Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης: Εξέλιξη, πρόοδος, υπομονή και τα αποτελέσματα δεδομένα θα έρθουν!

Ο Αστέρας Τρίπολης του Ράσταβατς έχει λογική και πλάνο στο παιχνίδι του, αλλά χρειάζεται η υπομονή και η ενσωμάτωση των νέων παικτών για να ομορφύνει περισσότερο και να έχει ουσία.

«Ξεχάστε την περσινή χρονιά, σαν να μην έγινε», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μποροβήλου μεταξύ άλλων στην πρώτη προπόνηση της σεζόν. Τα έχουμε μεταφέρει ξανά αρκετές φορές, δείγμα του ότι στον Αστέρα Τρίπολης άλλαξαν σελίδα και άφησαν τα περσινά κακά μαντάτα στην άκρη.

Η επιστροφή του Μίλαν Ράσταβατς αποτέλεσε και την επιστροφή της λογικής στην ομάδα. Διότι με τον Ηρακλή Μεταξά, είχε χαθεί ακόμη και αυτή! Ο Παύλος Γκότσης γύρισε επίσης και η δουλειά που κάνει είναι εξαιρετική, με την ομάδα να έχει τρομερή φυσική κατάσταση. Το τιμ του Σέρβου τεχνικού (Γκόραν Σάουλα, Βλάντιμιρ Ίλιτς) κάνει σούπερ δουλειά, όπως και οι Αλέξανδρος Μανιάτογλου, Θοδωρής Τσιλιμίγκρας από τη μεριά τους. Τα πάντα κυλούν ρολόι, η δουλειά είναι υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων, κάτι που αναγνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές και δεν διστάζουν να το λένε είτε σε… πηγαδάκια, είτε και δημόσια. Τι λείπει; Ασφαλώς, η υπομονή από διοίκηση και κόσμο!

Σίγουρα, κάθε προπονητής κερδίζει χρόνο με τα αποτελέσματα. Τα οποία στον Αστέρα Τρίπολης δεν έχουν έρθει προς το παρόν, όπως αυτό με τη Λαμία (0-1) για παράδειγμα. Ιδιαίτερα στον βαθμό που θα ήθελαν και ενδεχομένως θα άξιζαν, με βάση την πολύ καλή εικόνα της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε όμως τα περσινά, που χρειαζόταν… κολλύριο για να δεις ένα ολόκληρο 90λεπτο.



Η πίεση ψηλά στο γήπεδο, τα υψηλά ποσοστά κατοχής, οι συνδυασμοί και οι πλαγιοκοπήσεις, οι μπόλικες ευκαιρίες και τελικές (πάνω από 10 σε κάθε ματς) είναι ορισμένα από τα στοιχεία που βλέπουμε φέτος στον Αστέρα. Όλα αυτά, όμως, έχουν φέρει μόνο οκτώ βαθμούς. Αυτό, βέβαια, είναι το δέντρο, όχι το δάσος. Το δάσος είναι τα στοιχεία που προαναφέραμε, διότι δείχνουν την εξέλιξη και την πρόοδο κάτω από τις οδηγίες του Ράσταβατς.

Σε αυτά, πρέπει εδώ να συνυπολογίσουμε δύο πράγματα. Το γεγονός πως οι δύο ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές (Γκος, Βίκο) που απέκτησε ο Αστέρας ήρθαν τελευταίοι και χωρίς να έχουν για 3-4 μήνες προπονηθεί. Είναι μεγάλη απραξία αυτή! Μόλις μπουν, σύντομα δηλαδή, συν τον Ντιαρά που ήταν επίσης ανέτοιμος, τότε η ομάδα θα αρχίσει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και να απλώνει στο χορτάρι τις αρετές της. Οι Γκος, Ντιαρά θα βοηθήσουν στον άξονα, βελτιώνοντας σημαντικά το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας, στο οποίο πονάει αισθητά. Διότι δεν είναι λογικό και πρέπει άμεσα να διορθωθεί το γεγονός πως ο Αστέρας έχει φάει γκολ στα 8 από τα 9 ματς στο πρωτάθλημα! Και με την προσθήκη του Βίκο μεσοεπιθετικά, οι Αρκάδες θα φτιάχνουν ακόμη περισσότερο και θα δημιουργούν πιο καθαρές τελικές, οι οποίες θα μπορούν να μετουσιωθούν σε γκολ. Γιατί ξαφνικά βγάζει και πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ διαθέτει πολύ ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή.



Τα πράγματα δεν είναι όλα ρόδινα στον Αστέρα, αφού πάντα τα αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν κατήφεια και προβληματισμό. Λογικό, μιας και έχουν μάθει να κοιτάζουν ψηλά! Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως μια ομάδα που είχε τραγικές μετρήσεις και κάκιστη φυσική κατάσταση, αλλά και που είχε μάθει να φοβάται να επιτεθεί, πλέον γυμνάζεται σε τρομερά υψηλούς ρυθμούς και μπαίνει στο γήπεδο απελευθερωμένη για να δημιουργήσει τελικές και να σε κερδίσει στο μάτι. Οι νίκες θα έρθουν, οι εμφανίσεις θα γίνουν ακόμη καλύτερες και αυτό είναι… μαθηματικά σίγουρο. Άλλωστε, πρωταρχικός στόχος του Αστέρα φέτος είναι το Κύπελλο και να φτάσει όσο μακρύτερα μπορεί. Να πάρει ρυθμό και να βγάλει πράγματα που θέλει μέσα από το πρωτάθλημα, όπου και να τον βγάλει αυτό, αξιοποιώντας το στη διοργάνωση που στοχεύει φέτος…

Εμπιστοσύνη στον Μίλαν Ράσταβατς και σε όλο το επιτελείο του που δουλεύει αδιάκοπα, με σοβαρότητα και επαγγελματισμό!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x