Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Άρης με θέματα… παντού, ΠΑΣ που ονειρεύεται

Προσπαθώντας να... ηρεμήσει μετά τα όσα είδε, ο προπονητής της εξέδρας καταγράφει μερικά στοιχεία από το Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-5.

Ήταν από τα ματς που θα τα θυμάσαι για πάντα. Ένας απίστευτος ΠΑΣ Γιάννινα πήγε σε μία από τις πιο ζόρικες έδρες της Super League 1 και... έριξε πέντε γκολ, υποχρεώνοντας τον Άρη σε μία απροσδόκητη και απίστευτα οδυνηρή ήττα (5-0) μέσα στο σπίτι του.

Ας δούμε τώρα τι κράτησε ο προπονητής της εξέδρας από τη... ραψωδία της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...

Επίθεση... αγνοείται: Προτού πιάσουμε το πώς και γιατί δέχτηκε πέντε γκολ ο Άρης, ας δούμε γιατί δεν μπόρεσε για μία ακόμη φορά να είναι απειλητικός μπροστά. Το γρήγορο γκολ του ΠΑΣ ώθησε τους γηπεδούχους να ανέβουν και, ενώ είχαν για αρκετή ώρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αδυνατούσαν να «τρομάξουν» τον Λοντίγκιν. Ούτε ο Καμαρά ήταν επικίνδυνος, ούτε ο Γκάμα, ο δε Ιτούρμπε μία ευκαιρία είχε και την πέταξε. Σε δέκα ματς στο εφετινό πρωτάθλημα, οι Θεσσαλονικείς έχουν σκοράρει 13 φορές, έχοντας μείνει μάλιστα στο μηδέν δις εντός. Είναι πασιφανές πως υπάρχει θέμα στην επίθεση και όσο περνά ο καιρός, η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει...

Κενά και... γκίνια: Πάμε τώρα στο πώς ήρθαν τα πέντε γκολ. Αμυντικά κενά διακρίνονται σαφέστατα στα τρία πρώτα τέρματα, με τον Κουέστα δε, να βρίσκει την μπάλα στο 0-1 και στο 0-2 αλλά να μην έχει καλές αντιδράσεις – ειδικά στην κεφαλιά του Σνάιντερ. Από εκεί και πέρα, πρέπει και να σε... θέλει! Άτυχο το χέρι του Εντιαγιέ, τρομερό το σουτ του Μέντες, ενώ και στο 3-0, ο Περέα έπιασε σκαφτό σουτ που δεν βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα. Όλα πήγαν σωστά για τον ΠΑΣ, όλα λάθος για τον Άρη.

Πεντάρα μετά από 19 χρόνια: Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που δέχτηκε πέντε γκολ εντός έδρας ο Άρης, πρέπει να πάει πίσω στον Μάιο του 2002 και το 5-1 από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τότε νίκη για να πάρουν το πρωτάθλημα και δεν είχαν δυσκολευτεί ιδιαίτερα, με τους «κίτρινους» από τη μεριά τους να τερματίζουν 11οι.

Σούπερ από τα άκρα: Μπορεί τα δύο τελευταία γκολ του ΠΑΣ να προήλθαν από πέναλτι και από σουτάρα του Μέντες, ωστόσο τα τρία πρώτα έφεραν –και- την υπογραφή των μπακ του. Δύο ασίστ μέτρησε ο εκπληκτικός Πίρσμαν, μία ο Σάλιακας, με τους δύο ακραίους αμυντικούς των νικητών να είναι εξαιρετικοί και στα καθήκοντά τους στα μετόπισθεν.

Πού... το ΠΑΣ; Οι άνθρωποι του Άρη έχουν μπόλικα πράγματα να δουν στο προσεχές μέλλον, ωστόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και από την στιγμή που τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και ο Παναθηναϊκός δείχνουν να έχουν θέματα, η εξάδα θα μπορεί άνετα να αποτελεί στόχο. Εάν δε, υπάρξει και σταθερότητα μέσα στους επόμενους μήνες και δεν... ξεφουσκώσουν οι Ηπειρώτες, θα μπορεί φυσικά να γίνει και κουβέντα για τετράδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x