Stoiximan Super League

Τα limit down οι λύσεις από τον πάγκο και ο… Ετέμπο

Ο Άλαν Πάρντιου αναζητεί λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζονται σε δυο άξονες.

Στον Άρη, ο προβληματισμός περισσεύει μετά τις δυο απανωτές ήττες από Βόλο και ΑΕΚ που συνοδεύτηκαν και από κακές εμφανίσεις, αλλά και η ανάγκη αντίδρασης στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ιωνικό προκειμένου η ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην υποχωρήσει κι άλλο στη βαθμολογία και εξοκείλει του στόχου της νωρίς στη σεζόν. Ο Άλαν Πάρντιου αναζητεί λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζονται σε δυο άξονες.

Στη δυσλειτουργικότητα της μεσαίας γραμμής και στην υστέρηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που ενώ αγωνίζονται βασικοί δεν προσφέρουν αυτά που το club και ο προπονητής προσδοκούν. Για τη μεσαία γραμμή οι λύσεις είναι περιορισμένες από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο – μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό- βασικός και αναντικατάστατος, Ντουκουρέ που εξακολουθεί να είναι στα… πιτς. Όσο αδυνατούν προσώρας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της θέσης του αμυντικού χαφ, Νταμπό και Ντιόπ τόσο πλησιάζει η ενεργοποίηση του έσχατου μεταγραφικού αποκτήματος των κιτρινόμαυρων, ο Πίτερ Ετέμπο.

Ο νιγηριανός μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμος 100%, να του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός αλλά λειτουργεί ως αντίβαρο η γρήγορη προσαρμοστικότητα που δείχνει, η γνώση της θέσης και φυσικά η ανάγκη που έχει το σύνολο του Πάρντιου για μια σταθερά μπροστά από τα στόπερ. Έτσι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ντεμπούτο το στον αγώνα του Σάββάτου.

Πάμε τώρα και σε κάποιους θεωρητικά βασικούς που παίρνουν τις ευκαιρίες αλλά δεν τις… αρπάζουν κιόλας και οι λύσεις που ενδέχεται να προκύψουν από τι εφεδρείες. Ο Εμπακατά για παράδειγμα που εσχάτως αντιμετωπίζει τεράστια ζητήματα στο αμυντικό κομμάτι και πενιχρή συνεισφορά στο επιθετικό.

Ήδη το μήνυμα από τον Άγγλο, ο Κονγκολέζος το πήρε προχθές και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον πάγκο και να πάρει την ευκαιρία του από την αρχή ο Οντουμπάτζο. Προβληματισμός υπάρχει και για την ελεύθερη πτώση του Γκρέι μετά τα μαζεμένα γκολ στο ξεκίνημα της σεζόν. Εδώ εναλλακτική κλασικού φορ δεν υπάρχει, οπότε ο Πάρντιου καλείται να ενεργοποιήσει σε θέση φορ τον Ζερβίνιο ή τον Πάλμα με τα υπέρ και τα κατά αυτών των επιλογών.

Για το τέλος αφήσαμε τον Ιτούρμπε. Βαρύ βιογραφικό αλλά και συμβόλαιο, υψηλές οι απαιτήσεις αλλά αντιστρόφως ανάλογες οι επιδόσεις στο χορτάρι. Για την προσπάθεια του παραγουανού δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Τα δίνει όλα, στις προπονήσεις είναι άψογος και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο όμως εξακολουθεί να του λείπει η αποτελεσματικότητα.

Η ουσία στο παιχνίδι του και η συνεισφορά στο σκοράρισμα. Αυτό βάζει σε σκέψεις τον προπονητή του Άρη και δεν αποκλείεται να κληθεί να καλύψει τη θέση είτε ο Πάλμα είτε να πάρει την ευκαιρία του να αγωνιστεί βασικός, ο Καμάτσο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x