Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο ακούραστος Ντουκουρέ, το πάθος των «κίτρινων» και το… ροτέισον!

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και εδραιώνεται στην τρίτη θέση, παίρνοντας παράλληλα σημαντικό προβάδισμα για την Ευρώπη.

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης:

Ο ακούραστος και… κορυφαίος Ντουκουρέ: Μαεστρικό παιχνίδι από τον 29χρονο χαφ, ο οποίος με ωραίο επιτόπιο άλμα και καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το γκολ της νίκης του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, έκοβε και έραβε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όντας ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Εξαιρετικό παιχνίδι, με τον Ιβοριανό να δείχνει φοβερά στοιχεία αφού εκτός από αθλητικός, είναι και καλός στη μεταφορά της μπάλας.

Το πάθος των «κίτρινων» στο… καυτό «Βικελίδης»: Αν κάποιος έδειχνε να θέλει περισσότερο το ματς, αυτός ήταν ο Άρης. Οι παίκτες του Μπούργος είχαν περίσσιο πάθος και έπαιζαν με μεγάλη ένταση, ενώ όπως ήταν λογικό είχαν μεγαλύτερο κίνητρο από τον ΠΑΟΚ αφού θέλει να τερματίσουν στην 3η θέση. Πρώτοι στις μπάλες, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, πήραν… ορμή από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τον κόσμο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε φρεσκάδα, δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα και η εμφάνισή του γενικότερα δεν ήταν καλή.

Το ροτέισον που «χάλασε» τον ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνώριζε πως η ομάδα του ήταν καταπονημένη από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, τα οποία ήταν μεγάλης έντασης. Κάπως έτσι, ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε να κάνει μεγάλο ροτέισον, αλλάζοντας όλη την άμυνά του, αλλά βάζοντας βασικούς επίσης και τους Σβαμπ, Σοάρες, Μιτρίτσα. Δεν του βγήκε τίποτα από αυτά, με τους Σβαμπ, Σοάρες να είναι εκτός κλίματος και με την ενδεκάδα συνολικά να μην δείχνει «δεμένη», έχοντας σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Συν τις άλλοις, ο Λουτσέσκου θα ήθελε προφανώς να δώσει ανάσες σε παίκτες του και για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο Άρης έχει βρει φέτος τον τρόπο κόντρα στον ΠΑΟΚ: Αήττητοι παραμένουν οι «κίτρινοι» τη φετινή σεζόν απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά». Σε τρία παιχνίδια, έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία, ενώ δεν έχουν δεχτεί γκολ ακόμα από τους συμπολίτες τους. H αρχή έγινε με το 1-0 στην Τούμπα, στη συνέχεια ήρθε το 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τώρα το 1-0 ξανά εντός έδρας για την 5η αγωνιστική των playouts. Έχει βρει το… κουμπί του ΠΑΟΚ ο Άρης.

Βλέπει Ευρώπη ο Αρης, ψαλίδι στα… όνειρα τίτλου του ΠΑΟΚ: Ντούμπλαραν τις νίκες τους οι γηπεδούχοι, αφού μετά το τρίποντο επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πήραν και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Μια νίκη που δίνει στον Άρη πλεονέκτημα για να τερματίσει στις ευρωπαϊκές θέσεις, αφού εδραιώνεται στην 3η θέση και είναι στο -6 από τη δεύτερη. Βέβαια, φαντάζει δύσκολο να φτάσει τον ΠΑΟΚ, που μετά και τη σημερινή ήττα βλέπει τις λίγες ελπίδες που είχε και το… όνειρο του τίτλου να κάνουν «φτερά». Η διαφορά παραμένει διψήφια και πέντε αγωνιστικές απομένουν (έξι για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό), με τον πρώτο στόχο των «ασπρόμαυρων» πλέον να είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x