Stoiximan Super League

Η Χάιντουκ τιμώρησε τα αμυντικά κενά του Άρη

Η Χάιντουκ του Λιβάγια δεν χαρίστηκε στον Άρη και τον νίκησε με 3-1 στο δεύτερο φιλικό των «κίτρινων».

Πολλά αμυντικά κενά παρουσίασε ο Άρης στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-1 από τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Οι Κροάτες σκόραραν με τους γνώριμους Λιβάγια και Ζάιρο, καθώς και τον Λιούμπισιτς, ενώ για την ομάδα του Άκη Μάντζιο βρήκε δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο ο Χατζηπιρπιρίδης.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε έξι αλλαγές σχέση με την ενδεκάδα που είχε επιλέξει ενάντια στον Ερυθρό Αστέρα. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Σιαμπάνης ήταν στο τέρμα και στην άμυνα, από τα δεξιά στα αριστερά οι Σάκιτς, Δεληζήσης, Ασλανίδης και Γκάνεα.

Στα χαφ επιλέχθηκαν οι Ματίγια αλλά και ο... Γκαρσία, με τριάδα πίσω από τον Μαντσίνι οι Χατζηπιρπιρίδης, Μπερτόλιο και Μπρούνο.

Ίδιο σχηματισμό επέλεξε και ο Γενς Γκούσταφσον, με τους Πόσαβετς, Ντελόβα, Ελέζ, Σίμιτς, Τσόλινα, Ατανάσοβ, Βούκοβιτς, Σαχίτι, Λιβάγια, Μπιουκ και Μλάκαρ.

Το ματς

Στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι, η Χάιντουκ προηγήθηκε. Στο 7’, ο Σιαμπάνης έδιωξε λανθασμένα την μπάλα και ο Λιβάγια το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας με υπέροχη λόμπα.



Οι Κροάτες πήραν τα πάνω τους και άγγιξαν το 2-0 σε δύο περιπτώσεις, με τον Σαχίτι να μην μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά στο 14’ και τον Σίμιτς να έχει κεφαλιά στο δοκάρι ένα λεπτό αργότερα.

Αφού βγήκε αλώβητος από την... πολιορκία, ο Άρης έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο 20’, με τον Δεληζήση να αποτυγχάνει να σκοράρει από μακριά. Αντιθέτως, ο Χατζηπιρπιρίδης ήταν εύστοχος δύο λεπτά αργότερα, νικώντας τον Πόσαβετς με πλασέ μέσα από την περιοχή.



Η Χάιντουκ είχε ακόμη δύο καλές στιγμές με Λιβάγια (27’) και Σαχίτι (33’), ενώ ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ είδε να του ακυρώνεται γκολ για οφσάιντ στο 30’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν αισθητά πιο χαμηλός, με τον Μαντσίνι να έχει δύο άστοχα σουτ στο 50' και στο 62'. Εντέλει, οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν τις κακές τοποθετήσεις των αμυντικών του Άρη και έφτασαν στο 2-1 με τον Ζάιρο στο 72'. Ευθύνη και σε αυτό το γκολ έφερε ο Σιαμπάνης, που δεν αντέδρασε καλά στο σουτ του άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα.



Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 78ο λεπτό, με τον Λιούμπισιτς να βρίσκεται μόνος στην καρδιά της άμυνας των «κίτρινων» και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ.



Επόμενο φιλικό για τους Θεσσαλονικείς, με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, στις 7 Ιουλίου.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ασλανίδης (46’ Μπεναλουάν), Γκάνεα, Ματίγια (71’ Χαΐροβιτς), Γκαρσία (46’ Σάσα), Μπρούνο (63’ Μάνος), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Γκάμα), Μπερτόλιο (71’ Τσαγκαλίδης), Μαντσίνι (71’ Κριμιτζάς).

Χάιντουκ Σπλιτ (Γ. Γκούσταφσον): Πόσαβετς (59’ Σέντιτς), Ντελόβα (59’ Ντιμιτρόφ), Ελέζ (59’ Ντόλτσεκ), Σίμιτς (59΄Σκάρισιτς), Τσόλινα (59’ Κούμπελιτς), Ατανάσοβ (59’ Μπρκλιάκα), Βούκοβιτς (59’ Τσούιτς), Σαχίτι (59’ Λιούμπισιτς), Λιβάγια (59’ Κάλουσιτς), Μπιουκ (59’ Ζάιρο), Μλάκαρ (59’ Διαμαντάκος).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x