Stoiximan Super League

Συγκινητικό «αντίο» με νικητήριο γκολ για τον εμβληματικό Ούμπιδες

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Βόλο με γκολ του Χαβιέ Ούμπιδες στο «αντίο» του και έκλεισε με θετικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα.

Το «αντίο» του Χαβιέ Ούμπιδες στα γήπεδα ήταν αυτό που άρμοζε στον σπουδαίο Αργεντινό! Ο 39χρονος σκόραρε με πέναλτι στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του και έδωσε στον Ατρόμητο τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Βόλο. Οι Περιστεριώτες, που πέτυχαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δύο σερί νίκες, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του, έκλεισαν με θετικό τρόπο τη σεζόν ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

Ο Βόλος από την άλλη πλευρά, ο οποίος είχε εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των playouts, υπέστη την πρώτη του ήττα σε αυτά, σε μία πλήρως επιτυχημένη σεζόν.

Το κλίμα στο Περιστέρι ήταν από πριν την έναρξη του αγώνα μέχρι και μετά τη λήξη του άκρως συγκινητικό, με τον Χαβιέ Ούμπιδες να αποθεώνεται τόσο όταν τιμήθηκε πριν το ματς, όσο και στις καθυστερήσεις που βγήκε τιμητικά αλλαγή.



Στο μυαλό του κόουτς
Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1, με την αρχική ενδεκάδα να αποτελείται από τους: Γιαννιώτη, Γούτα, Στρούγγη, Αθανασίου, Νταβιώτη, Ούμπιδες, Σάλομον, Γιακουμάκη, Ενσικουλού, Ραμπέγιο, Μανούσο

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος κατέβασε τον Βόλο με 5-3-2 και τους: Παπαδόπουλο, Τσοκάνη, Μήτογλου, Γκρίλο, Ντεντάκη, Φεράρι, Μπαριέντος, Κιάκο, Λογαρά, Μπαρτόλο, Μπουένο

Το ματς
Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ήρθε για τον Βόλο στο 4ο λεπτό με σουτ του Μπουένο, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη. Πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο Γιακουμάκης από πλευράς Ατρομήτου στο 8' , με την κεφαλιά του έπειτα από την σέντρα του Αθανασίου να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 20ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν στη συνέχεια την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να φτάσει σε κάποια σημαντική ευκαιρία.

Μέχρι την ανάπαυλα, η καλύτερη στιγμή ήταν για τον Βόλο στο 42', με τον Μπαρτόλο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας από ωραία μπαλιά του Μπαριέντος, αλλά πριν γίνει πολύ απειλητικός να χάνει το κοντρόλ.

Η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν ξανά για τον Βόλο, με τον Μπαριέντος να πιάνει ωραίο συρτό σουτ εκτός περιοχής στο 48', το οποίο έφυγε λίγο έξω. Από εκεί και πέρα όμως, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 60' ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σωτήρια την προβολή του Ραμπέγιο μετά από σέντρα του Ενσικουλού και στο 62' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον πιο ταιριαστό για τη συγκυρία της ημέρας τρόπο: ο Γκρίλο υπέπεσε σε πέναλτι κάνοντας χέρι και την εκτέλεση ανέλαβε φυσικά ο Χαβιέ Ούμπιδες. Ο εμβληματικός «Ούμπι» ευστόχησε και έκανε το 1-0, σκοράροντας στο τελευταίο παιχνίδι της σπουδαίας καριέρας του.



Ο Ατρόμητος συνέχισε και μετά το γκολ του να είναι ανώτερος στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο ο Βόλος ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει. Πέρα όμως από ένα σουτ του Μπαρτόλο εντός περιοχής στο 81' που αποκρούστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς σε κόρνερ, δεν έφτασε σε κάποια άλλη σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Η πιο δυνατή στιγμή του αγώνα ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Χαβιέ Ούμπιδες να γίνεται τιμητικά αλλαγή και να αποθεώνεται από όλους όσους βρίσκονταν στο γήπεδο.



MVP: Δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση, Χαβιέ Ούμπιδες. Ο σπουδαίος Αργεντινός είπε αντίο στην ενεργό δράση με γκολ νίκης, ένα στην αλλαγή του «ράγισαν και τα τσιμέντα» στο Περιστέρι.

Διαιτητής: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη, που δεν είχε να αντιμετωπίσει ειν' η αλήθεια πολύ δύσκολες φάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x