γκρέι (63’ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58’ Βιεϊρίνια), Ντάντας (58’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73’ Ελ Καντουρί), Τόμας (63’ Ολιβέιρα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x