Stoiximan Super League

Σονί στο sportfm.gr: «Να φτάσω το επίπεδο του Μπενζεμά, με σκληρή δουλειά έφτασα στο Μουντιάλ»

Ο Κέβιν Σονί μίλησε στο sportfm.gr και στην Αναστασία Βοσνάκη, για τον Αστέρα Τρίπολης, την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα, καθώς και για την εθνική Καμερούν και το Μουντιάλ του Κατάρ.

Αστέρας Τρίπολης: Η συνέντευξη του Κέβιν Σονί

Έχει αποτελέσει μία από τις αποκαλύψεις της Super League! Με ένα αριστερό πόδι που… σκοτώνει, με τις ντρίμπλες του, με τις εμφανίσεις του μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κάνει πολλές ομάδες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό να ασχοληθούν ζεστά μαζί του.

Ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, Κέβιν Σονί, παραχώρησε συνέντευξη στο sportfm.gr και στην Αναστασία Βοσνάκη και μίλησε για την πορεία του μέχρι τώρα, για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Αρκάδων, αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και την εθνική Καμερούν.

Μιλάει για τους Μπενζεμά, Ροναλντίνιο στους οποίους θέλει να μοιάσει, το ματς που του έχει μείνει στο μυαλό από τη φετινή χρονιά, ενώ αναφέρεται και στα φαινόμενα ρατσισμού.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε όλα όσα είπε ο Κέβιν Σονί στην Αναστασία Βοσνάκη:



Θα ξεκινήσουμε από μια βασική ερώτηση, για να το ξεκαθαρίσουμε. Σονί ή Σόνι; Γιατί ο καθένας το λέει και διαφορετικά...

«Σονί! Το όνομά μου είναι Σονί».

Έκανες μια εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Αστέρα, σκοράροντας 6 γκολ και μοιράζοντας δυο ασίστ. Γενικότερα ήσουν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας και βοηθούσες πολύ με την ποιότητα που διαθέτεις.

«Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ότι και οι προπονητές μου και οι συμπαίκτες μου από την πρώτη στιγμή που έφτασα με βοήθησαν και με στήριξαν πάρα πολύ, έκαναν τα πάντα για να νιώσω άνετα και να αποδώσω αυτό το οποίο μπορώ. Αυτά τα γκολ και αυτές τις ασίστ τα οφείλω στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου που με βοήθησαν πάρα πολύ».

0


Ποιοι είναι οι στόχοι σου ως ποδοσφαιριστής;

«Είμαι συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις με τον Αστέρα και να τελειώσω την σεζόν όσο καλύτερα γίνεται. Από εκεί και πέρα να έχω συμμετοχή στην εθνική της χώρας μου και μετά δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί».


Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα ότι έχεις μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, τόσο στο εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα. Θα ήθελες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Αστέρα; Και σε ποια ομάδα του εξωτερικού έχεις όνειρο κάποια στιγμή να αγωνιστείς;

«Αυτή την στιγμή έχω ένα συμβόλαιο με την ομάδα του Αστέρα και είμαι εδώ για να σεβαστώ αυτό το συμβόλαιο πόσω μάλλον μιλάμε για μια ομάδα η οποία με έχει σεβαστεί πάρα πολύ από την στιγμή που ήρθα. Δεν κρύβω βέβαια και εγώ ως ποδοσφαιριστής έχω τις φιλοδοξίες μου, εάν έρθει μια πρόταση η οποία είναι συμφέρουσα και για εμένα, για την εξέλιξή μου ως ποδοσφαιριστής, αλλά και για τον Αστέρα, κάτι το οποίο είναι πολύ βασικό, θα κάτσουμε κάτω στο τραπέζι και θα το συζητήσουμε. Οπότε είναι κάτι το οποίο δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και τον Αστέρα ο οποίος πραγματικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Έτσι αν έρθει μια πρόταση θα το συζητήσουμε όλοι μαζί και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση και για τις δυο πλευρές».




Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή μέχρι τώρα στην Ελλάδα; Το ματς με τον Ατρόμητο να φανταστώ;

«Από τη μια θα συμφωνήσω ότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν ένα πάρα πολύ καλό ματς για εμένα γιατί πέτυχα κατά γενική ομολογία δυο όμορφα γκολ, ωστόσο αν θα έπρεπε να διαλέξω την αγαπημένη μου στιγμή ως τώρα στην Ελλάδα, αυτή θα ήταν το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου πέτυχα το δεύτερο γκολ και με τη βοήθεια αυτού του γκολ καταφέραμε και γυρίσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο χάναμε. Oπότε ήταν πάρα πολύ σημαντική για εμένα γιατί με αυτόν τον τρόπο έδωσα πολύ μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας και επειδή ήταν παιχνίδι εντός έδρας το είδα στα πρόσωπά τους».

Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Περαλδα, Ζιρόνα, Μπορντό είναι μερικές από τις ομάδες που έχεις αγωνιστεί. Με ποια ομάδα δέθηκες περισσότερο και γιατί;

«Από αυτές τις ομάδες δεν είναι κάποια που έχω δεθεί περισσότερο. Σίγουρα μιλάμε για διαφορετικές ομάδες μεταξύ τους, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο οποίο θα έλεγα έχει πολλές ομοιότητες στο πως παίζεται δηλαδή, παιχνίδι με μεγάλη κατοχή, με αρκετούς τακτικούς προσανατολισμούς, που η ποιότητα του ποδοσφαιριστή μπορεί να φανεί και θέλουν να φαίνεται. Έχω περάσει καλά σε όλες αυτές τις ομάδες, με τον τρόπο μου έχω δεθεί με όλες με τον ίδιο τρόπο και δεν θα έλεγα ότι έχω κάποια προτίμηση, όσον αφορά αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες».

Έχεις παίξει απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και στην Μπαρτσελόνα. Το επίπεδο είναι τελείως διαφορετικό εκεί έτσι; Πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθεις κόντρα σε αυτές τις ομάδες;

«Σίγουρα μιλάμε για πάρα πολύ δυνατές ομάδες και εγώ από τη δική μου μεριά προσπαθούσα να πάρω όσα περισσότερα μπορούσα από αυτά τα παιχνίδια. Έχω ως τρόπο ζωής από την ώρα που ξυπνάω να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να βελτιώνομαι, να γίνομαι ακόμη καλύτερος και σίγουρα η εμπειρία του να παίξεις σε τέτοιου είδους ομάδες σε βοηθάει πάρα πολύ για να μάθεις πράγματα, οπότε δεν θα έλεγα ότι ήταν δύσκολο, αλλά θα έλεγα ότι ήταν για εμένα ένα μεγάλο μάθημα και ελπίζω στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι κόντρα σε τέτοιες ομάδες».



Υπάρχει κάποιος παίκτης που είχες ως πρότυπο και αντιμετώπισες στην καριέρα σου; Γενικότερα, σε ποιον θα ήθελες να μοιάσεις;

«Θα έλεγα επειδή βλέπω αρκετούς ποδοσφαιριστές και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, θα έλεγα τον Ανελκά, τον Μπενζεμά, τον Ροναλντίνιο, που έχουν ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο μπορώ να φτάσω. Είναι ποδοσφαιριστές τους οποίους τους έχω παρακολουθήσει πολύ για να δω τι κάνουν και πως και προσπαθώ να πάρω κάποια κομμάτια για να βελτιωθώ και εγώ».


Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης;

«Για εμένα ήταν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, γιατί θεωρούσα ότι ήταν το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και να πάρω περισσότερα αγωνιστικά λεπτά όπως και έγινε. Ήταν ένας γάμος ο οποίος πέτυχε στο απόλυτο και οι δυο πλευρές έχουν επωφεληθεί από αυτό. Έχω βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ μου και τις ασίστ και από την άλλη μπορεί να με δει περισσότερος κόσμος, τι μπορώ να κάνω και πόσο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Από την άλλη όντας παίκτης του Αστέρα κλήθηκα πρώτη φορά στην εθνική μου ομάδα, όντας παίκτης του Αστέρα κατάφερα με την εθνική μου να περάσω στο Μουντιάλ και πραγματικά ελπίζω να συνεχίσω στην εθνική του Καμερούν και να βρίσκομαι στην αποστολή του Μουντιάλ που έρχεται».

Σου αρέσει η ζωή στην χώρα μας; Έχεις αποκτήσει κάποια ελληνική συνήθεια;

«Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Ελλάδα και όσα πράγματα έχω δει μέχρι τώρα με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Επίσης μου αρέσει πολύ το ελληνικό φαγητό, έχω δοκιμάσει πολλά ελληνικά φαγητά, αν και λόγω της θρησκείας μου επειδή είμαι μουσουλμάνος δεν μπορώ να φάω χοιρινό, οπότε κάποια από αυτά δεν μπορώ να τα δοκιμάσω. Ωστόσο τύπου σαλάτες ή οτιδήποτε άλλο είναι πάρα πολύ ωραίο».


Έχεις δεχθεί ποτέ ρατσισμό και αν ναι πως το αντιμετώπισες;

«Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο φαινόμενο ρατσισμού, ούτε εδώ στην Ελλάδα, ούτε και στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκα, είτε είχε να κάνει με αγώνες, είτε με προπονήσεις, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω σε αυτό το ζήτημα».

Τι θεωρείς πρέπει να αλλάξει ειδικότερα στο ποδόσφαιρο για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα; Έχουμε δει αρκετούς ποδοσφαιριστές που δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις για το διαφορετικό χρώμα του δέρματός τους…

«Θεωρώ πως κάθε ένας από εμάς είναι έτσι όπως είναι, θεωρώ πως είναι δύσκολο να αλλάξεις το μυαλό κάποιων ανθρώπων που μπορεί να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Εμείς από τη δικιά μας την πλευρά ως ποδοσφαιριστές κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, βάζουμε t-shirt ή να κάνουμε κάποιες διαμαρτυρίες όταν συμβαίνουν τέτοιο τύπου φαινόμενα και αυτό σίγουρα μπορεί να βοηθήσει εν μέρει. Αυτό το φαινόμενο δεν νομίζω ότι μπορεί ποτέ να εκλείψει, γιατί όπως και πιο πριν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν αλλάζουν εύκολα μυαλό και δεν θα συμβεί αυτό».

0


Με το Καμερούν πήρατε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μάλιστα στο ματς κόντρα στην Αλγερία αγωνίστηκες για ένα ημίχρονο κάνοντας το ντεμπούτο σου. Είχες αντιπάλους όπως τον Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και για συμπαίκτη τον Τσούπο Μοτίνγκ της Μπάγερν. Πως είναι να παίζεις παρέα ή απέναντι σε τέτοιους παίκτες;

«Για εμένα, και αυτό είναι σε σύνδεση με μια προηγούμενη απάντησή μου, είναι πάρα πολύ θετικό και καλό να αγωνίζεσαι απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους αλλά και να έχεις τέτοιους συμπαίκτες, με ποδοσφαιριστές που έχουν πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ευκαιρία να μάθεις πάρα πολλά πράγματα και μπορείς παράλληλα να συνειδητοποιήσεις ότι με αυτόν τον τρόπο βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό, βελτιώνεσαι ως ποδοσφαιριστής και έχεις ένα εξτρά κίνητρο να αποδείξεις ότι είσαι και εσύ στο ίδιο επίπεδο με αυτούς».


Τι στόχους έχεις με την εθνική της χώρας σου; Προφανώς θα θέλετε να πάτε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση.

«Καταρχάς, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουμε τον ερχόμενο Μάιο τα προκριματικά για το επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, οπότε θέλω αν είναι δυνατόν να συμμετάσχω σε αυτά και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει την πρόκριση. Μετά έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο εννοείται πως είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή, για κάθε νέο που ξεκινάει την καριέρα του να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αυτό. Εάν καταφέρω να βρεθώ στην αποστολή, θα δώσω τα πάντα για να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου και τη χώρα μου να πάει όσο πιο μακριά γίνεται και θα προσπαθήσω να κάνω όλο τον κόσμο να δει το επίπεδό μου. Να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν βρίσκομαι εδώ μόνο από τύχη στην εθνική μου ομάδα. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο».

Αστέρας Τρίπολης: Η συνέντευξη του Κέβιν Σονί


Ο Ριγκομπέρ Σονγκ, ο προπονητής σου στην εθνική. Περιέγραψε τον μου πώς είναι στη δουλειά του, ως άνθρωπος.

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που μας βοηθάει πάρα πολύ τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, τον θεωρώ έναν προπονητή με σπουδαίο χαρακτήρα και μεγάλη προσωπικότητα. Κάτι που το περιμένεις η αλήθεια είναι αν κοιτάξεις πίσω την καριέρα του, έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής οπότε ξέρει τι πρέπει να μας μεταδώσει και πότε. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι πως ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από εμάς, μαζί του στις προπονήσεις πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί αλλά από την άλλη μεριά έχει μια πιο χαλαρή πλευρά, που ξέρει πότε θα κάνουμε κάποια αστεία, πότε πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο. Είναι πάρα πολύ καλό ότι βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής μας ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x